• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessukodit glamourista pitävälle sinkkunaiselle sekä sosiaaliselle musamiehelle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.07.2014
20147_40194.jpg

Drama Queen tarjoaa herkkyyttä ja luksusta.

Äijälänrannalla kohoaa komea 13-kerroksinen tornitalo Jyväskylän Maailmanpylväs. Kaikista kerrostalon 52 asunnosta on järvinäköala kohti Jyväsjärveä. Kaikkiaan asuntomessukohteina esiteltäviä asuntoja on Maailmanpylväässä viisi. Tässä esiteltävät kaksi asuntoa ovat periaatteessa toinen toistensa vastakohtia. 12. kerroksessa sijaitseva Drama Queenin asunto on suunniteltu kuvitteelliselle, tyylikkäälle sekä luksuksesta pitävälle sinkkunaiselle. Alempaa toisesta kerroksesta löytyy sosiaalisen musamiehen unelmaboxi Äijä.

YIT Rakennus Oy antoi sisustussuunnittelija Milla Alftanille teemat messuasuntoihin ja sisustukset on mietitty annettujen teemojen kautta. Sisustus onkin Alftanin toimesta mietitty aina väreistä lopulliseen ulkoasuun asti.

Drama Queen sekä Äijä asunnoissa on haluttu näyttää, mitä kaikkea kerrostaloasuntoon voidaan rakentaa. Tarkoitus on ollutkin tehdä sisustukset ehkä tavallista näyttävämmin. Kerrostaloasuntojen ei tarvitse olla perusmateriaaleilla ja valkoisella värillä toteutettuja.

-Haluamme että kohteemme muistetaan. Kaikki mielipidettä herättäneet asiat ovat eduksi, sillä silloin olemme onnistuneet jäämään mieleen ja silloin asioista puhutaan, kertoo YIT:n edustaja tiimiesimies Johanna Heinonen.

Artikkelin kuvia klikkaamalla sinun on mahdollista nähdä ne suurempina.

Äijä-asunto henkii voimaa.
Äijä-asunto henkii voimaa.

Drama Queen

Drama Queen asunnossa on lähdetty sisustussuunnittelussa liikkeelle kuvitteellisesta asukkaasta sekä hänen mieltymyksistään. Asukkaaksi valittiin 45-vuotias lapseton sinkkunainen joka arvostaa luksusta, kiiltävää pintaa, vaaleita värejä sekä avaruutta. Asunto onkin sisustettu vaalein värisävyin ja laadukkain materiaalein. Asuinnelilöitä huoneistossa on 109 m², jonka lisänä vielä lasitettu 24 m² suuruinen parveke, joka toimii vaikka kodin toisena olohuoneena.

Suuri lasitettu parveke toimii kodin toisena olohuoneena.
Suuri lasitettu parveke toimii kodin toisena olohuoneena.

Luksus näkyy kodin pinnoissa sekä tilaratkaisuissa.

Makuuhuoneen sänky on sijoitettu keskelle huonetta. Näin on saatu upea vaatekaappitila sekä ehostuspiste piilotettua baldakiinilla varustetun sängyn taakse.

Tila on täynnä luonnonvaloa. Viereinen huone toimii erillisenä pukeutumishuoneena. Pukeutumishuoneen erikoisuutena on Dekotuotteen valmistama seinäpaneeli Cosmos, joka piristää tilaa graafisuudellaan.

Pukeutumishuoneessa mahtuu järjestämään muotinäytöksen niin halutessaan.
Pukeutumishuoneessa mahtuu järjestämään muotinäytöksen niin halutessaan.
Pukeutumishuoneen erikoisuutena on 3D Board Cosmos -seinäpaneelilla tehty tehosteseinä.
Pukeutumishuoneen erikoisuutena on 3D Board Cosmos -seinäpaneelilla tehty tehosteseinä.

