Asuntomessujen pihoiksi asennettiin Formento-pihakiviä

Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä.

Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.

Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta

Eri muotoinen eri käyttötarkoitukseen

Erityyppiset kivet soveltuvat muotonsa ansiosta eri käyttötarkoituksiin toisia malleja paremmin. Pehmeästi mutkittelevia käytäviä on helpointa rakentaa kaarevareunaisista, suhteellisen pienikokoisista Klassikko-, Milano- tai Verona -kivistä. Isot laatat, esimerkiksi 400x400x50 ja 500x500x50 mm tai Tosca-laatat, soveltuvat esimerkiksi terassikalusteiden alle, koska niillä saadaan aikaan yhtenäisempi, vähemmän saumaa sisältävä pinta, jolloin kalusteiden jalat eivät jää keikkumaan saumakohtiin niin helposti. Kalusteita valitessa on hyvä miettiä kalusteen jalkojen soveltuvuutta suhteessa alustaan, jolla kalusteita tullaan käyttämään tai jos kalusteet ovat olemassa niin kivivalinnalla voi vaikuttaa yhdistelmän käytettävyyteen.
Kiveyksen reunan muodon voi leikata kivisahalla toistamaan valittua muotokieltä tai kivimallin, ladonnan ja pihan muotokielen voi sovittaa yhteen niin, että leikkaamiselta vältytään jopa kokonaan. Kysymys on valinnoista, kuinka kiveys halutaan toteuttaa ja miltä sen halutaan näyttävän.

Tutustu Rudus pihakivillä toteutettuihin asuntomessupihoihin

 
Julkaistu
1.9.2014