Liukuovi on helppo ja nopea asentaa

Pohjakuvasta on yleensä hyvä lähteä liikkeelle suunnittelemaan tilan tarvetta ja tilassa tapahtuvaa liikennettä. Liukuovi ratkaisee monia pulmia, joita kääntyvien ovien kanssa voi olla useita.

Osta liukuva väliovi verkkokaupasta!

Tilaa maksuton esite!

Huomioi liukuovet jo suunnitteluvaiheessa

Korjausrakentamisessa joudutaan ensin poistamaan kääntyviä ovia, joita huoneessa voi olla monta eri suuntiin avautuvaa. Uudelle Liune-elementtirungolle voidaan purkaa tilaa vanhasta seinästä tai Liunen voidaan asentaa vanhan väliseinän päälle.

Uudiskohteen suunnittelussa tärkeää on varata tila väliseinärungossa Liune Door -elementille. Tila ei yleensä yhdisty luontevasti viereiseen huoneeseen, kun kääntyvä ovi hallitsee kulkuväyliä. Suunnittelun alkuvaiheessa on helppoa lisätä liukuvia sisäovia tilojen välille. Kodin pohjakuvaan voi suunnitella myös yhdistettyjä ratkaisuja saranaovien ja liukuvien ovien välillä.

pohja_liune
pohja_liune_2

Näin valitset sopivan liukuoven

Valitse elementti sinun kotisi väliseiniin sopivalla runkokoolla. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2 kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus. Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm. Perusmitta on, että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko. Korkeudessa ei tarvitse huomioida kuin 100 mm asennusvaran kanssa.

Millaisina osina liukuovi toimitetaan?

Liune runko tulee valmiiksi kasattuna elementtinä ja mahtuu sisään korjauskohteissakin. Elementin siirrossa pitää olla kaksi henkilöä. Ovi tulee omana pakettina ja karmit omanaan.

Liunen voi integroida kaikkien väliseinämateriaalien kanssa uudisrakennuskohteissa. Korjauskohteissa vaihtoehtona on että seinä joko puretaan tai vanhan oviaukon päälle tehdään kaksinkertainen seinä.

Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm.Seinärungon ja elementin asennusvara on 15-40 mm.
Perusmitta on että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko.Perusmitta on että elementti vie tuplaleveyden siitä mikä on oviaukon koko.
Tarvitseeko taloyhtiölle ilmoittaa?
Kannattaa tarkistaa isännöitsijältä, sillä eri taloyhtiöissä voi olla eri käytäntöjä.

Onko liukuovilla pitkä toimitusaika?

Liukuoven runkoelementti toimitetaan kohteeseen yleensä noin 2-5 päivää tilauksesta ja varastossa olevat ovet ja karmit yhdessä elementin kanssa. Tilausovet ja -karmit toimitetaan noin kolmessa viikossa. Toimitukseen sisältyy liukuoven tehdasvalmisteinen runkoelementti, ovilevy ja siihen valmiiksi kiinnitetyt ripustusmekanismit, karmit, kiinnikkeet ja asennusohjeet.

Asennus

1. Liune elementti tulee valmiina jo tehtaalta koottuna: asennus on helppoa ja nopeaa.
2. Väliseinärunko on valmis ja toiselta puolelta levytetty: nostetaan vain Liunen elementti paikoilleen.
3. Elementin pohja asennetaan valmiin lattiapinnan tasoon: kiinnitys
4. Väliseinän toinenkin puoli levytetään, mukana on kiinnitysruuvit, joilla levytys on helppoa: seinäpinta viimeistellään.
5. Pinta on valmis: ovi asennetaan ja karmilistat kiinnitetään mukana tulleilla ruuveilla.

asennus
 
Julkaistu
12.6.2017