Kodin sauna myös poikkeaa perinteisestä ja totutusta asuntosaunasta. Vaalea ja raikas värimaailma, lauteet on valmistettu fuma-puusta. Pesutilat on varustettu kahdella suihkulla sekä erillisellä lasiovin rajattavalla wc-tilalla. Kodin varsinaisen wc:n värimaailma toistaakin muun asunnon sävyjä ja kullan kimallusta.

Keittiön kiintokaapistot ovat Á la Carte –mallistoa, joihin Whirlpoolin kodinkoneet on integroitu. Pöytätasona on Ylämaan Graniitin hohtavan valkoinen kivitaso. Keittiö on avoin olohuoneeseen sekä ruokailutilaan, joten Drama Queen ei jää paitsi ystävien kertomista tarinoista puuhatessaan keittiössä.

Keittiö on Á la Carte -mallistosta. Vaalea keittiö on avoin muihin tiloihin.
Keittiö on Á la Carte -mallistosta. Vaalea keittiö on avoin muihin tiloihin.
Ruokailutila on sijoitettu keittiötä vastapäätä. Seinillä olevat taulut ovat myös valaisimia.
Ruokailutila on sijoitettu keittiötä vastapäätä. Seinillä olevat taulut ovat myös valaisimia.

Valaistus otettu huomioon

Drama Queen asunnossa on huomioitu myös valaistus. Oleskelutilan kohdevalaisimet on upotettu alaslaskettuun kattoon. Lisäksi suuria valaisimia on sijoitettu istuinryhmien yhteyteen. Erilaisia kohdevaloja on sijoiteltu eri puolille asuntoa, jolloin sisustuksessa käytettyjä yksityiskohtia saadaan nostettua esille.Oleskelutilan erikoisuus löytyy seinällä olevasta, varta vasten kohteeseen tehdystä taiteesta. Kristalleja sisältävät taulut toimivat nimittäin myös valaisimina.

Kohdevalaistus on sijoitettu alaslaskettuun kattoon. Oleskelutila on tehty viihtymistä varten. Asunnon parketti on Upofloorin Tammi Kartano silver mist 1-s.
Kohdevalaistus on sijoitettu alaslaskettuun kattoon. Oleskelutila on tehty viihtymistä varten. Asunnon parketti on Upofloorin Tammi Kartano silver mist 1-s.

Äijä

Siinä, missä Drama Queen asuntoa hallitsi vaaleus ja pastellisävyt, on Äijä asunnossa käytetty tummia ja rohkeita värisävyjä.

Seinälle sijoitettu 007 toimii valaisimena valaisten koko asunnon.

Asunnon ikkunoissa on moottorisoidut verhot, joita voi halutessaan laskea alas tai nostaa ylös kaukosäätimen avulla. Ympäri asuntoa on sijoitettu kaikkiaan 15 pientä piktogrammia.

Huonekalut sekä sisustus on selkeästi suunnattu miehelle. Tulevan asukkaan ei kuitenkaan tarvitse olla äijien äijä, vaan asunto sopii myös naiselle, joka pitää värimaailmasta sekä materiaaleista.

Äijä-asunnossa hallitsee tummat sävyt ja nahka.
Äijä-asunnossa hallitsee tummat sävyt ja nahka.

Äijä-asunnossa on leikitelty erilaisilla efekteillä

Asunto itsessään on 68,5 m² ja siihen kuuluu myös lasitettu parveke.
Kattomateriaalina on musiikkimiehen asunnossa harmaat Turveakustiikkapaneelit, jotka erehdyttävästi muistuttavat betonipintaa. Akustiikkaan onkin asunnossa kiinnitetty erityistä huomiota.

Äijä-asunnon yksi katseenvangitsijoista on Á la Carte-malliston tumma keittiö, jonka erikoisuutena on kyynelpelti. Peltiä on käytetty kalusteiden taustalla välitilalaatan sijaan sekä saarekkeen ruokailutilan puoleisella seinällä. Keittiön taso on tummaa Ylämaan Graniitilta. Myös tämän keittiön kodinkoneet ovat Whirlpool-merkkisiä.

