Vintin eristäminen korjauskohteessa

Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia käyttökelpoista lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisäeristäminen Therma TP10 Vintti-Iita -menetelmällä voi tuoda huomattavat säästöt energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.

Näin rakentuu ullakon lämmöneristys - Katso video

Toimivuus

Kingspan Therma -eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu. Rakenteiden toimivuus pitää aina kuitenkin varmistaa huolella, jos rakenteet ovat altistuneet kosteudelle.

Oikein asennettuna eristeidemme lämmöneristyskyky säilyy pitkään rakennuksen elinkaaressa. 

Kingspan -eristeiset ratkaisut täyttävät niille asetetut palomääräykset. Palotilanteessa Kingspan Therma -eristeet hiiltyvät hitaasti, jolloin hiiltynyt kerros hidastaa osaltaan palon läpitunkeutumista eristekerroksessa.

Kingspan Therma -eristeiden toimivuus on todettu useissa puolueettomissa tutkimuksissa, joita ovat suorittaneet muun muassa Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) ja Valtion teknillinen tutkimuskeskus (VTT). 

Nykyään Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma - tuotteemme ovat M1-luokiteltuja. Ne ovat myös CE-tuotemerkittyjä ja niillä on kymmenen vuoden takuu.

Suositeltavat rakennekerrokset

Helppo ja nopea asennus

Kingspan Therma™ -eristelevyjä on helppo työstää ja kiinnittää. Levyjä voidaan leikata, jyrsiä, porata, naulata ja ruuvata. Eristelevyjen työstämiseen käyvät normaalit käsityökalut kuten käsisaha ja mattopuukko. Kingspan Therma™ TP10 Vintti-Iitan läpiporaamiseen riittää normaali rasiapora ja katkaisemiseen käy käsisaha.

 

valmis

Kylmä ullakko hyötykäyttöön

  • Ohuilla rakenneratkaisuilla ullakolle enemmän korkeutta ja hyödynnettävää tilaa
  • Hyvän ilmanpitävyyden ansiosta lämpö pysyy tallessa ja vedon tunne häviää
  • Kosteus- ja paloteknisesti turvalliset rakenteet
  • Toimii samalla tuulensuojana ja höyrynsulkuna
  • Kevyet eristelevyt nopea asentaa ja helppo käsitellä
  • Suomessa valmistettuja ja tutkitusti turvallisia laatutuotteita
Lisätietoja: Kingspan tekninen neuvonta
 
Julkaistu
31.1.2017