Mukavuuskytkin

– kytkimen ja liiketunnistimen yhdistelmä, jonka ansiosta kylpytilojenkaan valot eivät enää jää turhaan päälle

Vaihda valokatkaisijan tilalle mukavuuskytkin!* Tuote soveltuu erityisen hyvin tiloihin, joissa usein oleskellaan lyhyitä aikoja kerrallaan, kuten esimerkiksi kylpyhuoneeseen ja wc-tiloihin sekä vaatehuoneisiin ja varastotiloihin. Liiketunnistimen ja perinteisen kytkimen yhdistelmä muistaa sammuttaa valot perässäsi, mutta mahdollistaa myös manuaalisen kytkemisen ja sammuttamisen. Mukavuuskytkintä käytät aina tilaan ja tilanteeseen sopivalla tavalla.

Tilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta


Mukavuuskytkin soveltuu erityisen hyvin kylpytiloihin, vaatehuoneisiin ja varastoihin.
Mukavuuskytkin soveltuu erityisen hyvin kylpytiloihin, vaatehuoneisiin ja varastoihin.

Automaattinen käyttö on käytännössä sama kuin liiketunnistin: Valo kytkeytyy päälle automaattisesti, kun mukavuuskytkin havaitsee tilassa liikettä, ja sammuu kun liikettä ei enää havaita. Katkaisuviiveen voi itse määrittää 1-10 minuutin väliltä. Kytkimessä on myös säädettävä hämäräkytkin, joten se voidaan asettaa syttymään vain kun valoa todella tarvitaan.Puoliautomaattinen käyttö voidaan tarpeen mukaan asettaa toimimaan joko niin, että valot kytketään päälle itse ja ne sammuvat automaattisesti, tai päinvastoin. Kytkimessä palaa pieni LED-valo aina silloin, kun kytkintä on seuraavaksi painettava manuaalisesti.

Mukavuuskytkin on saatavissa Jussi-sarjaan, ja kaikissa Impressivon väreissä sekä Teräs-sarjaan.
Mukavuuskytkin on saatavissa Jussi-sarjaan, ja kaikissa Impressivon väreissä sekä Teräs-sarjaan.
Kylpyhuoneen ja saunan siivousta varten voi olla tarpeen asettaa kytkin kokonaan manuaaliohjaukselle, jolloin liiketunnistin ei sammuta valoja vaikka poistuisit sen valvonta-alueelta. Automaatti- tai puoliautomaattitoiminnon saa aina asetettua pois päältä painamalla kytkintä pitkään (yli 3 sekuntia).

Tämän jälkeen kytkin on manuaalitilassa, kunnes sitä painetaan jälleen pitkään. Kytkimen LED-valo palaa jatkuvasti merkkinä manuaalikäytöstä. Linssiin sijoitettu LED-valo viestittää huoneeseen astuvalle tai siitä poistuvalle, että kytkintä on painettava manuaalisesti. LED-valo toimii samalla myös suunnistusapuna ja huolehtii siitä, että käyttäjä löytää kytkimen helposti myös pimeässä.

Tilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Tilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Roiskevesitiiviit pistorasiat ja kytkimet 

Kosteisiin ja kylmiin tiloihin sekä ulos asennettavien asennuskalusteiden on oltava roiskevesitiiviitä (IP44) ja niiden on kestettävä vaativien olosuhteiden rasitukset. Kosti-sarja on tehty näiden vaatimusten mukaisesti ja lisäksi se on tehty kestämään kovaa käyttöä. Kosti-sarjaan sisältyy kaikki tarvittavat toiminnot pinta-asennukseen (sekä kaksoispistorasia myös uppoasennukseen).

Kosteisiin tiloihin Kosti-sarja
Kosteisiin tiloihin Kosti-sarja

* Mukavuuskytkintä on saatavissa kahta eri mallia:Kaksijohdinmalli voidaan vaihtaa suoraan perinteisen kytkimen tilalle, ja soveltuu 230V hehku- ja halogeenilamppujen, elektronisten muuntajien tai rautasydänmuuntajien kanssa. Lisäksi saatavilla on 3-johdin versio, jossa on relelähtö. Tämä mahdollistaa kaiken tyyppisten kuormien kytkemisen, kuten energiansäästö- ja LED-lamput sekä loisteputket. Tuotteen asennuksen saa suorittaa ainoastaan sähköalan ammattilainen.


 
Julkaistu
10.4.2017