Kiinnostavatko keittiöt?
-Katso ratkaisut Asuntomessujen keittiöissä

Keittiö on yksi kodin tiloista, jonka suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ratkaisuja ei kannata tehdä hetken mielijohteesta, vaan miettiä käyttöä ja keittiön käytännöllisyyttä pitkäksi ajaksi eteenpäin.

Keittiötä suunniteltaessa on helpointa lähteä miettimään suunnitelmaa keittiön toimivuuden kannalta. Lähtökohtana on sijoittaa kodinkoneet sekä lasku- ja säilytystilat omille paikoilleen. Keittiötyyppejä on olemassa useita erilaisia yhdelle seinälle sijoitetusta aina saarekekeittiöihin. Se, millainen omaan kotiin parhaiten soveltuu, riippuu tilasta johon keittiö rakentuu.

Hyvä perusta keittiön suunnittelulle onkin lähteä miettimään, mitä keittiöönsä tarvitsee ja miten keittiötään käyttää: paljonko säilytystiloja tarvitaan, minne kaikkialle tarvitaan laskutilaa ja minne tarvitaan kattaustilaa. Mikäli olet uudistamassa vanhaa keittiötäsi, mieti mikä vanhassa keittiössäsi oli hyvää ja mikä ei - kun toiveet on listattu paperille, on helpompi lähteä suunnittelemaan unelmien keittiötä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Keittiötä suunniteltaessa ei sovi unohtaa myöskään ottaa huomioon sähköistämistä sekä valaistusta. Nykypäivän keittiöt sisältävät useita erilaisia sähkölaitteita, joten on syytä varmistua siitä, että jokaiselle koneelle on pistorasia kyllin lähellä.

Keittiössä tarvitaan lisäksi tehokas valaistus työskentelyä varten sekä mahdollisuus tunnelmavalaistukseen silloin kun keittiössä vietetään aikaa esimerkiksi ystävien kesken. Tunnelmavaloja voidaan nykyisin sijoittaa helposti esimerkiksi välitilaan, sokkeliin tai vaikkapa saarekkeeseen.

Keittiön sijoittuminen muihin huoneisiin nähden kannattaa miettiä keittiötä suunniteltaessa. Kohteessa 14 keittiö onkin suoraan yhteydessä oleskelutiloihin.Keittiön sijoittuminen muihin huoneisiin nähden kannattaa miettiä keittiötä suunniteltaessa. Kohteessa 14 keittiö onkin suoraan yhteydessä oleskelutiloihin.

Katso miten asuntomessujen keittiöt on toteutettu

Hae Asuntomessujen keittiöistä ideoita oman keittiön säilytysratkaisuihin sekä laskutilojen sijoitteluun.
Asuntomessukohteiden keittiöissä pääset näkemään niin voimakkaita ja rohkeita väriratkaisuja kuin aivan puhtaan valkoista ja minimalistista. Erilaisiin keittiötasojen materiaaleihin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä kohteista löydät mm. betonista valmistetun keittiötason.

Kiinnitä huomiota myös keittiöiden valaistussuunnitelmiin ja siihen, miten valaistukset on suunniteltu sekä tunnelman että työskentelyn kannalta.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
21.7.2014