Parveke toimii kesäisin lisähuoneena. Ruokaryhmä sekä sohva mahtuvat mukavasti.
Parveke toimii kesäisin lisähuoneena. Ruokaryhmä sekä sohva mahtuvat mukavasti.
Tumma keittiö on Á la Carte -mallistosta. Keittiön erikoisuutena kyynelpelti.
Tumma keittiö on Á la Carte -mallistosta. Keittiön erikoisuutena kyynelpelti.

Asuntoon ei ole tehty erillistä makuuhuonetta, vaan tilaan on tehty makuualkovi. Sängyn alla onkin jokaisessa asunnossa tuiki tarpeellista säilytystilaa. Makuualkovin seinälle on maalattu nk. "ruostemaalilla" tehosteseinä. Novacolor iRonic-ruostemaalin avulla ollaan saatu asuntoon lisää rouheutta.

Sängyn alla on lisää säilytystilaa.
Sängyn alla on lisää säilytystilaa.
Asunto on tummista sävyistään huolimatta valoisa.
Asunto on tummista sävyistään huolimatta valoisa.

Keittiön taakse, olohuonetta vastapäätä on sisustettu baarihuone, jonne voi järjestää vaikka kisastudion. Olohuoneen sekä baarihuoneen välille sijoitettu tv voidaan tarvittaessa kääntää kumpaan huoneeseen tahansa. Efektiseinänä baarihuoneessa on kaiutin-efektin tuova Dekotuotteen Loft design seinäpaneeli. Lattiamateriaalina asunnossa on Upofloorin Oak Ereditato 1-s.

Muuten tummassa saunassa vaaleat lauteet erottuvat.
Muuten tummassa saunassa vaaleat lauteet erottuvat.
Myös wc-tilasta löytyy piktogrammeja hauskana yksityiskohtana.
Myös wc-tilasta löytyy piktogrammeja hauskana yksityiskohtana.
Info

Info

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ostajan vastuut ja velvollisuudet
Ostajan on suoritettava asunnon kauppahinta hallinnan- ja osakekirjan luovutushetkellä. Mikäli ostaja ei maksa kauppahintaa tai sen osaa ajoissa, myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti.Mikäli maksuviivästys on olennainen, myyjällä on oikeus purkaa kauppa. Jos ostaja on saanut lisäaikaa kauppahinnan suorittamiseen, myyjä saa purkaa kaupan vain, mikäli kauppahintaa ei suoriteta lisäajan kuluessa. Myyjällä ei ole oikeutta purkaa kauppaa maksuviivästyksen vuoksi sen jälkeen, kun osakekirja ja muut hallintaan liittyvät asiakirja on luovutettu ostajalle. Myyjä ei saa purkaa kauppaa viivästyksen vuoksi myöskään sen jälkeen, kun viivästynyt maksu on korkoineen suoritettu.Myyjällä ei kuitenkaan ole oikeutta korvaukseen maksuviivästyksen aiheuttamasta vahingosta, mikäli ostajan viivästys tai kaupan peruuttaminen johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä tai ostajasta riippumattomasta esteestä.Jos myyjä on elinkeinoharjoittaja ja ostaja peruuttaa kaupan ennen asunnon hallinnan luovutusta, myyjä on oikeutettu korvaukseen hänelle aiheutuneesta vahingosta. Myyjällä on oikeus korvaukseen asunnon uudelleen myymisen aiheuttamista kuluista sekä sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä aiheutuneista kuluista, joista hän ei voi hyötyä muulla tavoin. Muusta vahingosta on myyjällä oikeus saada korvaus, joka on kohtuullinen ottaen huomioon sovittu hinta, sopimuksen purkamisen ajankohta ja muut seikat. Osapuolet voivat keskenään pätevästi sopia vakioperusteen mukaan määräytyvästä kohtuullisesta korvauksesta.Jos kauppa peruutetaan, on myyjän palautettava kauppahinta. Kaupan peruuntuessa on myyjän lisäksi maksettava palautettavalle kauppahinnalle korko siitä lukien, kun hän vastaanotti kauppahinnan. Ostajan on luovutettava takaisin osakekirjat sekä muut huoneiston hallintaan liittyvät asiakirjat.Mikäli asunnon kunto on ostajan hallinta-aikana huonontunut tavanomaista kulumista enemmän ja tämä johtuu ostajan huolimattomuudesta, ei kauppaa pureta ellei ostaja korvaa myyjälle asunnon arvon alentumista.Suoritettavaa vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos se on kohtuuton. Tässä arvioinnissa kiinnitetään mm. huomiota siihen mikä oli sopimusrikkomuksen syy, vastapuolen mahdollinen myötävaikutus vahinkoon, sopijapuolten varallisuusolot, asunnon kauppahinta sekä vahingon aiheuttaneen osapuolen mahdollisuudet ennakoida ja ehkäistä vahingon syntyminen.
201411_41798.jpg
Ennen keittiöremonttia - huomioi nämä 11 asiaa
Kun suunnittelet keittiöremonttia, selvitä mitä kaikkea remonttiin kuuluu. Jotta kokonaisuus olisi onnistunut, ei välttämättä riitä pelkkien kalusteiden uusiminen, vaan koko tilan remontointi on tarpeellista. Aina kannattaa kysyä nauvoja ammattisuunnittelijalta, jolta saat mahdollisimman toimivan ja omiin tarpeisiisi suunnitellun keittiön.
2439_901419746_201482895741.jpg
Ideoita pihakiveykseen - tutustu valmiisiin pihoihin
Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä.Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta
20169_47272.jpg
Laajasta valikoimasta myös sinulle Pohjolan oloihin sopiva lämpöpumppu
Huipputekniikkaa vai hankintahinnalta edullinen lämpöpumppu kotiin? Tutustu NIBEn uutuuksiin, vastaus löytyy sieltä.Liittämällä lämpöpumppu internetiin NIBE Uplink™ -yhteyden kautta, Smart Price Adaption -toiminto hakee Nord-Pool Spot -sähköpörssistä tietoja seuraavan päivän sähkönhinnoista. Kun nämä tiedot yhdistetään laitteen oppimaan lämminvesi- ja lämmitystarvekäyttöön, lämpöpumppu mukauttaa toimintansa. Se tuottaa enemmän lämpöä ja lämmintä vettä, kun sähkönhinnat ovat alhaiset, ja "lepuuttaa" laitetta kalliin sähkön ajan. Myös ilman kuukausi- tai vuosimaksuja.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
201010_23589.jpg
Pienhiukkasista pienimmätkin
Metsäpaloista aiheutuvien terveysriskien haittojen torjuntaan perustettu KASTU-projekti testasi mahdollisuuksia suodattaa pienhiukkaset sisäilmasta. FILTRETE-suodatinmateriaalin kyky pysäyttää pienimmätkin epäpuhtaudet jopa ylitti odotukset. Viimeistään nyt se on uskottava: FILTRETE pysäyttää näkymättömätkin pienhiukkaset.Tilaa venttiilit, suodattimet tai ilmanpuhdistin tästä...
20223_77566.jpg
Oikaistaanpa myyttejä: tällaisia ominaisuuksia on öljyvahalla
Nyt on aika rikkoa muutamia valloillaan olevia käsityksiä siitä, öljyvahakäsittely oikeasti on ja miten öljyvahaa kodin eri pinnoilla voidaan käyttää. Vastaajana kysymyksiin on Osmo Color, jolla on jo liki 30 vuoden historia omien tuotteidensa parissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton