Lattiamateriaalien valintaa

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Lankkukuosista laattaa lattiaan

Minulla oli melko lailla selvät sävelet laattojen suhteen. Lattialle halusin lankkukuosista laattaa ja kylpyhuoneen seiniin jotain muuta kuin isoa ja valkoista. Ystävämme olivat laatoittaneet ruokailutilansa lankkumaisella laatalla, joka oli todella hyvännäköinen, mutta lopulta kuitenkin kellersi liikaa minun makuuni. Onneksi löysin ihanan lankkukuosisen rusehtavan harmaan laatan, joka oli vielä hinnaltaankin melko edullinen. Laatan ainoa miinuspuoli on sen koko. Laatta on 14,5x59 cm ja olisin toivonut pituuden lähentelevän metriä aidomman fiiliksen vuoksi. No jostain pitää joustaa ja nyt se oli pituus.

Lankkukuosinen rusehtavan harmaan laatta.Lankkukuosinen rusehtavan harmaan laatta.

Perinteistä lattialaattaa kylpyhuoneeseen

Suihkupäätyyn mietimme ensin unidrain- viemärijärjestelmää, jolloin olisimme voineet käyttää lankkumaista laattaa koko kylpyhuoneessa. Päätimme kuitenkin säästää siinä kohtaa ja laatoittaa suihkuosa pienemmällä laatalla, jotta kaadot saadaan tehtyä normaalisti.

Pikkulaatan etsiminen ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin, mutta lopulta se löytyi. Olin ensin ajatellut, etten missään nimessä halua 10x10 cm kokoista laattaa, koska se on niin tavallinen. Eräs uusi laattasarja kuitenkin vei huomioni ja lopulta päädyinkin juuri tuohon perinteiseen kokoon.

10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.
Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.

Kylpyhuoneen seinälaatat

Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Laatta miellytti minua heti, mutta sävystä en ollut aivan varma. Mietimme ensin valkoista, mutta lopulta päädyimme vaalean beigeen. Minä olisin laittanut hieman tummemmat seinät, mutta mieheni mielestä vaaleampi olisi parempi, joten teimme kompromissin ja valitsimme vaalean beigen. Laattasarjaan kuuluu sileän laatan lisäksi kuviollisia laattoja, joita ajattelin ripotella päätyseinälle summamutikassa. Oikeastaan annoin remppamiehelle vapaat kädet laattojen asettelussa, joten jännittää kyllä miltä tuo lopputulos näyttää.
 
Julkaistu
23.9.2014