Alkavan talvikauden vinkkejä öljylämmittäjille

Talven tehdessä jo tuloaan ainakin osaan maata öljylämmittäjien on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle pysyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, muistutetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta. Näin lämmitysöljyä tuova säiliöauto pääsee ajamaan perille ja öljyntuonti sujuu mutkitta.

Tärkeää on myös hoitaa täyttöputken lähellä lumityöt niin, että autonkuljettaja pääsee kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan.

sailiontaytto720x405
Useimmiten kiinteistöissä ymmärretään aurata lumet öljyauton tieltä. Jos lunta tulee runsaasti, voi kokemusten mukaan kuitenkin syntyä tilanteita, joissa lämmitysöljyauto ei pääse tuomaan polttoöljyä taloon sovittuna aikana, kun lumi estää ajon, kerrotaan Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Lämmitysöljy kannattaa tilata ajoissa, jos tilaamisen aika on. Pakkasella lämmitykseen kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan. Monet öljylämmittäjät tekevät nykyisin öljyntilauksen netin kautta.

Yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen on öljyn loppuminen. Öljyn yllättävältä loppumiselta voi välttyä tekemällä öljyntoimittajan kanssa sopimuksen automaattitoimituksista, jolloin öljyä tulee säiliöön sovituin väliajoin.

Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan esimerkiksi talon väen ollessa matkalla. Kannattaa tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus on toimintakunnossa.
 
Päivitetty
27.10.2014