Energiansäästöviikolla säästövinkkejä öljylämmittäjille

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään jälleen viikolla 41 eli 6.-12. lokakuuta. Öljyalan Palvelukeskus muistuttaa viikon tiimoilta öljylämmittäjiä siitä, että on aina järkevää käyttää energiaa vastuullisesti ja välttää energian tuhlausta. Energiansäästöviikkoa varten päivitetään napakka infopaketti öljylämmittäjien omille sivuille www.oljylammitys.fi.

saadin320
Öljyn kulutusta vähentää ennen kaikkea ikääntyneiden kattiloiden ja muiden lämmityslaitteiden uusiminen. Asukkaat voivat vaikuttaa energiankulutukseen myös muuttamalla omia tottumuksiaan, vaikkapa säätämällä lämpöä hieman totuttua pienemmälle.

Lisää energiansäästöä syntyy, kun öljylämmitykseen yhdistää uusiutuvaa energiaa kuten aurinkolämpöä. Pientalossa voi säästää vuositasolla 15-30 prosenttia lämmitysenergiakuluissa aktiivisella aurinkoenergian hyödyntämisellä, kun aurinkolämpöä käytetään nykyaikaisen öljylämmityksen ja matalaenergiaratkaisujen kanssa. Oleellista on, että aurinkolämpölaitteet on mitoitettu, asennettu ja säädetty oikein talon tarpeiden mukaan.

Energiankulutusta vähentävät myös rakennuksen eristyksen parantaminen tarpeen mukaan sekä nykynormit täyttävät uudet ovet ja ikkunat.
Energiansäästön ja energiatehokkuuden merkitystä painottaa myös lokakuun alussa ilmestyvä Öljyalan Palvelukeskuksen Lämmöllä-lehti 3/2014. Lehti on öljyalan Höylä III -energiatehokkuussopimuksen kuluttajaviestintäkanava.

Energiatehokkuutta edistävä Motiva Oy toimii energiasäästöviikon koordinaattorina. Motivan verkkopalvelu tarjoaa säästövinkkejä, työkaluja ja monia ideoita viikon viettoon yrityksille, yhteisöille ja muille kiinnostuneille osoitteessa www.energiansaastoviikko.fi.
 
Päivitetty
6.10.2014