Kuljetko kesän jälkeen pihallasi pilkkopimeässä?

Ulkovalaistus on helpointa uusia kesällä maan ollessa pehmeä

Heikko ulkovalaistus ja ulkovalokytkinten huono sijoittelu nousivat esille, kun suomalaisilta tiedusteltiin kodin sähköistyksessä harmittavia asioita. 38 prosenttia 35–49 -vuotiaista ja 27 prosenttia koko aikuisväestöstä aikoo lähivuosina uusia tai korjauttaa kotinsa vanhoja sähköasennuksia, kertoo sähköistysalan yhteisen Sähkötreffit-palvelun teettämä tutkimus.

Kuva_1_983448802
Usein ulkovalaistusasiat ja lisävalon tarve nousevat mieleen vasta iltojen pimetessä syksyllä ja talvella, vaikka helpointa niiden teettäminen olisi kesäaikaan maan ollessa pehmeä. Pilkkopimeä piha tai terassi saattaa ulkovalojen lisäksi kaivata suojattuja sähköpistokkeita esimerkiksi painepesuria varten. Ja kylmänä pakkasaamuna talvella voisi arvostaa mahdollisuutta napsauttaa auton lämmittimet päälle sisältä käsin.
Kodin ja mökin pihavalaistusta voidaan parantaa sähköremontilla. Vaikka asennustöitä olisi paljon, koko remonttia ei tarvitse tehdä kerralla, vaan sen voi jaksottaa omalle kukkarolle sopivaan tahtiin. Sähkötyöt eivät ole jokamiehen oikeus, vaan ne pitää teettää sähköalan ammattilaisella. Lisätietoa sähköistyksestä ja oman asuinalueen sähköalan ammattilaisista löytyy osoitteesta www.sahkotreffit.fi.
Taloustutkimuksen Telebus-kysely, 1005 vastaajaa edustaen n. 4 miljoonaa suomalaista, virhemarginaali +-2,5 %.
 
Julkaistu
4.8.2014