Kattoprojektin vaiheet rakentamisessa ja remontoinnissa

Helpoimmalla pääsee, kun kattoa hankittaessa valitsee kattopaketin. Kattopaketti sisältää kaiken tarvittavan katon toimivuuteen ja asennukseen tarvittavan: teräskatteet, listat, läpiviennit, kiinnitystarvikkeet, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät.

Ruukilta saat apua ja neuvoja niin suunnitteluun kuin asennukseenkin. Jätä yhteydenottopyyntö tästä.

Sopiiko katon väri muuhun julkisivuväritykseen?Sopiiko katon väri muuhun julkisivuväritykseen?

Huomio nämä seikat kattomateriaalin valinnassa

Kattoremontin yhteydessä tai rakentaessa uutta taloa on tärkeää valita oikea materiaali katolle. Mitä ominaisuuksia haluat katoltasi; kestävyyttä, helppohoitoisuutta, modernia vai klassista ulkonäköä? Sekä rakennuksen rakenteet että haluamasi ominaisuudet on otettava huomioon kustannuksia arvioidessa.

Näin valitset kattomateriaalin

Miten valitset teräskaton tyylin ja värin

- Vertaile tuotteita ja takuuaikoja
- Tutustu suosituksiin ja tarkista katon väriä koskevat määräykset omalla asuinalueellasi

Laske kattoprojektin kustannusarvio ja pyydä tarjous

Ruukki antaa tarkan tarjouksen nopeasti, jos toimitat Ruukille talosi piirustukset. Sähköisessä muodossa olevat piirustukset voi lähettää tarjouspyynnön mukana, tai voit ottaa ne mukaasi, kun käyt tapaamassa lähintä Ruukin kattotuotteiden myyjääsi.

480

Onko sinulla suunnitteluvaiheeseen liittyviä kysymyksiä?

Kysy Kattotohtorilta -osiosta saattaa löytyä apua. Voit jättää sinne kysymyksiä ja samoilta sivuilta löydät myös paljon valmiita vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Rakennatko uutta taloa?

Tarkista ennen sopimuksen allekirjoittamista, sisältyvätkö katto, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet urakoitsijan tarjoukseen. Voit vaikuttaa kattomateriaalien, lisävarusteiden, sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valintaan itse.

Remontoitko vanhaa kattoa?

Voit päättää, hankitko kattomateriaalit ja asennuksen yhdeltä toimittajalta vai ostatko materiaalit myyjältä ja teet sopimuksen asentajan kanssa itse. Kun haluat Ruukin omaa asennuspalvelua, ota yhteyttä Ruukin asennusmyyjiin.

Voit tehdä tilauksesi kuukausia etukäteen ja valita omaan aikatauluusi parhaiten sopivan toimitusajan. Tilatut tuotteet toimitetaan haluttuun osoitteeseen sovittuna päivänä.

Tiettyjä Ruukin tuotteita, kuten Finnera-teräskattoja, sadevesijärjestelmiä, kattoturvatuotteita ja lisävarusteita voi olla saatavilla myyjien varastoissa.

Varmista tila tontilla

Varmista ennen toimituksen saapumista, että rakennuspaikalla on riittävästi tilaa materiaalien säilyttämiseen. Siten voit varmistaa, että materiaalit pysyvät hyvässä kunnossa ja asentajat löytävät ne helposti. Ota yhteyttä myyjääsi ja asennusurakoitsijaasi, jos et tiedä, kuinka paljon varastotilaa tarvitaan.

Normaaleissa oloissa katelevypinoja voi säilyttää pakattuina tai pakkauksista purettuina noin kuukauden ajan. Jos pinoja joudutaan säilyttämään kuukautta pidempään, ne on suojattava ja sijoitettava loivasti kaltevalle alustalle, jotta levyjen väliin jäävä vesi pääsee haihtumaan tai valumaan pois.

480

Katon asennus

Katon asennukseen kuluva aika riippuu katon alusrakenteiden kunnosta, katon koosta ja muodosta, savupiippujen ja kattoikkunoiden määrästä sekä asennettavien lisävarusteiden määrästä. Teräskaton asennus kestää yleensä muutamasta päivästä viikkoon. Asennusaika on riippuvainen kohteen vaativuudesta ja se sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Katon asennukseen kuuluvat yleensä seuraavat vaiheet:

- vanhan katon purku/poisto (koskee vain kattoremontteja)
- alusrakenteiden korjaus ja/tai uusien alusrakenteiden asennus (koskee vain kattoremontteja)
- katelevyjen, listojen, tiivisteiden ja läpivientien, kuten savupiippujen ja kattoikkunoiden asennus
- sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden, kuten tikkaiden, lumiesteiden ja kattosiltojen asennus loppupuhdistus.

Helpoin, nopein ja luotettavin tapa saada uusi katto on hankkia Ruukin kattopaketti. Paketti sisältää kaiken kattoprojektissa tarvittavan – aina kustannus- ja aika-arvioista materiaaleihin, toimitukseen ja asennukseen asti.

Tutustu teräskattopaketteihin

Muista turvallisuus!

Rakennuspaikan turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää riippumatta siitä, asennatko katon itse vai huolehtiiko urakoitsija asennuksesta. Työturvallisuudesta huolehtiminen on turvallisen asennuksen olennainen osa.

Vai asennatko katon itse?

Voit asentaa kattoprofiilit, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet myös itse.

Ruukin kattoprofiileiden,

Sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden asennusohjeet


Jätä yhteydenottopyyntö tästä.


480
 
Julkaistu
6.10.2014