• Etusivu
  • Rakentaminen

Paljonko hyvä juristi maksaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Päivitetty 22.12.2014
20148_40506.jpg

Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet asianajotoimistoista on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?

Jätä yhteydenottopyyntö!

Ensinnäkin, hyvä juristi yleensä voittaa juttunsa. Tällöin vastapuoli puolestaan yleensä velvoitetaan tuomioistuimessa maksamaan meidän päämiehen oikeudenkäyntikulut kokonaan tai ainakin suurelta osin, Talvio selvittää.

Toiseksi, valtion ylläpitämä oikeusapujärjestelmä korvaa pienempituloisten henkilöiden oikeudenkäyntikuluja hyvin monenlaisissa rikos- ja riita-asioissa. Keskituloiset puolestaan voivat saada oikeusapua omavastuulla vähennettynä. JuriNet toimistot tarjoavat samoja palveluja kuin kaupunkien oikeusaputoimistot niin, että valtio korvaa suoraan meille asiakkaan käyttämän juristin palkkion, kertoo Talvio. Toimistoistamme voi saada yksityisen avustajan hyvin nopeasti jos ei halua mennä oikeusaputoimistoon tai jos oikeusaputoimisto ei ehdi auttamaan.

Kolmanneksi, suurimmalla osalla suomalaisista (myös yrityksillä) on ns. Oikeusturvavakuutus. Se kattaa juristin palkkiosta yleensä 85%. Yksityishenkilöllä oikeusturvavakuutus on usein osa kotivakuutusta tai autovakuutusta. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein myös maatilavakuutuksiin, sekä yrittäjien ja pienten yritysten vahinkovakuutukseen. Oikeusturvavakuutus voi olla myös erillisenä vakuutuksena yritystoiminnassa, sekä esimerkiksi ammattiliittojen jäsenilleen ottamissa vakuutuksissa. Lähes poikkeuksetta kaikissa rakentamiseen ja asumiseen liittyvissä riita-asioissa asiakkaillamme on oikeusturvavakuutus, joka kattaa asiakkaiden kustannuksia, kertoo Talvio.

Kannattaa tiedostaa, että oikeusturvavakuutus on yleensä voimassa vakuutuksenottajan ja kaikkien muidenkin hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvien hyväksi. Jos asiakkaallamme on oikeusturvavakuutus, JuriNet toimistot hakevat asiakkaidensa puolesta oikeusturvapäätökset vakuutusyhtiöistä.

Tiesitkö, että valtion maksamaa oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen? Tällöin juristin käyttäminen ei maksa itselle mitään.

JuriNetin toimistoissa hinnoittelu on hyvin avointa ja läpinäkyvää. Asiakas tietää aina, paljonko juristin käyttäminen maksaa. Lisäksi JuriNet toimistot tarjoavat aina 15 min maksuttoman alkuneuvottelun sitoumuksetta. Asiakas voi tulla käymään ja kertomaan asiansa, sitten yhdessä katsomme onko hänellä oikeasti tarvetta meidän palvelulle vai pärjääkö hän neuvoillamme itse eteenpäin.

Jurinet Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20129_32065.jpg
Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tarjota vaivattomasti ja edullisesti asianajopalveluja kaikille. JuriNetin toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.Jätä yhteydenottopyyntö!
Jurinet sopimukset
Petos asuntokaupassa - kuuntele podcast
Podcastissa vaelletaan syvälle pykäläviidakkoon selvittämään asuntokaupan ongelmatilanteita. Jos asunnon myyjä ei kerro kaikkea oleellista kaupan kohteesta, onko se rikos? Entä miksi salainen virhe ei itse asiassa tarkoita sitä, että myyjä salaisi asioita?Asuntokaupan riidat ja laatuvirheet ratkaistaan yleensä joko maakaaren tai asuntokauppalain normistoja noudattaen. Tietyin reunaehdoin asuntokaupan virheet voivat kuitenkin täyttää petoksen tunnusmerkit. Tällöin asiaa on mahdollista ajaa rikoslain pykälien pohjalta.Kivijalkapodcastin isäntä Jarno Kylmänen keskustelee Jurinet Oy:n toimitusjohtajan Markus Talvion (OTM) kanssa asiasta.Podcast on tallennettu 2021 vko 37.
201312_37407.jpg
Suunniteltu sähköistys pelastaa arjen
Yksinkertaisimmillaan sähköistyksen ohjauksella voidaan tarkoittaa esimerkiksi olohuoneen valaistuksen ohjaamista katkaisijasta tai himmentimestä. Muita toimintoja voidaan ohjata myös yksittäisillä laitteilla, kuten termostaateilla, kosteusvahdeilla ja läsnäolotunnistimilla. Sähköistys kannattaa nykyaikaistaa kotia remontoitaessa, ja taloa rakentaessa se kannattaa suunnitella hyvin omiin tarpeisiin sopivaksi ja joustavaksi.
20183_52191.jpg
Helppohoitoiset kasvit keväiselle lasiterassille
Kevät tekee tuloaan jo kohisten ja on taas se aika vuodesta, kun saa alkaa laittamaan terassia kevät- ja kesäkuntoon. Myös istutuksia voi alkaa suunnitella terassin somistukseksi. Erilaiset sipulikasvit viihtyvät ulkona jopa pienillä pakkasilla ja tuovat lasitetulle terassille lisää viihtyvyyttä. Lumon kysyi kukkakauppa Ruusupuun yrittäjä Sanna Toivoselta vinkit kevätkasvien valintaan ja hoitoon.
Talot kadun varrella
Sisätilojen suunnittelun aikataulutus - katso tallenne webinaarista
Torstaina 17.2. järjestimme webinaarin, jossa keskusteltiin sisätilojen suunnittelusta ja aikataulutuksesta. Webinaarissamme käsittelimme useaa arkemme sujuvuuteen hyvin olennaisesti liittyvää asiaa, kuten välioviratkaisuja, tulisijojen valintaa sekä sijoittelua. Puhuimme myös erilaisten pintojen käsittelystä ja värien vaikutuksesta tunnelmaan sekä keittiöistä ja niiden toimivuudesta.Pääset katsomaan illan webinaarin alta.
20205_64777.jpg
Lasiterassin täydellinen muodonmuutos - hyvästi kasarityyli!
Vanha terassi ei houkutellut enää istumaan iltaa tai jatkamaan kesää kylmeneviin syysiltoihin. Ovi repsotti, lattia halkeili, hämähäkit ja ötökät olivat vallanneet tilan, pikkuruutuisten ikkunoiden pesu tuntui viikon urakalta ja katon harvalauta päästi pölyt välikatolta suoraan kahvikuppiin.Jotain oli tehtävä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton