• Etusivu
  • Piha

Asuntomessujen pihoiksi asennettiin Formento-pihakiviä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 28.08.2014
2439_901419746_201482895741.jpg

Kannustalon piharatkaisut Ruduksen pihakivillä

Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä.

Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.

Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta

Eri muotoinen eri käyttötarkoitukseen

Erityyppiset kivet soveltuvat muotonsa ansiosta eri käyttötarkoituksiin toisia malleja paremmin. Pehmeästi mutkittelevia käytäviä on helpointa rakentaa kaarevareunaisista, suhteellisen pienikokoisista Klassikko-, Milano- tai Verona -kivistä. Isot laatat, esimerkiksi 400x400x50 ja 500x500x50 mm tai Tosca-laatat, soveltuvat esimerkiksi terassikalusteiden alle, koska niillä saadaan aikaan yhtenäisempi, vähemmän saumaa sisältävä pinta, jolloin kalusteiden jalat eivät jää keikkumaan saumakohtiin niin helposti. Kalusteita valitessa on hyvä miettiä kalusteen jalkojen soveltuvuutta suhteessa alustaan, jolla kalusteita tullaan käyttämään tai jos kalusteet ovat olemassa niin kivivalinnalla voi vaikuttaa yhdistelmän käytettävyyteen.

Kiveyksen reunan muodon voi leikata kivisahalla toistamaan valittua muotokieltä tai kivimallin, ladonnan ja pihan muotokielen voi sovittaa yhteen niin, että leikkaamiselta vältytään jopa kokonaan. Kysymys on valinnoista, kuinka kiveys halutaan toteuttaa ja miltä sen halutaan näyttävän.

Tutustu Rudus pihakivillä toteutettuihin asuntomessupihoihin

2439_901419746_20148281027.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20084_10380.jpg
Kestävät ja huolettomat lattiat
Mikä voisi olla mukavampaa kuin kaunis lattia joka säilyttää ulkonäkönsä vuodesta toiseen? Tavalliset lattiat kuluvat, naarmuuntuvat ja haalistuvat ajan mittaan. Mutta PERGO®-lattioissa aika näyttää pysähtyneen. Niissä et näe jälkeäkään villeistä juhlista, koirien tassuista, lastenkutsuista, kaatuneista jäätelöannoksista tai pöydänjaloista. Lattia on kuin uusi päivästä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Siksi PERGO® on kaikkein huolettomin lattia. Ja siksi PERGO®-lattioille myönnetään elinikäinen kolmoistakuu. Kolmoistakuun piiriin kuuluvat kulutus, tahrattomuus ja värin kesto.
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20229_79616.jpg
Elämää Villa Sukassa osa 1 – Christel ja Jukka rakentavat unelmiensa ekotaloa
Christel Abborre ja Jukka Harmainen rakentavat unelmiensa ekokotia olkielementeistä ja savesta Inkoon Degerbyhyn. Ympäristöystävällisyys on heille tärkeää, sopivan täydellistä estetiikkaa unohtamatta. Vaikka taloprojekti on vielä kesken, näkee että talosta tulee Christelin ja Jukan näköinen koti ‒ täydellinen heille, monimuotoista ja eläväistä pihapiiriä myöten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton