Asuntomessut ovat ensimmäistä kertaa
avoinna myös yöllä!

Syksyn lähestyessä myös pihavalaistus tulee ajankohtaiseksi. Viimeisimpiä pihavalaistustrendejä sekä valaisimia on esillä Asuntomessuilla Jyväskylässä.
Asuntomessualueen valaistukseen on muutenkin panostettu merkittävästi ja sen lopputuloksena on Suomen ensimmäinen energiatehokas asuinalueen ledvalaistus. Valaistus on esteettinen ja sisältää myös valaisinkohtaisen ohjausjärjestelmän.

Nyt värikäs messukuukausi huipentuukin perjantaina 8.8. järjestettävään Messujen Yöhön, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historiassa. Asuntomessukohteista on avoinna yli 30. Messujen Yö on avoinna klo 21.00-01.00.

Jyväskylän öinen maisema. Kuva:Jiri HalttunenJyväskylän öinen maisema. Kuva:Jiri Halttunen

Messujen Yössä tarjolla myös ohjelmaa

Iltojen hämärtyessä elokuussa, tarjoaa Jyväsjärvi kauniit puitteet messukotien sekä alueen valaistukselle. Messujen Yö tarjoaa myös valojen ja valaistusten lisäksi myös musiikkiin sekä puutarhaan liittyvää oheisohjelmaa.

Valo- ja tuliesityksiä

Valotaideteos Maailma elää

13-kerroksisen Maailmanpylvään julkisivuun toteutetaan palkitun valotaiteilijan Kari Kolan valotaideteos ”Maailma elää”. Kerronnassa käytettävien valojen, videoiden, tanssin ja musiikin avulla kerrostalo muutetaan teoksessa pienoismaailmaksi jossa liikukaan arkisista askareista aina taianomaiseen unimaailmaan. Teoksessa esiintyvä tanssija on Saija Jäntti. Esitysajat ovat klo 21.30, 22.30, 23.30 ja 00.30. Esityksen kesto on noin 20 minuuttia.

Kohtaamisia valolla ja valosta

Messujen Yön aikana saatat törmätä messualueella valoasusteisiin puettuja muusikoita sekä tanssijoita jotka ilahduttavat pienillä esityksillään ja opastavat messuvierailijaa tanssin ja liikekielen keinoja käyttäen.

Sirkusyhdistys Unioni

Kolmihenkinen tulitaideryhmä SirkusUnioni tarjoaa messuvieraille nähtäväksi tulitaidetta. Pienestä kipinästä lähtevä esitys kasvaa, laajenee sekä kuumenee joka sekunti. Esitys tarjoaa myös henkeä salpaavaa tulennielentää sekä Suomessa harvoin nähtävää manipulaatiotaidetta palavalla vanteella. Esityksen kesto noin 15 minuuttia.

Tule tutustumaan Messujen Yöhön. Kuva: Jiri Halttunen.Tule tutustumaan Messujen Yöhön. Kuva: Jiri Halttunen.

Kävelykierroksia

Opastettu kävelykierros pihavalaistuskohteisiin

Valaistussuunnittelija Heini Ylijoki kierrättää kiinnostuneita messukohteissa kertoen ja esitellen pihavalaistuksia. Lähtöpiste kävelykierrokselle on Jyväskylä-infosta ja kierrokselle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumista ei ole, enintään 30 henkilöä mahtuu maksuttomalle kierrokselle mukaan. Opastetun kävelykierroksen kesto on noin 45 minuuttia ja lähtö kierrokselle tapahtuu klo 22.15 sekä 23.15.

Opastettu kävelykierros aluevalaistuskohteisiin

Annukka Larsen, Jyväskylän kaupungin valaistuskoordinaattori, esittelee kävelykierroksen aikana alueen valaistukset valaistusalan ammattilaisille sekä asiasta kiinnostuneille. Lähtö kävelykierrokselle tapahtuu Jyväskylä-infon luota. Lähtö kävelykierrokselle tapahtuu klo 22.30 ja 24.00. Enintään 30 henkilöä mahtuu mukaan kierrokselle, ei ennakkoilmoittautumista.

Pihavalot pääsevät esille Messujen Yössä. Tutustu valaistukseen esimerkiksi opastetulla kävelykierroksella.Pihavalot pääsevät esille Messujen Yössä. Tutustu valaistukseen esimerkiksi opastetulla kävelykierroksella.

Elokuvaa ja butoperformanssia

Helena Ratisen butoperformanssi tarhurille ja puutarhalle

Kuten kiinalainen sananlasku sanoo, elämässä tärkeintä on puutarhan hoito. Helena Ratisen teos toteutuu puutarhassa, jolloin valkoinen hahmo, kasvien vihreys sekä kukkien väriloisto luo teoksen visuaalisen ilmeen. Kalkittu valkoinen hahmo ottaa hitaasti liikkuen patsasmaisella olemuksellaan teoksen tapahtumapaikaksi koko puutarhan.

Edenistä pohjoiseen –elokuva

Asuntomessujen messuravintolassa esitetään Jyväskylän ensiesityksenä ohjaaja Virpi Suutarin menestysdokumetti Edenistä pohjoiseen. Elokuva kertoo tarinan puutarhanhoitoon hurahtaneista pariskunnista ja pitkien parisuhteiden ristiriidoista sekä iloista. Ohjaajan rinnalla elokuvan julkistamistilaisuudessa vierailee tämän puoliso, näyttelijä Martti Suosalo.

Pääsylippujen hintoja

 • Aikuiset 21 €
 • Lapset (7-15 v.) 10 €
 • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
 • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v. lapset) 42 €
 • Ryhmälippu (ryhmäkoko väh. 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo. Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16 €/hlö

 • Isäntäkortti (vapaa sisäänpääsy koko messujen ajan) 51 €
 • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
 • Yritykset, minimitilaus 50 kpl, minimilaskutus 20 kpl, jonka jälkeen käytön mukaan 15 €
 • Messujen Yö 8.8. (klo 21-01) 15 €
 • Yhdistelmälippu 8.8. (sis. päivälippu ja Messujen Yö) 30 €
 • Yhdistelmälippu koko perheelle 8.8.(sis. päiväliput ja Messujen Yö) 60 €

 • Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta.
 • Pysäköinti maksaa messuportilta ostettuna 8 euroa / auto ja pysäköintialueelta ostettuna 10 euroa / auto.
 • Moottoripyörien pysäköintimaksu on samanhintainen.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
4.8.2014