Tulikiven uutuus Valkia Kide –takka on
muotokieleltään ainutlaatuinen

Tulikiven suosittu Valkia-tuoteperhe kasvaa, kun Tulikivi tuo markkinoille ainutlaatuisen figurepintaisen Valkia Kide -takan. Valkia-takat muodostavat modernien teholämmittäjien malliston, jolle ominaista ovat suuri lämmitysteho ja sisustuksellisuus.

Tulisijan pinta muistuttaa kidettä

Tulikiven uutuus Valkia Kide saa nimensä sen ainutlaatuisesta kidemäisestä pinnasta, joka suorastaan kutsuu koskettamaan. Kolmiulotteinen pinta näyttäytyy erilaisena eri kohteissa, joten takan sijoittelulla sekä valon määrällä voidaan joko pehmentää tai korostaa pinnan muotoja. Figurepintainen laatta on Tulikiven oma innovaatio ja valmistetaan Suomessa. Pintavärin mahdollistaa Tulikivi Color, jota saa valkoisena ja grafiitin harmaana.

Kiehtovan kontrastin eloisalle figurepinnalle luo takan ryhdikäs olemus ja luukkujen vähäeleisyys. Tulipesän suuri vaakaluukku avaa tulinäkymän laajalle päästäen rauhallisesti palavan liekin oikeuksiinsa. Tulisijaluukun saa myös läpitakan mallina, jolloin tulta voi ihailla kahdelta puolelta. Huoltovarustelu taas on keskitetty huomaamattomasti yhden luukun taakse. Lopputuloksena on harmoninen kokonaisuus, joka vangitsee katsojan.
Valkia Kiden abstrakti pinta on hyvin muuntautuva.Valkia Kiden abstrakti pinta on hyvin muuntautuva.

Tehokas lämpövoimala

Valkia Kide -takka on tehokas lämpövoimala, joka sopii useisiin erilaisiin käyttökohteisiin. Sen lämmitysteho perustuu suureen, luontaisesti lämpöä varaavaan vuolukivimassaan. Vuolukivisydämen ansiosta pienellä puumäärällä voidaan lämmittää laajojakin tiloja pitkään. Takkaan on mahdollista valita myös Tulikiven P10-pellettipaketti, jolloin samassa tulipesässä voi polttaa sekä puuta että pellettiä.

Valkia Kide sopii erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen. Sen testattu ensiluokkainen hyötysuhde (84 %) säästää puuta lämmityksessä samalla kun tiiviit luukut ja vaivaton paloilmansäätö pitävät hiukkapäästöt alhaisina. Valkia Kide alittaa jo nyt maailman tiukimmat, Saksan BImSchV:ssa asetetut, päästönormit. Takka voidaan liittää Tulikiven W10-vesilämmitysjärjestelmään, jolloin takan tuottamaa lämpöä voidaan tehokkaasti hyödyntää kodin vesikiertolämmityksessä.
 
Julkaistu
4.8.2014