Viileää kauneutta saunaan
Hile ja Utu -modernit puulämmitteiset kiukaat

Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.

Valitsetko saunaasi vuolukivipintaisen Hileen vai teräskuorisen Udun?Valitsetko saunaasi vuolukivipintaisen Hileen vai teräskuorisen Udun?

Puhdasta palamista Hile- ja Utu-kiukaissa

Takkamaista tunnelmaa on Tulikiven kiukaisiin tuotu modernissa muotoilussa. Lisäksi suuren lasiluukun ansiosta tulipesän liekkeihin avautuu esteetön näkymä samalla kun tulen tunnelmallinen valo valaisee löylyhuoneen. Hile-kiukaan uritettu vuolukiviverhoilu kuivattaa löylyhuoneen tehokkaasti saunomisen jälkeen. Utu-kiukaan verhoiluna on tyylikäs tumma teräskuori.

– Tulikivellä on yli 30 vuoden kokemus puun polttamisesta tulisijoissa. Tätä kokemusta olemme hyödyntäneet myös Hile- ja Utu-puukiukaissa varmistaaksemme puun tehokkaan ja puhtaan palamisen tulipesässä, esteettisesti kauniilla liekillä, kertoo Tulikiven saunaliiketoiminnan johtaja Martti Purtola.

Hile- ja Utu-kiukaat on helppo sijoittaa saunaan kokonsa ja muotonsa ansiosta.Hile- ja Utu-kiukaat on helppo sijoittaa saunaan kokonsa ja muotonsa ansiosta.

Selkeälinjaiset kiukaat on helppo sijoittaa saunaan

Sekä Hile että Utu ovat molemmat siroja kooltaan sekä selkeälinjaisia muotoilultaan. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta kiukaat on helppo sijoittaa hyvin monenlaisiin löylyhuoneisiin. Näiden puulämmitteisten kiukaiden luukun kätisyys on myös helposti vaihdettavissa, mikä antaa lisävapautta kiukaan sijoituspaikan valintaan.

– Tulikiven uusien puukiukaiden etuna on suuri kivitila, joka varmistaa hyvän lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee siksi nopeasti, ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät. Puiden palamistehoon ja liekkikuvaan voidaan vaikuttaa tuhkaluukun asentoa säätämällä, Purtola sanoo.
422-Kalajoki_2_15141_cmyk

Pienet suojaetäisyydet ja viimeisteltyä ilmettä

Kiukaiden pohjassa on lattian kuumentumista estävä eristelevy, joka mahdollistaa kiukaan asentamisen myös vesieristeen päälle. Myös kiukaan kyljet ja takaseinä on eristetty niin, että kiuas voidaan asentaa lähelle lauteita ja muita palavia materiaaleja.

Kiukaiden ilmettä voi halutessaan viimeistellä kiuaskivien päälle aseteltavilla valkoisilla Tulikivi Deco White –koristekiuaskivillä. Koristekivien halkaisija on 5-10 cm.

Tulikiven Deco White -koristekiuaskivillä voit viimeistellä kiukaasi ilmeen.Tulikiven Deco White -koristekiuaskivillä voit viimeistellä kiukaasi ilmeen.

Tarkempia tietoja kiukaista

Hile
 • - Pintamateriaalina uritettu vuolukivi
  - Korkeus 920 mm, leveys 500 mm ja syvyys 600 mm
  - Paino 270 kg
  - Suojaetäisyydet sivulle ja taakse 200 mm
  - Suojaetäisyys eteen 700 mm
  - Kiuasteho 20 kW
  - Soveltuu löylyhuoneisiin 8-20 m³
  - Kiuaskivimäärä noin 60 kg

Utu

 • - Pintamateriaalina tumma teräsverhoilu
  - Korkeus 920 mm, leveys 500 mm ja syvyys 600 mm
  - Paino 65 kg
  - Suojaetäisyydet sivulle ja taakse 200 mm
  - Suojaetäisyys eteen 700 mm
  - Kiuasteho 20 kW
  - Soveltuu löylyhuoneisiin 8-20 m³
  - Kiuaskivimäärä noin 60 kg

Kiinnostuitko kiukaista?
Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Julkaistu
14.12.2015