• Etusivu
  • Talo

Gyptone-alakatoilla optimaalinen äänimaisema

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 28.10.2014
201410_41491.jpg

Onko kodissasi tila, jossa akustiikka ja hyvä äänimaailma näyttelevät suurta osaa? Silloin tarvitsee kiinnittää huomiota myös kotisi alakattoon. Alakatto on yksi, mikä vaikuttaa tilan tunnelmaan ja siihen kuinka viihtyisää tilassa on. Kyse ei ole vain estetiikasta, vaan alakatolla on myös toiminnallinen tarkoitus. Esimerkiksi huoneessa, jossa soitetaan tai nautitaan elokuvista, tulisi akustiikan olla kunnossa. Kestävät sekä ajattomat Gyptone-alakatot omalta osaltaan vaikuttavat siihen miten arki tilassa toimii.

Esteettinen sekä toiminnallinen tarkoitus

Gyptone-alakatto

levysarja tarjoaa useita erilaisia malleja sekä muotoja ja ratkaisuja. Erilaisten levyjen avulla on mahdollisuus luoda tilaan aivan omanlaisensa visuaalinen vaikutelma. Vaihtoehtojen ansiosta tiloihin voidaan luoda juuri huonetilan käyttötarkoituksen mukainen alakatto, joka toimii samalla vaikka sisustuselementtinä. Levyjen moduulikokoja löytyy esimerkiksi 600 x 600 mm tai vaihtoehtoisesti mallista riippuen esimerkiksi 600 x 1200 mm. Kun katon lopullinen ulkonäkö on mietitty ja suunniteltu, valitaan sekä asennustapa että järjestelmä, joka sopii ratkaisuun.

Gyptone BIG-levyjen

avulla on mahdollista rakentaa suuria saumattomia pintoja. BIG-levyjä löytyy kokoja 1200 x 2400 mm ja 900 x 2700 mm.

Gyptone akustiikkalevyistä löytyy useita vaihtoehtoja.
Gyptone akustiikkalevyistä löytyy useita vaihtoehtoja.
Info

Info

Teknisiä ominaisuuksia:

  • Akustiikka: Tehokasta äänen vaimennusta varten on kaikkiin rei’itettyihin Gyptone-tuotteiden taustapinnalle kiinnitetty akustinen huopa.
  • Palo-ominaisuudet: Kaikki standardituotteet sekä rakenteet ovat testattuja ja luokiteltuja A2, S1, d0.
  • Kosteus: Gyptone-tuotteet soveltuvat tiloihin, joissa suhteellinen kosteus ei nouse pysyvästi yli 70 %.
  • Sisäilma: Gyptone akustiikkalevyt on Rakennustietosäätiön hyväksymänä sijoitettu pintamateriaalien päästöluokkaan M1.
  • Kuormitus: Gyptone-levyihin voidaan haluttaessa kiinnittää esimerkiksi valaisimia, kaiuttimia sekä ilmanvaihtoventtiilejä. Verrattuna moniin muihin alakattomateriaaleihin, kestää kipsilevy suurempaa kuormitusta.

Valitse ympäristöystävällinen Gyptone-levy

Gyptone-alakattotuotteet, kuten muutkin Gyprocin tuoteet, on valmistettu turvallisista sekä testatuista materiaaleista kuten kipsistä, kartongista, vedestä ja pienestä määrästä lisäaineita. Materiaalit ovat myös uudelleen käytettävissä sekä kierrätettävissä. Kipsi, jota tuotantoprosessissa käytetään, on joko kipsikiveä, teollisuuskipsiä tai vaihtoehtoisesti kierrätyskipsiä. Kierrätyskipsi voidaankin käyttää tuotannossa uudelleen maksimaalisesti. Levyjen kartonki on vastaavasti kierrätyspaperista valmistettua.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
rakenteiden toteutus kipsilevyllä
Kipsilevy sopii kodin joka pintaan
Kipsilevy on kaikessa yksinkertaisuudessaan monipuolinen materiaali kodin eri tiloihin ja pintoihin. Gyprocin ratkaisujen avulla voidaan kipsilevyistä rakentaa helposti niin väliseinät, lattiat, märkätilat ja katot ulkoseinien tuulensuojia unohtamatta. Kipsilevy ei ole rakennusmateriaalina ainoastaan uudisrakentajan tuote, vaan myös korjausrakentaja löytää itselleen sopivat ratkaisut laajasta levyvalikoimasta.Gyprocin rakenteet edustavat keveitä, sekä ääntä ja paloa eristäviä ratkaisuja. Levyssä on kahden lujan kartonkipinnan välissä kipsiydin. Pintakartonki kiertää levyn pitkien sivujen ympäri ja levyn päät on tasattu sahaamalla. Levyjen pitkät sivut ovat joko reunaohennettuja tai suorareunaisia.Gyproc tarjoaa myös useimmista levyistään ERGO®-levyn, joka on perinteistä levyä kapeampi. Kapeammat, vain 900 mm:ä leveät levyt parantavat työergonomiaa keveytensä sekä helpomman käsiteltävyytensä vuoksi, myös asentaminen on nopeampaa.Ovatko eri levyt ja niiden käyttömahdollisuudet sinulle tuttuja? Tutustu levyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin.Tutustu Gyprocin levy valikoimaan
202110_45673.jpg
Suojaa kotisi seinärakenteet säältä
Tuulensuojalevyjä käytetään rakennusten ulkoseinissä tuulensuojaukseen. Samanaikaisesti tuulensuojalevyt suojaavat rakennusaikana eristeitä sekä runkorakenteita myös kosteudelta. Ulkoseinärakenteen tulee olla tuulitiivis. Seinärakenteen ollessa riittävän tiivis, tuulenpaine ei pääse heikentämään seinärakenteen sisällä seinän lämmöneristyskykyä. Samalla lämpöhäviöt pysyvät pieninä.
20115_25991.jpg
Naapuri kieltää pihatyöt
Naapuri soitti poliisit, kun tasoitin tonttiani. Poliisi sanoi, että saan tasoittaa kunhan pysyn rajakivien sisäpuolella. Naapurin mielestä en saa tehdä mitään viittä metriä lähempänä tontin rajaa, ei edes aitaa saati sitten tasoitustöitä.Tonttiemme välissä on parimetrinen puro ja naapurin talolle on matkaa lähes sata metriä. Tontti on lohkaistu 50-luvulla kyseisen naapurin tontista.Saako omalla tontilla tehdä tasoitustöitä rajan tuntumassa?
20112_24432.jpg
Boschin helppokäyttöinen Quigo-ristilinjalaser
Kuvia, värejä, laattoja, hyllyjä tai tapetteja – Quigon avulla saat muunnettua seinäsi vaikka taideteoksiksi. Kodin seinien suunnittelusta on tullut Boschin linjalaserin myötä uskomattoman helppoa. Kompakti linjalaser heijastaa seinään muutamassa sekunnissa selkeän laserristin.Työskentely linjalaserin avulla on vaivatonta, sillä minilaite vaaittuu itsestään ja säätää säteensä automaattisesti luotisuoraan. Sinun tarvitsee vain asettaa laite haluamaasi paikkaan ja työntää sen lukko ylös: Quigo heijastaa seinään saman tien vaaka- ja pystysuorat suuntaviivat. Käytön helppous innostaa toteuttamaan sisustusideat myös silloin, kun maalaamisesta tai nikkaroimisesta ei ole aikaisempaa kokemusta tai kun kyseessä on tavallista monimutkaisempi toteutus.
20163_45529.jpg
OmaKastellilla reaaliaikainen seuranta
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, siirtää omakotirakentamisen ja -asumisen kertaheitolla digiaikaan ja helpottaa rakentamista uudella digiotteella. Kastelli on kehittänyt toimintansa läpinäkyvyyttä ja muuttanut sitä digitaalisempaan muotoon. Asiakkaille tämä näkyy konkreettisesti nyt lanseeratun OmaKastelli - digipalvelun käyttöönottona.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton