Paljonko hyvä juristi maksaa?

Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet asianajotoimistoista on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?

Jätä yhteydenottopyyntö!

jurinet_770
Ensinnäkin, hyvä juristi yleensä voittaa juttunsa. Tällöin vastapuoli puolestaan yleensä velvoitetaan tuomioistuimessa maksamaan meidän päämiehen oikeudenkäyntikulut kokonaan tai ainakin suurelta osin, Talvio selvittää.
Toiseksi, valtion ylläpitämä oikeusapujärjestelmä korvaa pienempituloisten henkilöiden oikeudenkäyntikuluja hyvin monenlaisissa rikos- ja riita-asioissa. Keskituloiset puolestaan voivat saada oikeusapua omavastuulla vähennettynä. JuriNet toimistot tarjoavat samoja palveluja kuin kaupunkien oikeusaputoimistot niin, että valtio korvaa suoraan meille asiakkaan käyttämän juristin palkkion, kertoo Talvio. Toimistoistamme voi saada yksityisen avustajan hyvin nopeasti jos ei halua mennä oikeusaputoimistoon tai jos oikeusaputoimisto ei ehdi auttamaan.
Kolmanneksi, suurimmalla osalla suomalaisista (myös yrityksillä) on ns. Oikeusturvavakuutus. Se kattaa juristin palkkiosta yleensä 85%. Yksityishenkilöllä oikeusturvavakuutus on usein osa kotivakuutusta tai autovakuutusta. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein myös maatilavakuutuksiin, sekä yrittäjien ja pienten yritysten vahinkovakuutukseen. Oikeusturvavakuutus voi olla myös erillisenä vakuutuksena yritystoiminnassa, sekä esimerkiksi ammattiliittojen jäsenilleen ottamissa vakuutuksissa. Lähes poikkeuksetta kaikissa rakentamiseen ja asumiseen liittyvissä riita-asioissa asiakkaillamme on oikeusturvavakuutus, joka kattaa asiakkaiden kustannuksia, kertoo Talvio.
Kannattaa tiedostaa, että oikeusturvavakuutus on yleensä voimassa vakuutuksenottajan ja kaikkien muidenkin hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvien hyväksi. Jos asiakkaallamme on oikeusturvavakuutus, JuriNet toimistot hakevat asiakkaidensa puolesta oikeusturvapäätökset vakuutusyhtiöistä.
Tiesitkö, että valtion maksamaa oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen? Tällöin juristin käyttäminen ei maksa itselle mitään.
JuriNetin toimistoissa hinnoittelu on hyvin avointa ja läpinäkyvää. Asiakas tietää aina, paljonko juristin käyttäminen maksaa. Lisäksi JuriNet toimistot tarjoavat aina 15 min maksuttoman alkuneuvottelun sitoumuksetta. Asiakas voi tulla käymään ja kertomaan asiansa, sitten yhdessä katsomme onko hänellä oikeasti tarvetta meidän palvelulle vai pärjääkö hän neuvoillamme itse eteenpäin.
 
Julkaistu
22.12.2014