Ilmanvaihtourakointi – teollisuudesta pientaloihin

Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Raitis ilma sekä kotona että työpaikalla kuuluu nykyaikaan. Oikein toteutettu ilmanvaihto on energiatehokasta.

Eskon Oy palvelee asiakkaitaan ilmanvaihtoasioissa monipuolisesti ja pitkällä kokemuksella. Asiakkaita ovat niin teollisuus, ravintolat, koulut, päiväkodit ja asunto-osakeyhtiöt kuin pientalojen asukkaatkin.

kammiot

Ilmanvaihtourakointia luotettavasti ja joustavasti, vuosien kokemuksella!

  • ilmanvaihtojärjestelmien asennukset ja puhdistukset
  • ilmanvaihtojärjestelmien säätö-, mittaus- ja huoltotyöt sekä painekokeet
  • ilmanvaihtokoneiden saneeraukset
  • korvausilmaventtiilien asennukset
  • hormistojen kartoitukset ja tutkimukset myös suunnittelijoille. Tarvittaessa videokuvaamme hormit ja annamme raportin niiden kunnosta
  • suunnittelutyöt 
  • toimintatarkastukset

Hormien kunnostukseen valitaan sopiva menetelmä tapauskohtaisesti. Eskon kunnostaa hormit joko taipuisalla Mordax-teräsputkella, Mordax-massauksella tai FuranFlex-sukituksella.

Eskonilta saat avun kaikissa ilmanvaihtoasioissa – suunnittelusta toteutukseen!

Saat valmiiksi asennettuna:

imuri

Mekaaniset Rotorvent ja Rotorvent Mini -savuimurit ratkaisevat vastavirtausongelmat

Rotorvent sopii kaikille polttoaineille: hiili, puu, kaasu, öljy ja savuttomat polttoaineet. Rotorventin sovellettu tekninen muotoilu ja kiinnitysmenetelmä tekevät haponkestävästä teräksestä valmistetusta savuimurista erittäin kestävän. Lapojen muotoilun ansiosta savuhormiin syntyy tehokas veto.

Kantaosansa ansiosta Rotorvent sopii kaikkiin 80–250 mm hormeihin ja piippuihin. Rotorvent Mini puolestaan sopii 80–180 mm piippuihin. Kumpikin malli voidaan asentaa kiinteästi ja Rotorvent myös lisävarusteena saatavan avauskauluksen kanssa. Testattu ”koukkupultti” -mekanismi varmistaa lujan kiinnityksen ja kantaosan ruuvin reikiä voidaan käyttää lisävarmistuksena tai kiinnitettäessä tasaiseen alustaan. Rotorventin lapojen muotoilu estää veden kulkeutumisen hormiin. Kaksi laakeria on vesitiiviisti koteloitu ja voideltu korkeita lämpötiloja kestävällä rasvalla, joten sen suorituskyky säilyy hyvänä vuosienkin saatossa. Se on testattu –20…200 ºC lämpötilassa.

Eskonilta myös sähkötoimiset savuimurit asennettuina!

Hormi-imurin toimivuuden testaus

EsKon testasi hormi-imurinsa vaikutusta Helsingin Etelä Haaga Helsingissä, 8.1.2014. Hormi-imurin malli oli kokoajakammio jossa oli 8 hormia ja 300 mm iv-imuri. Näitä kammioita on erilaisia, riippuen hormien määrästä.

Olosuhteet: puuskittainen tuuli, vesisade, matalapaine, mittausten väli noin 0,5 h

Testitulos:

Ennen: virtaus jopa väärään suuntaan, maksimi poisto 1 m/s
Jälkeen: tasainen virtaus 10-11 m/s
 
Julkaistu
22.9.2014