Keittiön valinta ja asennus

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
Keittiötoimittajaa emme edes joutuneet miettimään, sillä Keittiömaailma oli varma valinta. Minulle oli melkolailla selvää millaisen keittiön haluaisin, mutta ovimallin valinta olikin sitten haastavampi juttu. Olin ensin aivan varma, että haluaisin uuden raamikeittiön ja sellainen meille ensin piirrettiinkin, mutta sitten ongelmaksi muodostui oven sävy. Halusin ehdottomasti valkoiset raamit, sillä minun päässäni se oli ainoa oikea vaihtoehto.

Tasoksi olimme valinneet harmaan tammilaminaatin ja minusta mikään valmis maalisävy ovissa ei toiminut tuon tason kanssa. Tilasin jopa värimalleja erilaisista harmaansävyistä, mutta jokainen niistä näytti aina jossain valossa punertavan, joten en kerta kaikkiaan uskaltanut ottaa riskiä.

Alakaapeiksi valittiin A la Carten Festa-ovimalli.Alakaapeiksi valittiin A la Carten Festa-ovimalli.

Keittiöön pastellinvihreä retrojääkaappi

Toinen keittiön ilmeeseen suuresti vaikuttava tekijä oli valitsemamme jääkaappi. Halusimme hankkia keittiöön pastellinvihreän retrojääkaapin. Tuon maalisävyn lisäksi mietin, että tulisiko raamikeittiön kanssa keittiöön liikaa yksityiskohtia, jolloin tuo ihana jääkaappi ei pääsisi oikeuksiinsa. Kaiken pohdinnan, kääntämisen ja vääntämisen jälkeen päätin hylätä raamikeittiön ja valita täysin valkoiset ovet.

Keittiöön tulee myös ihana pastellinvihreä retrojääkaappi.Keittiöön tulee myös ihana pastellinvihreä retrojääkaappi.

Ei vetimiä oviin

Valitsin alakaappeihin Festa-oven vedinuralla, sillä en halunnut erillisiä vetimiä. Yläkaappeihin valitsin sileän maalatun valkoisen oven myöskin ilman vedintä. Valkoisten ovien ansiosta suunnittelin välitilaan jääkaapin kanssa saman sävyisen laatan. Suurimmaksi murheeksi keittiön suunnittelussa muodostui mikro. Mikrolle ei tuntunut löytyvän ollenkaan sopivaa paikkaa ja se tuntui rikkovan kaapiston linjaa. Onneksi on keksitty yhdistelmälaitteita ja niinpä meille on tulossa liesituuletinmikro.

Klikkaa kuvaa ja katso kuvat keittiön asennuksesta

 
Julkaistu
21.10.2014