Parketin ja laminaatin aluskate Upofloor Tuplex

Upolfoor Tuplex on uuden sukupolven alusmateriaali parketille ja laminaatille. Se muodostuu yhdestä tiiviistä ja yhdestä hengittävästä polyeteenikalvosta ja niiden välissä olevista polystyreenirakeista. Rakenteensa ansiosta tuote on pysyvästi joustava sekä siisti asentaa. Se toimii myös riittävänä kosteussuojana, joten erillisiä muovikalvoja ei tarvita.

Tuplexin joustava rakenne tasoittaa alustan pienet epätasaisuudet ja antaa parketille/laminaatille ihanteellisen asennusalustan.

Lisätietoja Tuplex-alusmateriaalista

Parketin aluskate Tulex tasoittaa tehokkaasti pienet epätasaisuudet.Parketin aluskate Tulex tasoittaa tehokkaasti pienet epätasaisuudet.
Parketin aluskate toimii myös kaksinkertaisena kosteussuojana.Parketin aluskate toimii myös kaksinkertaisena kosteussuojana.

Parketin aluskate on myös kosteussuoja

Upofloor Tuplex on rakenteensa ansiosta tehokas kaksinkertainen kosteussuoja. Tuplexia käytettäessä saa betonialustan kosteus olla max. 85% RH. Erillinen kosteusulku ei ole tarpeellinen. Tuplexia käytettäessä parketin/laminaatin ja asennusalustan väli jää huonetilaan tuulettuvaksi.

Parketin aluskate vaimentaa askelääniä

Tuplex täyttää nykyiset vaatimukset askeläänen vaimennuksesta. Vaimentavat ominaisuudet ovat pysyvät joustavan ja palautuvan rakenteen ansiosta.

Parketin aluskate asennetaan kuvapuoli alaspäin

Varmista ennen asennusta, että aluslattia on riittävän kuiva ja tasainen. Betonilattian suhteellisen kosteuden tulee olla alle 85 %. Lattian tasaisuuden voit tarkistaa suoralla viivaimella tai esim. suoralla parkettilaudalla. Aluslattian tasaisuuspoikkeama saa olla 2000 mm:n matkalla enintään + 3 mm. Tarvittaessa aluslattia tasoitetaan.

Poista ennen asennusta pöly tai irtoroskat lattiapinnalta imuroiden tai harjaten. Asenna parketinalusta suorana lattialle hieman (n. 5 mm) irti seinästä.

Tuplex parketinalusmateriaali asennetaan aluslattialle purkautumissuunnan mukaisesti kuvapuoli alaspäin (kierrä rulla auki).

Esimerkiksi mattopuukolla Tuplex leikkautuu helposti. Varo vaurioittamasta Tuplexin alla olevia materiaaleja esim. lattialämmitysjärjestelmiä.

Tuplex on parketin ja laminaatin aluskate, joka muodostuu yhdestä tiiviistä ja yhdestä hengittävästä polyeteenikalvosta ja niiden välissä olevista polystyreenirakeista.Tuplex on parketin ja laminaatin aluskate, joka muodostuu yhdestä tiiviistä ja yhdestä hengittävästä polyeteenikalvosta ja niiden välissä olevista polystyreenirakeista.
Tuplexin rakenne takaa asennusalustan tuulettuvuuden, tekee lattiasta hengittävän ja ehkäisee kosteuden ja homeen muodostumista.Tuplexin rakenne takaa asennusalustan tuulettuvuuden, tekee lattiasta hengittävän ja ehkäisee kosteuden ja homeen muodostumista.

Tuplexin toisessa laidassa olevan limitysmuovin avulla viereiset kaistaleet liitetään toisiinsa, kääntämällä muovi edellisen rivin päälle (kaistaleen verran n. 20cm). Viereiset rivit voidaan myös halutessaan teipata kiinni, mutta se ei ole välttämätöntä. Teippauksella voidaan helpottaa alusmateriaalin paikalla pysyvyyttä parketin asennuksen aikana. Varmista, että Tuplex kaistaleet ovat tiiviisti vierekkäin ja limitysmuovi tukevasti sauman päällä. Alusmateriaalin päällä liikuttaessa on vältettävä Tuplexiin syntyviä reikiä tai painaumia.

Katso tästä kuvasarja kuinka parketin aluskate ja parketti asennetaan

Parketin aluskate asennetaan rullan purkautumissuuntaan, kuvapuoli alaspäin.Parketin aluskate asennetaan rullan purkautumissuuntaan, kuvapuoli alaspäin.

Tuplexin toisessa laidassa olevan limitysmuovin avulla viereiset kaistaleet liitetään toisiinsa, kääntämällä muovi edellisen rivin päälle.Tuplexin toisessa laidassa olevan limitysmuovin avulla viereiset kaistaleet liitetään toisiinsa, kääntämällä muovi edellisen rivin päälle.
 
Julkaistu
3.11.2014