• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut ovat ensimmäistä kertaaavoinna myös yöllä!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.07.2014
20147_40347.jpg

Jyväskylän öinen maisema. Kuva:Jiri Halttunen

Syksyn lähestyessä myös pihavalaistus tulee ajankohtaiseksi. Viimeisimpiä pihavalaistustrendejä sekä valaisimia on esillä Asuntomessuilla Jyväskylässä.
Asuntomessualueen valaistukseen on muutenkin panostettu merkittävästi ja sen lopputuloksena on Suomen ensimmäinen energiatehokas asuinalueen ledvalaistus. Valaistus on esteettinen ja sisältää myös valaisinkohtaisen ohjausjärjestelmän.

Nyt värikäs messukuukausi huipentuukin perjantaina 8.8. järjestettävään Messujen Yöhön, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Asuntomessujen historiassa. Asuntomessukohteista on avoinna yli 30. Messujen Yö on avoinna klo 21.00-01.00.

Messujen Yössä tarjolla myös ohjelmaa

Iltojen hämärtyessä elokuussa, tarjoaa Jyväsjärvi kauniit puitteet messukotien sekä alueen valaistukselle. Messujen Yö tarjoaa myös valojen ja valaistusten lisäksi myös musiikkiin sekä puutarhaan liittyvää oheisohjelmaa.

Valo- ja tuliesityksiä

Valotaideteos Maailma elää

13-kerroksisen Maailmanpylvään julkisivuun toteutetaan palkitun valotaiteilijan Kari Kolan valotaideteos "Maailma elää". Kerronnassa käytettävien valojen, videoiden, tanssin ja musiikin avulla kerrostalo muutetaan teoksessa pienoismaailmaksi jossa liikukaan arkisista askareista aina taianomaiseen unimaailmaan. Teoksessa esiintyvä tanssija on Saija Jäntti. Esitysajat ovat klo 21.30, 22.30, 23.30 ja 00.30. Esityksen kesto on noin 20 minuuttia.

Kohtaamisia valolla ja valosta

Messujen Yön aikana saatat törmätä messualueella valoasusteisiin puettuja muusikoita sekä tanssijoita jotka ilahduttavat pienillä esityksillään ja opastavat messuvierailijaa tanssin ja liikekielen keinoja käyttäen.

Sirkusyhdistys Unioni

Kolmihenkinen tulitaideryhmä SirkusUnioni tarjoaa messuvieraille nähtäväksi tulitaidetta. Pienestä kipinästä lähtevä esitys kasvaa, laajenee sekä kuumenee joka sekunti. Esitys tarjoaa myös henkeä salpaavaa tulennielentää sekä Suomessa harvoin nähtävää manipulaatiotaidetta palavalla vanteella. Esityksen kesto noin 15 minuuttia.

Tule tutustumaan Messujen Yöhön. Kuva: Jiri Halttunen.
Tule tutustumaan Messujen Yöhön. Kuva: Jiri Halttunen.

Kävelykierroksia

Opastettu kävelykierros pihavalaistuskohteisiin

Valaistussuunnittelija Heini Ylijoki kierrättää kiinnostuneita messukohteissa kertoen ja esitellen pihavalaistuksia. Lähtöpiste kävelykierrokselle on Jyväskylä-infosta ja kierrokselle ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Ennakkoilmoittautumista ei ole, enintään 30 henkilöä mahtuu maksuttomalle kierrokselle mukaan. Opastetun kävelykierroksen kesto on noin 45 minuuttia ja lähtö kierrokselle tapahtuu klo 22.15 sekä 23.15.

Opastettu kävelykierros aluevalaistuskohteisiin

Annukka Larsen, Jyväskylän kaupungin valaistuskoordinaattori, esittelee kävelykierroksen aikana alueen valaistukset valaistusalan ammattilaisille sekä asiasta kiinnostuneille. Lähtö kävelykierrokselle tapahtuu Jyväskylä-infon luota. Lähtö kävelykierrokselle tapahtuu klo 22.30 ja 24.00. Enintään 30 henkilöä mahtuu mukaan kierrokselle, ei ennakkoilmoittautumista.

Pihavalot pääsevät esille Messujen Yössä. Tutustu valaistukseen esimerkiksi opastetulla kävelykierroksella.
Pihavalot pääsevät esille Messujen Yössä. Tutustu valaistukseen esimerkiksi opastetulla kävelykierroksella.

Elokuvaa ja butoperformanssia

Helena Ratisen butoperformanssi tarhurille ja puutarhalle

Kuten kiinalainen sananlasku sanoo, elämässä tärkeintä on puutarhan hoito. Helena Ratisen teos toteutuu puutarhassa, jolloin valkoinen hahmo, kasvien vihreys sekä kukkien väriloisto luo teoksen visuaalisen ilmeen. Kalkittu valkoinen hahmo ottaa hitaasti liikkuen patsasmaisella olemuksellaan teoksen tapahtumapaikaksi koko puutarhan.

Edenistä pohjoiseen –elokuva

Asuntomessujen messuravintolassa esitetään Jyväskylän ensiesityksenä ohjaaja Virpi Suutarin menestysdokumetti Edenistä pohjoiseen. Elokuva kertoo tarinan puutarhanhoitoon hurahtaneista pariskunnista ja pitkien parisuhteiden ristiriidoista sekä iloista. Ohjaajan rinnalla elokuvan julkistamistilaisuudessa vierailee tämän puoliso, näyttelijä Martti Suosalo.

Info

Info

Pääsylippujen hintoja

  • Aikuiset 21 €
  • Lapset (7-15 v.) 10 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v. lapset) 42 €
  • Ryhmälippu (ryhmäkoko väh. 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo. Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16 €/hlö

  • Isäntäkortti (vapaa sisäänpääsy koko messujen ajan) 51 €
  • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
  • Yritykset, minimitilaus 50 kpl, minimilaskutus 20 kpl, jonka jälkeen käytön mukaan 15 €
  • Messujen Yö 8.8. (klo 21-01) 15 €
  • Yhdistelmälippu 8.8. (sis. päivälippu ja Messujen Yö) 30 €
  • Yhdistelmälippu koko perheelle 8.8.(sis. päiväliput ja Messujen Yö) 60 €

  • Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta.
  • Pysäköinti maksaa messuportilta ostettuna 8 euroa / auto ja pysäköintialueelta ostettuna 10 euroa / auto.
  • Moottoripyörien pysäköintimaksu on samanhintainen.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20193_56684.jpg
Oletko perustamassa uutta pihaa tai kasvimaata?
Esimerkiksi nurmikot ja isommat kukkapenkit kannattaa perustaa kokonaan istutusvalmiilla irtomullalla. Katso ohjeet, joilla onnistut oikeanlaisen mullan valinnassa.
20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kastellilla uudet nettisivut
Kastelli on julkaissut uudistuneen nettisivustonsa osoitteessa www.Kastelli.fi. Uudet sivut ovat aiempaa selkeämmin eriytyneet palvelemaan talo- ja huvila-asiakkaita, jolloin kiinnostavin sisältö on helpommin löydettävissä. Uusilla sivuilla on myös laajasti tietoa Kastellin suosituista Muuttovalmis- ja Economy-mallistoista.Tutustu Kastellin uudistuneeseen talo- ja huvilamallistoon>>>
20163_45677.jpg
Vanhan hirsitalon ilmanvaihto kuntoon
Vanhojen hirsirakennuksien ilmanvaihto on perinteisesti ratkaistu painovoimaisella ilmanvaihdolla. Uunien ja tulisijojen poistohormit ovat huolehtineet poistoilmanvaihdosta, korvaavaa ilmaa on saatu korvausilmakanavista ja rakennuksen vaipan vuotokohdista sekä ikkunanraoista.Vuosikymmenten saatossa rakennuksia on tiivistetty ikkunoita uusimalla ja vuotokohtia tilkitsemällä. Myös mahdolliset korvausilmakanavat on saatettu peittää kokonaan ja niiden olemassaolo on unohtunut. Mikäli näin on toimittu, voi olla aiheellista huolestua sekä rakennuksen että asukkaiden terveydestä.
20193_56560.jpg
Täyslämmintä tunnelmaa läpi vuoden
Huvilamarkkinoita nopeasti valloittaneella Kastellilla on toimivat huvilamallit. Monipuolisesta huvilamallistosta löytyy malleja perinteisistä mummonmökeistä moderneihin huvilaluomuksiin. Kastelli-huviloiden monipuolinen mallisto ja ammattitaitoinen arkkitehtisuunnittelu takaavat, että kukin rakennuspaikka saa arvoisensa rakennuksen. Taidokkaasti suunniteltu huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön.Kastellin Täyslämpimiä huviloita on eri kokoisia ja mallisia jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä myös tunturiin.Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihinTilaa veloitukseton Kastelli-huvilaesite
20114_25542.jpg
LVI-suunnitelmat ja asennus ammattitaidolla
SuunnittelupalveluLVI-suunnitelmatHanakat-ketju tarjoaa LVI-suunnitelmat asiakkaan tarpeiden ja rakennuspaikan viranomaismääräysten mukaisina. Kerro mitä toivot asumiselta ja kuinka aiot rakentaa. Pientaloasumisen ammattilaisina huolehdimme suunniteltujen ratkaisuiden toimivuudesta ja taloudellisuudesta.Ratkaisusuunnittelu ja neuvonta liikkeessäYhdessä suunnittelemalla pyrimme löytämään asiakkaamme tarpeisiin soveltuvimman ratkaisun. Haluamme laadukkailla tuotteilla varmistaa asiakkaamme kodin toiminnallisuudelle, viihtyisyydelle, energiataloudellisuudelle, äänettömyydelle ja vaivattomalle käytölle asettamat odotukset. Neuvomme myös laitteiden asentamisessa kun haluat hyödyntää omaa osaamistasi.Lisätietoa palveluista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton