Weber helpottaa kivitalon rakentamista
Ammattilaisten verkosto takana

Suomen suurin kivipohjaisten rakennusmateriaalien valmistaja Weber tarjoaa nyt pientalon rakentajille helpon tavan toteuttaa asumisen unelmansa kivitalona. Weber Kivitalo rakennetaan laadukkaista ja testatuista materiaaleista kustannustehokkaasti yhteistyöverkoston luotettavien ammattilaisten suunnittelemana ja toteuttamana.

”Useimmat haluaisivat rakentaa kivitalon, koska ihmiset arvostavat kivitalon kestävyyttä, asumisviihtyvyyttä, energiataloudellisuutta ja lukuisia muita hyviä ominaisuuksia. Monet pitävät kuitenkin kivitaloa kalliina ja vaikeana toteuttaa. Halusimme tuoda markkinoille entistä helpomman tavan kivitalon rakentamiseen. Weber Kivitalo suunnitellaan ja rakennetaan asiakkaan haluamaan valmiuteen yhteistyöverkostomme kanssa”, tuotepäällikkö Mikko Pöysti Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy / Weber:ltä sanoo.

Weber Kivitalon tuotteet taatusti yhteensopivia

Weberin markkinointijohtaja Viktor Laxin mukaan Weber Kivitalon etuna on maan laajin tuotevalikoima, jossa kaikki tuotteet ja niiden yhteensopivuus on huolellisesti testattu. Hän muistuttaa, että Weberin tunnettuja brändejä eli Leca-, Kahi- ja Vetonit-tuotteita on käytetty hyvin laajasti pientalojen rakentamisessa jo vuosikymmeniä.

”Ammattilaiset ovat aina arvostaneet Weberin ratkaisujen testattua laatua, hyvää työstettävyyttä ja laajaa valikoimaamme, mutta nyt pyrimme entistä voimakkaammin myös pientalomarkkinoilla kuluttajien arvostamaksi brändiksi Weber Kivitalolla, joka kokoaa osaamisemme ja tuotetarjontamme yhteen. Pientalon rakentajille Weber Kivitalon vahvuutena on, että panostamme voimakkaasti tuotteiden lisäksi kokonaisten järjestelmien kehittämiseen ja kannamme vastuun kokonaisuudesta ja sen toimivuudesta”, Lax sanoo.

Leca- ja Kahi-runkorakenteet yhdessä Vetonit-tuotteista tehtyjen rappausten, sisäpintojen, lattioiden ja märkätilojen kanssa muodostavat markkinoiden kattavimman kokonaisuuden kivitalon rakentamiseen.

”Kun tätä kokonaisuutta täydennetään Weberin kokoamalla Yhteistyökumppani-verkostolla, on pientalon rakentajien helppo saada unelmiensa koti kustannustehokkaasti ammattilaisten toteuttamana”, Viktor Lax jatkaa.

Kustannusten hallinta paranee

Weber Kivitalosta ja ammattilaisverkostosta saa lisätietoa osoitteesta www.lecakivitalo.fi, jossa esitellään myös malleja antamaan ideoita suunnittelun pohjaksi.

Yksi verkoston kymmenistä yhteistyökumppaneista on Suomen Koti Rakennuttajat SKR Oy Tampereelta.

”Uskon, että voimme yhteistyössä edistää kivitalojen markkinaosuuden kasvua. Kun yhdistetään Weberin laadukkaat tuotteet ja markkinoiden laajin tuotevalikoima sekä ammattilaisten verkosto, joka tarjoaa suunnittelu- ja rakentamispalveluita lähellä asiakkaita, on kivitalo entistä helpompaa ja turvallisempaa suunnitella ja toteuttaa niin, että myös kustannukset pysyvät asiakkaan budjetin asettamissa puitteissa”, yrittäjä Vesa Pussinen SKR:stä sanoo.

Urakoitsijaverkostosta vastaava Tero Hannula Weberistä pitää kustannusten läpinäkyvyyttä Weber Kivitalossa hyvin tärkeänä etuna pientalon rakentajille. Ylimääräisten välikäsien ja riskilisien puuttuminen tarkoittaa sitä, ettei talon rakentaja joudu maksamaan moninkertaisia katteita olemattomasta työstä, vaan kustannukset pysyvät alusta lähtien tarkemmin hallinnassa.

”Kivitalo ei ole välttämättä yhtään kalliimpi kuin puutalo, jos verrataan samantasoisia ratkaisuja. Suuri ja ylellisesti varusteltu talo on kallis, tehdäänpä se mistä materiaalista tahansa”, Hannula sanoo.

Uusi tapa tehdä kestävä kivitalo

Kivitalon kestävyys ja helppohoitoisuus tuovat pitkän elinkaaren aikana selvää säästöä ylläpitokustannuksissa, ja massiivisten rakenteiden erinomainen lämmönvarauskyky pienentää energiakustannuksia. Vuosikymmenien aikana asumiskustannusten säästö on huomattava, minkä lisäksi kivitalo säilyttää tunnetusti hyvin arvonsa.

Suunnittelijaverkostosta vastaava Vesa Räsänen Weberistä sanoo, että Weber Kivitalon toimintamallissa on haluttu välttää talotoimittajien yleisin helmasynti.

”Valitettavan usein niin sanottu talotoimittaja pyrkii antamaan vaikutelman hyvin laajasta toimitussisällöstä ja todellista suuremmasta valmiusasteesta, ja rakentaja toteaakin saaneensa tontilleen lähinnä kasan lautoja tai harkkoja. Silloin ei ole mikään ihme, jos budjetti pettää ja rakennuskustannukset ja aikataulu karkaavat käsistä. Markkinoilta on puuttunut tällainen ratkaisu, jossa rakentaja saa laadukkaan ja kestävän kivitalon haluamassaan valmiusasteessa niin, että myös kustannuksista ja vastuista on selkeästi sovittu”, Räsänen sanoo.

 
Julkaistu
29.6.2015