• Etusivu
  • Talo

Viihtyisät ulko-oleskelutilat Asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.07.2014
20147_40359.jpg

Pihan koristeet saattavat kertoa jotain talon asukkaista. Tämä kyseinen teos löytyy HauHausista, kohteesta nro 36.

Uutta pihaa tehtäessä sekä vanhaa muokattaessa ja kunnostettaessa tulee ottaa huomioon muutamia asioita. Puutarhan kannalta yhtenä tärkeimmistä on kasvuolosuhteet; menestymisvyöhykkeet, paikallisilmasto unohtamatta tietenkään maaperän sekä kasvualustan laatua.

Jo olemassa oleva kasvillisuus kertoo oman tarinansa, jonka pohjalta on helpompi lähteä suunnittelemaan uutta. Pihan käyttöä suunniteltaessa tulee miettiä myös tulevat kulkureitit sekä käyttötarkoitukset: minne halutaan mitäkin toimintaa.

Kasvien lisäksi pihoilla näkyviin jäävät rakenteet, kuten aidat sekä terassit on hyvä miettiä kokonaisuuden sekä turvallisuuden kannalta. Terassin rakentamiseen löytyy useita ohjeita, joiden pohjalta on hyvä rakentaa. Tässäkin on muistettava, että hyvä perustus on kaiken A ja O.

Asuntomessuilta Jyväskylästä löydät helposti itsellesi mieluiset ratkaisut - onko pihallasi esimerkiksi tilaa laavulle, kuten kohteessa 17?

Tutustu Asuntomessujen piharatkaisuihin

Tutustu millaisia ulko-oleskelutiloja Asuntomessuilla on nähtävillä. Piharatkaisut on tehty tulevaa asukasta ajatellen. Poimi kohteista ideoita myös omalle pihallesi.

2434_29777473_201473014106.jpg
Skammin talo, kohde 23. Pihalla on tilaa suuremmallekin joukolle. Suuret terassit ovat lehtikuusilankkua.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20086_11310.jpg
Kerrostaloyksiön remontointi - keittiö
Keittiöremontti aloitettiin purkamalla kaikki vanha alta pois. Avaruuden ja toimivuuden lisäämiseksi keittiön ja olohuoneen välistä poistettiin myös väliovi. Keittiön seinät maalattiin valkoiseksi ja hauskana yksityiskohtana keittiöön maalattiin myös magneetti-/liitutaulu. Välitiloihin ei haluttu laatoitusta, vaan ne maalattiin erikoismaalilla. Keittiön lattiaan laitettiin tyylikäs, valkotamminen laminaatti. Keittiöön hankittiin myös laadukkaat kalusteet ja kodinkoneet.
20235_81918.jpg
Löydä työkalusi ja tavarasi helposti paikannussovelluksen avulla
Olet lähdössä mökille pihahommiin ja reissua varten tarvitset peräkärryn. Se ei kuitenkaan löydy autotallista ja hetkellisesti mielessäsi käy ajatus siitä, että se on varastettu. Pidät kuitenkin toivoa yllä, että se olisi sittenkin jäänyt mökille edellisen reissun jäljiltä.
Vallox koneellinen ilmanvaihto
Vallox osaa ilmanvaihdon
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot. Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma. Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.
20143_38403.jpg
Pieni laseretäisyysmitta mahtuu taskuun
Metrimitan ongelmat ovat kaikille tuttuja: kun lukitset nauhan, se taittuu ja aaltoilee, vaikka kaveri pitäisi toisesta päästä kiinni. Jos olet yksin, pidemmän etäisyyden mittaaminen muuttuu todella hankalaksi. Nyt tähän ongelmaan on kätevä, taskukokoinen ratkaisu, joka toimii aina, vaikka mittaisit yksin: Boschin laseretäisyysmittalaite PLR 15, joka on aina käyttövalmis, toimii yhdellä painalluksella ja kulkee mukanasi kaikkialla missä sitä tarvitset.Tilaa Jäsentukusta!
Seinän tasoitus
Laatoitus ja märkätilojen vedeneristykset
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi laatoitus- ja märkätilojen vedeneristyskurssi.Tutustu koulutuskalenteriin
20131_33562.jpg
Laaja talomallisto ja yksilöllinen suunnittelujoustavuus
Kastellin talomallisto on taitavasti suunniteltuMarkkinoiden laajimman talomalliston kodit ovat pientalosuunnitteluun erikoistuneiden arkkitehtien taitavasti suunnittelemia. Myös mallien yksilöllinen muuntelu on helppoa. Kastellin arkkitehtien ja rakentamisjärjestelmän avulla myös omien suunnitelmien toteuttaminen sujuu joustavasti ja edullisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton