Casa Design -lattia piristää vanhan kodin ilmettä

Casa Design -lattia Paraisille

Paraisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.

Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.

Toiveina raikkaus ja vaaleus

Remontin lähtökohtana oli saada vuonna 1997 rakennettuun taloon modernimpi ja raikkaampi ilme sekä selvästi vaaleampi väriskaala. ”Kylmä vintti on otettu käyttöön, ja yläkertaan vie nyt modernit portaat. Keittiö, kodinhoitohuone ja wc saavat myös kasvojenkohotuksen. Seinät on maalattu vitivalkoisella, joka heijastaa valoa paremmin kuin vanha maalipinta. Vanha tulisija on myös saanut uuden ilmeen”, Tony kuvailee remonttia. Tässä vaiheessa urakkaa lattiat ovat valmiita ja yläkertakin levyvalmis, mutta alakerta, keittiö ja wc vaativat kuulemma vielä viimeistelyä.

Uusi lattia raikasti ja vaalensi olohuoneen ilmeen heti.Uusi lattia raikasti ja vaalensi olohuoneen ilmeen heti.
Kotinsa lattiamateriaaliksi perhe päätti valita weber.floor CASA Designlattian. Pariskunta kertoo ihastelleensa sisustuslehdissä näkemiään betonilattioita jo pidemmän aikaa. “Kun kuulimme, että Weber on lanseeraamassa uuden tuotteen, herätti se kiinnostuksemme. Värivaihtoehdot olivat miellyttävät, ja asennus nopeaa”, Tony perustelee perheen lattiavalintaa.

Klinkkeri ja kellastuneet parketit pois

Talossa oli ennen remonttia klinkkerilattiat ja kellastuneet parketit muistona 90-luvulta. Uutta CASA Designlattiaansa pariskunta kuvailee tyylikkääksi ja helppohoitoiseksi. Parasta uudessa lattiassa on heidän mielestään juuri ulkonäkö. Pyydettäessä vertailemaan uutta lattiaansa vanhaan, pariskunnan kommentti kertoo yhdellä sanalla kaiken: ”Stylish!” he hihkaisevat ytimekkäästi.

Tyytyväisenä myhäilevä perhe pääsee muuttamaan uudistuneeseen kotiinsa parin kuukauden sisällä. Remontti on tähän mennessä sujunut hienosti ilman yllätyksiä. Tällä kertaa Tony ei kuulemma osallistu varsinaiseen tekemiseen itse, vaan suurimmaksi osaksi työn tekee erikseen palkattu porukka. Suunnitelmien mukaan edistynyt remontti onkin pitänyt perheen tunnelmaa innostuneena. ”Lopputulos näyttää olevan juuri niin hyvä kuin alussa ajattelimmekin”, he kuvailevat fiilistään.

CASA Designlattian asennusohje

720
 
Julkaistu
2.11.2015