Tutustu kahteen Honka-kotiin Asuntomessuilla

Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa 11.7-10.8.2014. Honka esittelee messuilla kaksi kohdetta.

Messukohteista ensimmäinen, Honka Harmonia (kohde nro 20) on Suomen ensimmäinen sertifioitu Honka Terve Talo –konseptilla toteutettu omakotitalo. Harmonia on muuttovalmis omakotitalo, joka rakennettiin allergioista kärsivälle viisihenkiselle perheelle.

Koti on toteutettu yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton sekä VTT:n kanssa. Kodin rakennusvaiheessa on kiinnitetty erityisen tarkkaan huomiota rakennusaineiden sekä materiaalien vähäpäästöisyyteen, rakentamisen kosteuden- ja puhtauden hallintaan sekä asumisviihtyvyyttä lisäävään valaistus- ja ääniolosuhteisiin.

 

Honka Harmonia on ensimmäinen sertifioitu muuttovalmis Honka Terve Talo.Honka Harmonia on ensimmäinen sertifioitu muuttovalmis Honka Terve Talo.
Honka Harmonian keittiöHonka Harmonian keittiö
Yläkerrasta löytyy vanhempien makuuhuoneYläkerrasta löytyy vanhempien makuuhuone

Toinen Hongan messukohde, Honka Kaarna (kohde nro 24) edustaa kahden aikuisen tarpeisiin suunniteltua kotia, joka on toteutettu yksilöllisesti, esteettömästi sekä avaralla pohjaratkaisulla.

Asiakasperheen toivomuksesta kodin olohuone sekä keittiö on jätetty avaraksi ja valoisaksi tilaksi. Näin on saatu tila, jossa voidaan viettää aikaa perheen kanssa tai järjestää vaikka tanssiaiset ystävien kesken. Takapihalle on sijoitettu suuri 60 m² terassialue, jonne on käynti sekä olohuoneesta että makuuhuoneesta.

Tilan tuntua kotiin tuovat vaaleat lattia- ja kattopinnat, suuret ikkunat sekä tavallista korkeampi huonekorkeus. Talon estettömyyttä korostaa kynnyksettömyys sekä suuret oviaukot.
 

Honka Kaarna on suunniteltu kahden aikuisen tarpeisiin.Honka Kaarna on suunniteltu kahden aikuisen tarpeisiin.
Honka Kaarnan olohuoneessa voi järjestää vaikka tanssiaiset ystäville.Honka Kaarnan olohuoneessa voi järjestää vaikka tanssiaiset ystäville.
Kaarnan saunassa saunojat voivat istua vastakkain.Kaarnan saunassa saunojat voivat istua vastakkain.
 
Julkaistu
28.7.2014