Pihakivetys nostaa tontin arvoa ja antaa enemmän tilaa oleskeluun

Pihakivetys on ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti.

Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta

LuotokiviLuotokivi

Kestävät ja tyylikkäät Rudus Formento pihakivetystuotteet

Rudus Formenton betonikivetys ja -laatoitus ovat kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs päällysteratkaisu pihan oleskelualueille ja kulkuväylille. Valikoimasta löytyy pihakivet, pihalaatat, reunakivet, porras- ja muurikivet sekä betonista että graniitista valmistettuina.

Oikea pihakivi oikeaan paikkaan

Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä. Rudus Formenton valikoimaan kuuluvat sileät, pesubetonipintaiset, hienopestyt, hiekkapuhalletut, profiloidut, hakatut ja patinoidut betonikivet.

Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.

Lukuvinkki: Huolehdi pihakiveyksen pohjatyöt kuntoon!

Värit

Pihakivetyksen väreillä ohjataan kulkua ja jäsennetään alueita. Usein paras tulos saavutetaan hillityillä kuvioilla ja harkitulla värien käytöllä. On olemassa muutamia kokemuksen kautta hyviksi havaittuja yleisiä kivien valintaohjeita. Autojen pysäköinti- tai kääntöalueilla kannattaa suosia tummia sävyjä.

Löydä idea omalle pihallesi ideakuvien joukosta

RombaRomba

Monipuolinen valikoima pihakiviä

Suositut Kartano-kivet luovat betonikivien perustan. Monta erikokoista, mittasuhteiltaan toisiinsa sopivaa kivimallia, väriä ja pintakäsittelyä antavat suunnittelijalle lähes rajattomat mahdollisuudet erilaisiin yhdistelmiin. Jokainen tuote myydään erikseen, omalla lavallaan. Kartanokivet ovat neliön tai suorakaiteen mallisia 60 mm tai 80 mm paksuja betonikiviä ja valittavana olevat pintakäsittelyvaihtoehdot ovat sileä (S), hiekkapuhallettu (HP), hienopesty (HP) ja patinoitu (P).

Milano-kivisarja on käytännöllinen ja kaunis tapa kivetä pihoja, aukioita ja katuja. Kolme erikokoista, toisiinsa yhteensopivaa kiveä antavat mahdollisuuden eläviin, yksilöllisiin ja ympäristöä mukaileviin ratkaisuihin.

Napoli on sekä yläpinnaltaan että reunoiltaan aaltoileva kivisarja. Menneen ajan tunnelmaa luova kivisarja koostuu kolmesta erikokoisesta kivestä, jotka toimitetaan valmiina lajitelmana.

Tunnelmaa Napoli-kivilläTunnelmaa Napoli-kivillä

Torino on kivisarja pihojen, aukioiden ja käytävien kiveykseen. Kolmesta erikokoisesta, toisiinsa yhteensopivasta kivestä voi latoa yksilöllisen ja ympäristöönsä mukautuvan kokonaisuuden. Torino-kivien luonnollinen liuskekivimäinen pinta on aaltomaisesti profiloitu ja kivien reunat ovat viisteettömät.

Verona on sekä yläpinnaltaan että reunoiltaan aaltoileva kivisarja. Antiikin tunnelmaa henkivä kivisarja koostuu neljästä erikokoisesta kivestä, jotka toimitetaan valmiina lajitelmana.

Rombakivi on vinoneliön muotoinen kivimalli, joka mahdollistaa hauskojen geometristen kuvioiden leikittelyn ladonnoissa. Kolmiulotteisen vaikutelman aikaansaaminen onnistuu valitsemalla kiveykseen useampi eri väri.

Torino-kivet ovat kivisarja pihakivetykseen, aukioiden ja käytävien kiveykseen.Torino-kivet ovat kivisarja pihakivetykseen, aukioiden ja käytävien kiveykseen.

Pihalaatat ja -kiveys laajallekin alueelle

Pinnaltaan sileät, noin 50 mm paksut betonilaatat sopivat parhaiten rauhallisten polkujen päällysteiksi, joihin kohdistuu vain kevyt kuormitus.

Pesubetoni- ja rouhepintaisten laattojen hyvä kitka ja vaihteleva pintastruktuuri antavat ladonnalle mielenkiintoisen ilmeen. Sileäpintaiset päällysteet on helpompi pitää puhtaana.

Ruduksella on valikoimissa myös 80 mm paksuja betonilaattoja, joiden koot ovat 208x208 mm ja 418x208 mm ja 418x418 mm sekä 100 mm paksu betonilaatta, joka on mitoiltaan 418x208 mm. Suurin konevalmisteinen laatta on kooltaan 418x628x120 mm. Nämä laatat kestävät autoliikennettä ja koneellista kunnossapitoa.

Tosca-laattasarja on noin 55 mm paksu, joka sopii erityisesti pihojen, oleskelualueiden ja terassien päällysteeksi. Laattojen koot vaihtelevat. Isoin laatta on kooltaan 598x398 mm, mikä rauhoittaa laatoituksen ilmettä. Laatoissa on liuskekivimäinen pinta ja vaihteleva saumanleveys, mikä luo pihalle eurooppalaista, tyylikkään sävykästä tunnelmaa.

Lukuvinkki: Huolehdi pihakiveyksen pohjatyöt kuntoon!

Muurikivillä vaihtelua pihan korkeuksiin

Muurikko on valmiiksi molemmilta puolilta lohkottu muurituote. Siitä on mahdollista latoa suoria, suorakulmaisia ja kaarevia muotoja. Kaksipuoleisena tuotteena Muurikko soveltuu myös aitojen ja pilareiden rakentamiseen.

Suoralinjainen Paasikko-harkkomuurikivi soveltuu selkeiden muurien, istutusaltaiden, reunuksien ja aitojen rakentamiseen. Yhteensopivista kuutio- ja suorakaidemuodoista voidaan tehdä linjakkaita ja kestäviä rakenteita kotipihoille.

Valmiiksi halkaistu muurikivi, Aitakivi, on näyttävä ratkaisu pihojen porrastamiseen ja muureihin. Ne sopivat hyvin myös kulkuteiden rajauksiin ja istutusaltaiden tekoon.

Rustikko on muurikivi, joka soveltuu mataliin muureihin sekä reunuksiin. Rustiikkisen ulkonäön ansiosta tämä muurikivi muistuttaa luonnon lohkokivistä koottua kivimuuria, vaikka todellisuus onkin toista. Rustikkoon kuuluu viittä erilaista kiveä, joita latomalla saa aikaan helposti halutun efektin.

Muurien maksimikorkeus ilman vahvistavia rakenteita on 70 cm. Muurikivistä voidaan rakentaa myös korkeampia muureja, niissä olevin raudoitusja valureikien ansiosta. Korkeat ja maanpaineen vaikutuksen alaiset muurit tulee aina suunnitella erikseen.

AitakiviAitakivi

Luonnonkivipäällysteet, ainutlaatuista arvokkuutta

Luonnonkivi tuo ympäristörakentamiseen ainutlaatuista kestävyyttä ja tyyliä. Graniitti ilmentää jykevyyttä, luonnon jäljittelemätöntä kauneutta, ajattomuutta ja ikuisuutta. Luonnonkivi vanhenee arvokkaasti ja antaa elävyyttä pihakiveykselle. Luonnokivipäällysteitä voi yhdistää betonikiviin ja -laattoihin.

Louhi-kivetLouhi-kivet

Muodoilla toivottua tunnelmaa

Yhtenäinen yksityiskohdissa ja suurissa linjoissa toistuva muotokieli luo alueelle miellyttävän ja tasapainoisen tunnelman. Yksitoikkoisuus vältetään ja jännitettä luodaan rikkomalla toistuva muoto sopivissa kohdissa.

Kivipihanäyttelyt

Hyvin suunniteltu piha on viihtyisä, helppohoitoinen ja monikäyttöinen. Rudus Formento näyttelyalueilla tutustut valmiisiin piharatkaisuihin.

– Tuusula: Ristikiventie 2, 04300 Tuusula
– Espoo Marketanpuisto, Ideapihat, Pehtorinkuja 3, 02940 Espoo
– Tampere: Teollisuustie 23, 33330 Tampere
– Mikkeli Mikkelipuisto, Pursialankatu 5, 50100 Mikkeli
– Tuorlan näyttelypiha, Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö
– Turun Reunakivi ja Laatta-asennus näyttelypiha, Jousitie 1, 20760 Piispanristi (Kaarina)
– Oulun näyttelypiha, Liitintie 20 sekä Hautakorventie 4, 90620 Oulu

750 kivipihanäyttely IMG_0122
 
Päivitetty
16.8.2022