• Etusivu
  • Talo

Viileää kauneutta saunaan

Hile ja utu -modernit puulämmitteiset kiukaat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 11.12.2015
20154_43009.jpg

Valitsetko saunaasi vuolukivipintaisen Hileen vai teräskuorisen Udun?

Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.

Puhdasta palamista Hile- ja Utu-kiukaissa

Takkamaista tunnelmaa on Tulikiven kiukaisiin tuotu modernissa muotoilussa. Lisäksi suuren lasiluukun ansiosta tulipesän liekkeihin avautuu esteetön näkymä samalla kun tulen tunnelmallinen valo valaisee löylyhuoneen. Hile-kiukaan uritettu vuolukiviverhoilu kuivattaa löylyhuoneen tehokkaasti saunomisen jälkeen. Utu-kiukaan verhoiluna on tyylikäs tumma teräskuori.

– Tulikivellä on yli 30 vuoden kokemus puun polttamisesta tulisijoissa. Tätä kokemusta olemme hyödyntäneet myös Hile- ja Utu-puukiukaissa varmistaaksemme puun tehokkaan ja puhtaan palamisen tulipesässä, esteettisesti kauniilla liekillä, kertoo Tulikiven saunaliiketoiminnan johtaja Martti Purtola.

Hile- ja Utu-kiukaat on helppo sijoittaa saunaan kokonsa ja muotonsa ansiosta.
Hile- ja Utu-kiukaat on helppo sijoittaa saunaan kokonsa ja muotonsa ansiosta.

Selkeälinjaiset kiukaat on helppo sijoittaa saunaan

Sekä Hile että Utu ovat molemmat siroja kooltaan sekä selkeälinjaisia muotoilultaan. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta kiukaat on helppo sijoittaa hyvin monenlaisiin löylyhuoneisiin. Näiden puulämmitteisten kiukaiden luukun kätisyys on myös helposti vaihdettavissa, mikä antaa lisävapautta kiukaan sijoituspaikan valintaan.

– Tulikiven uusien puukiukaiden etuna on suuri kivitila, joka varmistaa hyvän lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee siksi nopeasti, ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät. Puiden palamistehoon ja liekkikuvaan voidaan vaikuttaa tuhkaluukun asentoa säätämällä, Purtola sanoo.

20156_43615.jpg

Pienet suojaetäisyydet ja viimeisteltyä ilmettä

Kiukaiden pohjassa on lattian kuumentumista estävä eristelevy, joka mahdollistaa kiukaan asentamisen myös vesieristeen päälle. Myös kiukaan kyljet ja takaseinä on eristetty niin, että kiuas voidaan asentaa lähelle lauteita ja muita palavia materiaaleja.

Kiukaiden ilmettä voi halutessaan viimeistellä kiuaskivien päälle aseteltavilla valkoisilla Tulikivi Deco White –koristekiuaskivillä. Koristekivien halkaisija on 5-10 cm.

Tulikiven Deco White -koristekiuaskivillä voit viimeistellä kiukaasi ilmeen.
Tulikiven Deco White -koristekiuaskivillä voit viimeistellä kiukaasi ilmeen.
Info

Info

Tarkempia tietoja kiukaista

Hile

  • - Pintamateriaalina uritettu vuolukivi
    - Korkeus 920 mm, leveys 500 mm ja syvyys 600 mm
    - Paino 270 kg
    - Suojaetäisyydet sivulle ja taakse 200 mm
    - Suojaetäisyys eteen 700 mm
    - Kiuasteho 20 kW
    - Soveltuu löylyhuoneisiin 8-20 m³
    - Kiuaskivimäärä noin 60 kg

Utu

  • - Pintamateriaalina tumma teräsverhoilu
    - Korkeus 920 mm, leveys 500 mm ja syvyys 600 mm
    - Paino 65 kg
    - Suojaetäisyydet sivulle ja taakse 200 mm
    - Suojaetäisyys eteen 700 mm
    - Kiuasteho 20 kW
    - Soveltuu löylyhuoneisiin 8-20 m³
    - Kiuaskivimäärä noin 60 kg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Talo
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201412_41913.jpg
Kiuas osaksi saunan sisustusta
Saunan lämpö rentouttaa ja tuo hyvää oloa. Tulikivi-kiukailla saat jatkettua kodin sisustusta myös saunatiloissa. Kiukaissa on panostettu moderniin muotokieleen sekä hyviin löylyihin. Suuret kivitilat varmistavat pehmeät löylyt sekä tehokkaan lämmönsiirron kiuasrungosta kiviin. Sauna lämpenee nopeasti ja löylyistä tulee miellyttävän pehmeät ja kosteat. Siron kokonsa ja selkeälinjaisen muotoilunsa ansiosta kiuas on helppo sijoittaa monenlaisiin löylyhuoneisiin.
20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
201412_41967.jpg
Eristä sauna lämpö- ja kosteusteknisesti oikein
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinilaminaatti on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
201710_50634.jpg
Mukavuuskytkin sammuttaa valot perässäsi
Valitse kylpytiloihin samanlaiset asennuskalusteet kuin muuallakin kotonasiKalusta kylpytilat samoilla sähköasennuskalusteilla kuin kodin muutkin pistorasiat ja kytkimet. Impressivo-sarjasta voit valita myös värin sopivaksi kylpytilojen kaakelointiin, jolloin perusvärit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.Impressivo-sarjan monipuolisuus on sen vahvuus. Se käy sekä uppo- että pinta-asennukseen. Myös kosteisiin tiloihin löytyy oikeat ratkaisut. Impressivon voi asentaa myös ulos sekä uppoon että pintaa.Lue lisääTilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite EsitepalvelustaTilaa Ratkaisut sähkösaneeraukseen -esite Esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton