Epäiletkö kattosi kuntoa?

Tilaa ilmainen arviokäynti ja tarjous uudesta teräskatteesta

Jos olet epävarma kattosi nykykunnosta ja haluat selvittää mahdollisen kattoremonttitarpeen, paikallinen Ruukin kattomestari tulee kartoittamaan tilanteen paikan päälle. Katolla kattomestari tarkastaa mittojen lisäksi mm. piiput ja muut läpiviennit. Samalla kartoitetaan turvatuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen tarve ja myös räystäslautojen vaihtotarve selvitetään.

Ruukin kattomestari tulee käymään kohteeseen silloin, kun kohteessa on tarve vaihtaa kate uuteen ja halutaan jättää tarjouspyyntö. Kattomestarin käynti sisältää silloin katon kohdetarkistuksen sekä tarjouspyynnön kohteen katon vaihtourakasta

Kattomestari Petri MäkeläKattomestari Petri Mäkelä

Mitä Ruukin kattomestarin käynti pitää sisällään?

Katolle päästyään kattomestari tarkastaa mittojen lisäksi muun muassa piiput ja muut läpiviennin. Samalla kartoitetaan turvatuotteiden, kuten lumiesteiden, tikkaiden ja kattosiltojen tarve. Myös räystäslautojen vaihtotarve selvitetään. Kattoremontin yhteydessä uusitaan useimmiten myös sadevesijärjestelmä ja lisätään kattoturvatuotteita vastaamaan viranomaismääräyksiä.

"Yläpohjan rakenteiden kunnon tarkistaminen on erityisen tärkeää. Uudet ruoderakenteet ja aluskate asennetaan jokaiseen kohteeseen. Samalla tehdään tarvittavat oikaisutoimenpiteet ja varmistetaan yläpohjan riittävä tuuletus", Kattomestari Petri Mäkelä sanoo.

Yllätyksiäkin saattaa tulla eteen.
"Vanhasta talosta ei aina tiedä, mitä se on syönyt, eikä välttämättä ole mitään dokumentteja tallella. Yllätyksiä voi tulla, etenkin jos yläpohjaan ei ole pääsyä, tai jos kyseessä on vinot sisäkatot. Räystäiden alta pystyy kuitenkin selvittämään paljon katon rakenteista", Mäkelä jatkaa.

Asennustyö kestää muutamasta päivästä viikkoon

Katevaihtoehdot mietitään yhdessä asiakkaan kanssa, mutta esimerkiksi katon kaltevuus vaikuttaa siihen, mikä katemalli taloon soveltuu. Katto toteutetaan talon tyyliin sopivaksi.

"Tarjoukseen perehtyessä kannattaa huomioida ensimmäisenä urakan sisältö, sen jälkeen vasta hinta. Näin tärkeässä hankkeessa ei laadusta pidä tinkiä", Mäkelä vinkkaa.

Hän on törmännyt työssään kattoihin, jotka on jouduttu uusimaan jo kymmenen vuoden käytön jälkeen. Tällöin on kyse heikosta katemateriaalista tai teknisestä asennusvirheestä. Katoilla on hyvät takuut, mutta rakennusala on kirjavaa. Takuusta ei ole hyötyä, jos toimija ei ole enää vastaamassa työstään. Ruukin katteiden tekninen takuu on vuosikymmeniä, maalipinnallekin taataan parinkymmenen vuoden ulkonäkötakuu. Ruukin maalipinnoitetut katteet ovat lisäksi huoltomaalattavissa. Ruukin tuotteet ovat kotimaisia ja Ruukki on luotettava pitkänlinjan toimija.

"Mitään ei laskuteta ennen kuin työ on luovutettu asiakkaalle ja kaikki on kunnossa. Ruukki hoitaa vastuunsa, joten asiakas voi nukkua yönsä rauhassa senkin jälkeen kun lasku on maksettu", Mäkelä vakuuttaa.

Tilaa ilmainen arviokäynti ja tarjous uudesta teräskatteesta!

 Ruukki tarjoaa sinulle nyt ilmaisen kattoremontin arviokäynnin, jonka suorittaa oman alueesi kattomestari. Arviokäynnillä Ruukin kattomestari tarkistaa kattosi tilan, kartoittaa korjaustarpeet sekä tekee tarjouksen kattoremontista Ruukin asentamana. Tuotetakuiden lisäksi saat myös kattavan 5 vuoden takuun asennustyölle!
 
 
Julkaistu
22.9.2014