Terveellinen ja turvallinen Honka-hirsihuvila

Moderni hirsirakentaminen tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet toteuttaa yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia ratkaisuja sekä mielenkiintoisia detaljeja esimerkiksi eri materiaaleja yhdistelemällä. Hongan vapaa-ajan rakennusten perustana on ekologinen, kaunis ja hyvinvointia edistävä hirsitalo, jonne on aina mukava palata.

Tutustu Hongan huvila-mallistoon tästä.

Oletko kiinnostunut oman huvilan hankkimisesta?
Voit jättää yhteydenottopyynnön Hongalle tästä

Honka Ulappa on helposti muunneltava huvila- ja saunasarja.Honka Ulappa on helposti muunneltava huvila- ja saunasarja.

Miksi loma-asunto kannattaa rakentaa hirrestä?

Hirsi on vuosituhansia vanha ja turvalliseksi todettu luonnollinen rakennusmateriaali. Pääraaka-aine on laadukkain suomalainen mänty. Hongan tuotteet on kehitetty yhteistyössä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa ja ne ovat tutkitusti kosteusturvallisia, tiiviitä sekä energiatehokkaita.

Yhä useampi uutta loma-asuntoa suunnitteleva haluaa valita terveytensä kannalta turvallisen ja luonnollisen materiaalin. Tässä hyväksi ratkaisuksi nousee hirsi. Massiivipuun luontainen kysy sitoa ilmasta kosteutta ja luovuttaa sitä, pitää huonetilan kosteuden terveyden kannalta optimaalisella alueella. Kun huonetilan suhteellinen kosteus pysyy tasaisesti 30 – 55 % välillä, se on ihmiselle hyvä mutta terveydelle haitallisten mikrobien, bakteerien ja homeitiöiden kasvulle huono.

Honka ei käytä hirsiseinissään rakenteen hengittävyyden estävää höyrynsulkumuovia. Lamellihirsien valmistuksessa Honka käyttää liimaa, joka säilyttää puun luonnollisen hengittävyyden eikä päästä haitallisia aineita sisäilmaan.
Honka Siriukset sisätilat ovat avarat sekä valoisat.Honka Siriukset sisätilat ovat avarat sekä valoisat.

Osaksi suomalaista maisemaa

Rakennatpa minne vaan, tulee talo aina olemaan maiseman ympäröimä. Eikö silloin olisi parasta sulauttaa lomahuvila osaksi ympäristöä ja aikaansaada näin kaunis kokonaisuus, jossa silmä ja mieli lepää. Porrastuksia kallioiselle tontille, katon muodon ja kulman suuntaamista, rinneratkaisu –kaavamääräykset sekä asukkaiden toiveet ohjaavat myös suunnittelua ja rakennusten sijoittelua tontilla. On syytä miettiä huolella, miten rakennus sijoittuu maisemaan ja miten maisema jatkuu talon sisällä.

Maisemoinnin kikkoja voivat olla esimerkiksi isot ikkunapinnat, jotka heijastavat ympäröivän luonnon pinnastaan ja maastouttavat rakennuksen kaukaa katsottuna osaksi taustaa jopa paremmin kuin tasainen seinäpinta. Hongan painumaton hirsirunko antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia suunnitteluun ja toteutukseen. Painumattoman hirsirungon ansiosta Honka Fusion-arkkitehtuuriin voidaan yhdistää eri materiaaleja, kuten kiveä, terästä, rapattua pintaa sekä suuria ikkunapintoja ilman leveitä listoja tai painumavaroja.

Honka Fusion mahdollistaa suuretkin ikkunapinnat ja eri materiaalien yhdistämiset. Kuvassa Honka Sirius.Honka Fusion mahdollistaa suuretkin ikkunapinnat ja eri materiaalien yhdistämiset. Kuvassa Honka Sirius.

Mallistosta vai omien suunnitelmien pohjalta

Suunnitteluprosessi kannattaa aloittaa yleensä valmismallistoon tutustumalla ja esitteitä tutkimalla. Mallistomalleihin on mahdollista tehdä tarpeen vaatiessa muutoksia, jotta se parhaiten soveltuu omiin tarpeisiin. Mallistomallien muutokset voivat olla hyvinkin hienovaraisia talon päärakenteen ja harjan suunnan pysyessä muuttumattomina. Ikkunoiden sekä ovien paikkojen muutokset tai vaihtoehtoisesti talon pituuden kasvatus ovat normaaleita toimenpiteitä muutosmalleissa. Tarvittaessa voidaan lomakoti suunnitella ja piirtää aivan alusta lähtien perheen tarpeisiin tai vaihtoehtoisesti toteuttaa ulkopuolisen arkkitehdin piirtämien kuvien mukaisesti. Vaihtoehdoissa siis löytyy ratkaisu jokaiselle.

Kiinnostuitko oman huvilan hankkimisesta?
Voit jättää yhteydenottopyynnön Hongalle tästä
 
Julkaistu
1.9.2014