Asuntomessujen saunoissa mielenkiintoista nähtävää jokaiselle

Suunnitteletko saunaremonttia vai oletko rakentamassa kokonaan uutta? Asuntomessukohteiden saunoista löytyy varmasti jokaiseen makuun jotain mielenkiintoista nähtävää sekä ideaa omaan saunaan.

Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka, siellä puhdistaudutaan sekä rentoudutaan arjen kiireistä ja huolista. Hyvä sauna ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan hyvä toteutus edellyttää myös hyvää ja huolellista suunnittelua. Oikeanlainen mitoitus sekä materiaalit, oikean kokoisen kiukaan valinta, sekä ilmanvaihto ja valaistus ovat asioita joihin tulee kiinnittää huomiota.

Kun olet rakentamassa tai kunnostamassa saunaa, ota huomioon tilan kosteustekninen toiminta, millaiset lämmöneristeet saunaan vaaditaan, miten saunatila mitoitetaan ja mitä kaikkea mitoituksessa tarvitsee huomioida lopullisia pintamateriaaleja sekä kiuasta unohtamatta.

Takapihalle oma Valmissauna

Kun kurkistaa kohteen 13 takapihalle, voi nähdä tunnelmallisen pihasaunan, jossa varmasti talon isäntäväki tulee nauttimaan vapaa-ajastaan.

Jere ja Anu Hårdin pihasauna on värimaailmaltaan tumman harmaa, käsittelynä sisäseinissä on Tikkurilan Supi-saunasuoja. Myös katossa oleva tuppeen sahattu haapa on seinien kanssa samaa sävyä, joka tekee tilaan ehkä hieman perinteistä savusaunaa muistuttavan tunnelman.

Saunan lauteet ovat järeät. Haapaiset pelkkalauteet sopivat valmissaunaan loistavasti. Lattia on pontattua lattialankkua, joka on käsitelty Tikkurilan Unica Superilla. Saunarakennuksessa itsessään on sauna sekä oma erillinen pukuhuone, jossa voi käydä vilvoittelemassa löylyjen välillä.

Pihasaunaan kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa etenkin jos on miettimässä pihasaunaa omalle pihalleen.
Kohteen 13 pihasaunassa on perinteisen savusaunan tunnelmaa.Kohteen 13 pihasaunassa on perinteisen savusaunan tunnelmaa.
Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.

Tutustu myös muiden asuntomessukohteiden saunoihin:

Asuntomessujen saunoissa siirrytään tunnelmasta toiseen. Kannattaa kiinnittää huomiota laudemalleihin sekä kiukaiden sijoitteluun.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
31.7.2014