Millainen valaisin sopii ulos?

#innostavaavaloa kuvakilpailu on käynnissä

Kesällä olohuone tuodaan ulos! Onko pihasi täynnä tunnelmavalaistusta? Haluatko korostaa valoilla yksityiskohtia?

Jaa kuva ja kerro, miltä kesävalaistus teillä näyttää. Arvomme viikoittain kuvansa jakaneiden kesken Airamin Garda -pöytävalaisimen! Osallistu kampanjaan jakamalla oma kuvasi kesän valaistuksesta Instagramissa käyttäen aihetunnisteita #innostavaavaloa ja #airamkilpailu 18.6. mennessä. Voit myös ladata kuvasi suoraan kampanjasivulle.

Lue lisää ja lataa kuvia


Garda on sisustuksellinen ulkovalaisinsarjaGarda on sisustuksellinen ulkovalaisinsarja

Täydellisen pihan suunnitelmissa on hyvä muistaa valaistus jo heti alkuvaiheessa. Valmista, istutuksin elävöitettyä pihaa on ikävä kaivaa auki sähkövedoille. Kun valaistus on hyvin suunniteltu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, säästyy usealta harmaalta hiukselta.

Kun valaisimen käyttötarkoitus on selvillä, voidaan pohtia millainen valaisin sopii rakennuksen pihapiiriin ja omiin mieltymyksiin.

Pidätkö enemmän modernista linjasta, jossa muotokieli on hyvin pitkälle pelkistettyä, vai kaipaakto perinteistä tai hieman koristeellisempaa valaisinta?

Ehkä pihallasi on upeita yksityiskohtia, joita haluaisit korostaa: pihapolku, josta saisi katseenvangitsijan valaistuna, portaat ja terassit sekä jokin komea puu tai pensas.

Helposti asennettavat LED maapiikkikohdevalot ja LED maavalot toimivat silloin kauniina ja toimivina ratkaisuna.

Ei työkaluja, ei sähkömiestä

Easy Connect –pihapiirivalosarjalla rakennat helposti ja nopeasti lisävalaistusta pihapiiriisi. Asennus onnistuu kätevästi ilman työkaluja ja voit valita mieleisen valaisinmallin useista eri vaihtoehdoista. Easy Connect on Airamin maahantuoma ranskalainen konsepti joka on saavuttanut suosiota ympäri Eurooppaa.

Tilaa Easy Connect -esite veloituksetta

easy_connect_osat
Easy_connect_2

Mitä tarkoittaa IP-luokitus?

Valaisimia valmistetaan erilaisia olosuhteita varten.Sähkölaitteiden vedenkestoisuutta arvioidaan kansainvälisellä kotelointiluokituksella, IPkoodilla (IP = International Protection). IP-luokitus ottaa huomioon paitsi vesisuojauksen myös suojauksen vieraiden esineiden ja pölyn sisäänpääsyltä.

Koodin ensimmäinen numero kertoo, miten valaisin on suojattu vieraiden esineiden ja pölyn sisäänpääsyltä. Koodin toinen numero kertoo, miten laite on suojattu vedeltä. Valaisinten tarkat mittapiirrokset ja asennusohjeet löytyvät pakkauksesta sekä verkkosivuilta www.airam.fi.
 

Ensimmäinen numero

0 Suojaamaton
1 Kun esineen halkaisija on yli 50 mm
2 Kun esineen halkaisija on yli 12,5 mm
3 Kun esineen halkaisija on yli 2,5 mm
4 Kun esineen halkaisija on yli 1,0 mm
5 Pölysuojattu
6 Pölytiivis

 
Toinen numero

0 Suojaamaton
1 Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2 Tippuvalta vedeltä (+/- 15 astetta)
3 Satavalta vedeltä (+/- 60 astetta)
4 Roiskuvalta vedeltä
5 Vesisuihkulta (joka suunnasta)
6 Voimakkaalta vesisuihkulta
7 Lyhytaikaisesti upotettuna
8 Jatkuvasti upotettuna

 


X:n tilalle IP-koodissa voidaan sijoittaa mikä tahansa luku.

 

ip
ip-ulos

Apua oiken valaisimen valintaan

Ulkovalaisimet kannattaa valita oman tyylin, käyttökohteen ja asennettavuuden mukaan. Yhtenäinen sarja, joka sisältää sekä pollarit että seinävalaisimet on hyvä ratkaisu kun valaisimia tarvitaan useampia ja halutaan pitää yhtenäinen taloon sopiva tyyli. Seinävalaisimilla voi ratkaista tärkeät sisääntulot. Pylväsvalaisimet valaisevat kulkuväylät ja ajotiet lisäten pihapiirin turvallisuutta. Kohde- ja maavalot ovat hyviä täydentäjiä pihapiirin valaistukseen.

Lue sähköisen ideakirjan vinkit

Vinkki! Koristevaloilla muunnat tunnelman helposti.

Airam09
 
Julkaistu
5.6.2017