Nopea ja varma tapa kiinnittää levyt seiniin ja kattoon

Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?

Liimavaahto eristelevyjen helppoon ja varmaan kiinnitykseen

Nyt levyjen kiinnitys on helppoa ja yksinkertaista Tytan O2 STYRO B1 PU -liimavaahdolla. Saumasta tulee pitävä ja työ etenee nopeasti.

Liimavaahto soveltuu vaahtopolystyreenistä valmistettujen tuotteiden (EPS ja XPS) sekä polyuretaanilevyjen (PUR ja PIR ) asentamiseen sisä- ja ulkotiloissa sekä liikuntasaumojen täyttämiseen. Tuotteella voidaan kiinnittää mainiosti esim. perustusten tai julkisivujen lisälämmöneristeitä. Tuotteella on paloluokitus B1 (DIN 4102) Vaahdon avoin aika on ≤ 5min.
Tytan O2 STYRO B1 PU -liimavaahtoTytan O2 STYRO B1 PU -liimavaahto

Liimavaahdon käyttöohjeet seiniin

Pinnan tulee olla vakaa, tasainen, pölytön ja rasvaton. Noin 3 cm leveä juova asennetaan kiinnitettävän levyn pitkien sivureunojen suuntaisesti n. 2 cm:n etäisyydelle reunasta sekä 1 juova sivureunojen suuntaisesti keskelle levyä. Lyhyiden sivujen suuntaisesti asennetaan n. 3 cm leveä juova 25-30 cm etäisyydelle toisistaan.

Vaahdottamisen jälkeen levy asennetaan 5 min sisällä painamalla se kiinni alustaan. Tarkistetaan levyn tasaisuus vatupassilla. Kiinnitetyn levyn tasaisuutta voidaan korjata 15 min sisällä asennuksesta.

Liimavaahdolla täytetään myös välit, joita saattaa tulla eristelevyjen väliin. Näin poistetaan kylmäsillat.

Liimavaahdon käyttölämpötila kattoasennuksessa on 0°- +30°C.

Liimavaahto, käyttöohje seinille kuvasarjanaLiimavaahto, käyttöohje seinille kuvasarjana

Liimavaahdon käyttöohjeet katoille

Pinnan tulee olla vakaa, tasainen, pölytön ja rasvaton. Noin 3 cm leveä juova asennetaan kiinnitettävän levyn pitkien sivureunojen suuntaisesti n. 2 cm:n etäisyydelle reunasta sekä 1 juova sivureunojen suuntaisesti keskelle levyä. Lyhyiden sivujen suuntaisesti asennetaan n. 3 cm leveä juova 25-30 cm etäisyydelle toisistaan.

Levy asennetaan kattoon ja painetaan 5 min kuluessa kevyesti kiinnityspintaa päin. Tarkistetaan levyn tasaisuus vatupassilla. Kiinnitetyn levyn tasaisuutta voidaan korjata 15 min sisällä asennuksesta. Seinän ja levyn välisen etäisyyden ollessa enemmän kuin 2 cm suositellaan lisälevyn (1 cm) asentamista. Ikkuna- ja oviaukkojen ylityksissä on levyä tuettava, kunnes sauma on kuivunut (15-30 min).

Pistooli puhdistetaan Tytan Professional Cleaner -puhdistusaineella käytön jälkeen.

Liimavaahto, käyttöohjeet kuvasarjana katoilleLiimavaahto, käyttöohjeet kuvasarjana katoille

Liimavaahdon käyttöohjeet perustuksille

Kun liimavaahto laitetaan kiinnitettävään pintaan, pinnan on oltava tasainen, vakaa, kuiva sekä puhdas pölystä, tuhkasta, öljystä, kalkista ja rasvasta. Kiinnittyvyys on testattava olemassa oleville laasteille ja maalipinnoille. Jos seinän pinta on likainen, käsitellään se puhdistusaineella.

Ennen polystyreeniasennuksen aloittamista seinille/julkisivuille/perustukseen on välttämätöntä käyttää kiinnitystarvikkeita. Pullo ravistetaan n. 30 s ajan. Pullon tuotto on parasta, kun pullo on huoneenlämpöistä.

Pistooli kierretään paikoilleen ja pullo pidetään ylösalaisin asentamisen aikana. Jos eristelevyn vettähylkivässä pinnassa on epäpuhtauksia, pintaa pyyhitään hieman hankaamalla (lisää kiinnittyvyyttä).

Liimavaahto kiinnittyy bitumipohjaiseen vesieristykseen paremmin, kun märkään bitumiin sirotellaan hieman sokkelirouhetta.
 

 
Päivitetty
24.3.2021