Tällä vinkillä säästyt uuden purkamiselta: Sähkömies paikalle heti remontin alussa

Vihdoin remontti alkaa valmistua ja keittiökalusteita asennetaan jo paikalleen. Pian on aika kutsua sähkömies asentamaan pistorasiat. Menikö oikein?

Ei mennyt, jos sähkömies on tulossa ensimmäistä kertaa paikalle, toteaa Tuukka Nevalainen Fluxel Oy:stä. Hän on yksi noin 300:sta valtakunnalliseen Sähkötreffit-verkkopalveluun kuuluvasta sähköurakoitsijasta.

Tuukka Nevalainen tarkistaa valmiiseen keittiöön aikanaan lisättyä pistorasiaa, joka roikkui enää yhdellä ruuvilla kiinni.Tuukka Nevalainen tarkistaa valmiiseen keittiöön aikanaan lisättyä pistorasiaa, joka roikkui enää yhdellä ruuvilla kiinni.
”Kun remonttiin on päätetty ryhtyä, kannattaa sähkömies pyytää paikalle ensimmäisten joukossa. Yleensä sähköistystäkin halutaan uudistaa sitä kahta pistorasiaa enemmän jo pelkästään asumismukavuuden vuoksi. Sähkövarustelun tason kohotus nostaa myös asunnon helppohoitoisuutta ja arvoa. ”

Toisekseen vain pieni osa sähköistyksestä on näkyvissä. Se voi merkitä urien roilottamista seiniin ja reittien etsimistä putkituksille, jotta sähkö saadaan eteisen sähkökaapista uuteen keittiöön. Tuukka Nevalaisen mukaan työ kannattaa ehdottomasti tehdä ennen uusien pintojen ja kalusteiden asennusta. Hän on itse ollut liian monta kertaa tilanteessa, jossa sähköasennustyö on jouduttu aloittamaan vasta-asennettujen kaappien irrottamisella seiniltä.”
”Lisäksi asiakkaan on hyvä kuulla heti remontin alussa, mitä vaihtoehtoja sähköistykseen on tarjolla. Tuolloin tehdyt valinnat esimerkiksi laadukkaan valaistuksen, riittävien pistorasioiden, läsnäolotunnistimien tai vaikkapa kotiautomaation asennuksesta on kätevää toteuttaa hyvin varustautuneena ja oikeaan aikaan.”

Hae lähin sähköurakoitsija nopeasti

Sähköistysalan yhteisestä Sähkötreffit-verkkopalvelusta lähistöllä toimiva ammattitaitoinen sähköasentaja löytyy helposti. Verkkopalvelu sisältää myös runsaasti esimerkkejä ja tietoa siitä, miten kodin asumismukavuutta, energiatehokkuutta ja sähköturvallisuutta voi parantaa. Lisätietoja verkkosivulta: www.sähkötreffit.fi
 
Julkaistu
27.10.2014