• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen saunoissa mielenkiintoista nähtävää jokaiselle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.07.2014
20147_40341.jpg

Kohteen 13 pihasaunassa on perinteisen savusaunan tunnelmaa.

Suunnitteletko saunaremonttia vai oletko rakentamassa kokonaan uutta? Asuntomessukohteiden saunoista löytyy varmasti jokaiseen makuun jotain mielenkiintoista nähtävää sekä ideaa omaan saunaan.

Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka, siellä puhdistaudutaan sekä rentoudutaan arjen kiireistä ja huolista. Hyvä sauna ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan hyvä toteutus edellyttää myös hyvää ja huolellista suunnittelua. Oikeanlainen mitoitus sekä materiaalit, oikean kokoisen kiukaan valinta, sekä ilmanvaihto ja valaistus ovat asioita joihin tulee kiinnittää huomiota.

Kun olet rakentamassa tai kunnostamassa saunaa, ota huomioon tilan kosteustekninen toiminta, millaiset lämmöneristeet saunaan vaaditaan, miten saunatila mitoitetaan ja mitä kaikkea mitoituksessa tarvitsee huomioida lopullisia pintamateriaaleja sekä kiuasta unohtamatta.

Takapihalle oma Valmissauna

Kun kurkistaa kohteen 13 takapihalle, voi nähdä tunnelmallisen pihasaunan, jossa varmasti talon isäntäväki tulee nauttimaan vapaa-ajastaan.

Jere ja Anu Hårdin pihasauna on värimaailmaltaan tumman harmaa, käsittelynä sisäseinissä on Tikkurilan Supi-saunasuoja. Myös katossa oleva tuppeen sahattu haapa on seinien kanssa samaa sävyä, joka tekee tilaan ehkä hieman perinteistä savusaunaa muistuttavan tunnelman.

Saunan lauteet ovat järeät. Haapaiset pelkkalauteet sopivat valmissaunaan loistavasti. Lattia on pontattua lattialankkua, joka on käsitelty Tikkurilan Unica Superilla. Saunarakennuksessa itsessään on sauna sekä oma erillinen pukuhuone, jossa voi käydä vilvoittelemassa löylyjen välillä.

Pihasaunaan kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa etenkin jos on miettimässä pihasaunaa omalle pihalleen.

Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.
Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.

Tutustu myös muiden asuntomessukohteiden saunoihin:

Asuntomessujen saunoissa siirrytään tunnelmasta toiseen. Kannattaa kiinnittää huomiota laudemalleihin sekä kiukaiden sijoitteluun.

2433_889337895_201472992253.jpg
Kohde 8, Villa Elissa. Villa Elissan saunassa kiuas on upotettu lauteisiin. Valoa tilaan tuovat ikkunat.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20222_77067.jpg
Viikon sisustusidea: Värin valinta - näillä vinkeillä onnistut
Uusi tapetti tai maali piristää kummasti kodin ilmettä. Joskus oikean maalisävyn valinta voi tuntua vaikealta tai jopa pelottavalta. Olemme koonneet muutaman vinkin, joilla onnistut löytämään kotiisi parhaan värin.
20072_3670.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti. Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.Ilmaston nopea muutos tulee aiheuttamaan rakennusten julkisivuille merkittäviä rasituksia, esim. kosteudesta johtuvia. Poltetusta tiilestä muurattu julkisivu on ominaisuuksiltaan erinomainen ja tulevaisuudessa entistäkin arvostetumpi ratkaisu.
20228_79201.jpg
Toteuta älyvalaistus nopeasti vain lampun vaihdolla
Valolla on merkittävä vaikutus hyvinvointiin ja vireystilaan. Siksi kodin valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Laadukkailla lampuilla toteutettu valaistus vaikuttaa asumisviihtyvyyteen, tilojen tunnelmaan ja myös mielialaan. Uusimman WiFi-tekniikan ja -ohjauksen avulla kodin valaistuksesta saadaan luotua entistä monipuolisempaa ja asukkaiden arkea paremmin palvelevaa.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Älyä lämmitykseen - IoT lämmityksen apuna
Oikein mitoitetulla invertterimaalämpöpumpulla on korvaamattomia etuja pohjoisessa ilmastossa, ja se sopii niin uusiin kuin vanhoihin taloihin. Uusimman teknologian invertteriohjattu pumppu nostaa kompressorin kierroksia, kun tarvitaan enemmän lämpöä. Kierrokset laskevat, kun lämmön tarve on pienempi. Lämpöpumppu toimii näin koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja kompressoria käynnistysten määrän vähentyessä.Nykyaikainen automatiikka myös estää kaivon jäätymisen. Tämä tarkoittaa äärimmäistä joustavuutta ja energiatehokkuutta myös kovissa sääolosuhteissa.
20204_63957.jpg
Kuorikivi tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon
Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton