Näpsä-keskukset rakentamisen eri vaiheisiin

Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.

Mittauskeskussarjasta NäpsäSMART löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.

NäpsäSMART-keskukset

Tilaa ABB asennuskalusteet ja kodin ohjaus -esite Esitepalvelusta
NäpsäSMART-mittauskeskukset on varustettu vikavirtasuojatuilla pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.

NäpsäSMART on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska valikoimasta löytyy mallit, joissa ylijännitesuojat ovat valmiiksi asennettuna. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.

NäpsäPro-sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro-keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.

Sisämittauskeskuksissa on yhdistetty mittauskeskus ja ryhmäkeskus samaan runkorakenteeseen. Sisämittauskeskukset soveltuvat oivallisesti sellaisiin kohteisiin, joissa ei ole tarvetta erilliselle ulkomittauskeskukselle.
750
Talon sisälle asennettava NäpsäPro-ryhmäkeskus on keskus, johon on keskitetty kaikki kodin sähkönjakelu sekä esimerkiksi sähkölämmityksen ohjaus. NäpsäPro-keskuksissa on markkinoiden parhaat kaapelointitilat sekä riittävästi laajennusvaraa.

Mikäli sisämittaus- tai ryhmäkeskuksen yhteyteen asennetaan data-keskus, voidaan tähän keskukseen sijoittaa kaikki puhelin-, data- ja antenniverkon edellyttämät laitteet. Data-keskukseen voidaan sijoittaa myös hälytys- ja kulunvalvontalaitteet.
 
Julkaistu
4.12.2017