Asuntomessukodit glamourista pitävälle sinkkunaiselle sekä sosiaaliselle musamiehelle

Äijälänrannalla kohoaa komea 13-kerroksinen tornitalo Jyväskylän Maailmanpylväs. Kaikista kerrostalon 52 asunnosta on järvinäköala kohti Jyväsjärveä. Kaikkiaan asuntomessukohteina esiteltäviä asuntoja on Maailmanpylväässä viisi. Tässä esiteltävät kaksi asuntoa ovat periaatteessa toinen toistensa vastakohtia. 12. kerroksessa sijaitseva Drama Queenin asunto on suunniteltu kuvitteelliselle, tyylikkäälle sekä luksuksesta pitävälle sinkkunaiselle. Alempaa toisesta kerroksesta löytyy sosiaalisen musamiehen unelmaboxi Äijä.

YIT Rakennus Oy antoi sisustussuunnittelija Milla Alftanille teemat messuasuntoihin ja sisustukset on mietitty annettujen teemojen kautta. Sisustus onkin Alftanin toimesta mietitty aina väreistä lopulliseen ulkoasuun asti.

Drama Queen sekä Äijä asunnoissa on haluttu näyttää, mitä kaikkea kerrostaloasuntoon voidaan rakentaa. Tarkoitus on ollutkin tehdä sisustukset ehkä tavallista näyttävämmin. Kerrostaloasuntojen ei tarvitse olla perusmateriaaleilla ja valkoisella värillä toteutettuja.

-Haluamme että kohteemme muistetaan. Kaikki mielipidettä herättäneet asiat ovat eduksi, sillä silloin olemme onnistuneet jäämään mieleen ja silloin asioista puhutaan, kertoo YIT:n edustaja tiimiesimies Johanna Heinonen.

Artikkelin kuvia klikkaamalla sinun on mahdollista nähdä ne suurempina.

Drama Queen tarjoaa herkkyyttä ja luksusta.Drama Queen tarjoaa herkkyyttä ja luksusta.
Äijä-asunto henkii voimaa.Äijä-asunto henkii voimaa.

Drama Queen

Drama Queen asunnossa on lähdetty sisustussuunnittelussa liikkeelle kuvitteellisesta asukkaasta sekä hänen mieltymyksistään. Asukkaaksi valittiin 45-vuotias lapseton sinkkunainen joka arvostaa luksusta, kiiltävää pintaa, vaaleita värejä sekä avaruutta. Asunto onkin sisustettu vaalein värisävyin ja laadukkain materiaalein. Asuinnelilöitä huoneistossa on 109 m², jonka lisänä vielä lasitettu 24 m² suuruinen parveke, joka toimii vaikka kodin toisena olohuoneena.

Suuri lasitettu parveke toimii kodin toisena olohuoneena.Suuri lasitettu parveke toimii kodin toisena olohuoneena.

Luksus näkyy kodin pinnoissa sekä tilaratkaisuissa.

Makuuhuoneen sänky on sijoitettu keskelle huonetta. Näin on saatu upea vaatekaappitila sekä ehostuspiste piilotettua baldakiinilla varustetun sängyn taakse.

Tila on täynnä luonnonvaloa. Viereinen huone toimii erillisenä pukeutumishuoneena. Pukeutumishuoneen erikoisuutena on Dekotuotteen valmistama seinäpaneeli Cosmos, joka piristää tilaa graafisuudellaan.

Pukeutumishuoneessa mahtuu järjestämään muotinäytöksen niin halutessaan.Pukeutumishuoneessa mahtuu järjestämään muotinäytöksen niin halutessaan.
Pukeutumishuoneen erikoisuutena on 3D Board Cosmos -seinäpaneelilla tehty tehosteseinä.Pukeutumishuoneen erikoisuutena on 3D Board Cosmos -seinäpaneelilla tehty tehosteseinä.
Kodin sauna myös poikkeaa perinteisestä ja totutusta asuntosaunasta. Vaalea ja raikas värimaailma, lauteet on valmistettu fuma-puusta. Pesutilat on varustettu kahdella suihkulla sekä erillisellä lasiovin rajattavalla wc-tilalla. Kodin varsinaisen wc:n värimaailma toistaakin muun asunnon sävyjä ja kullan kimallusta.

Keittiön kiintokaapistot ovat Á la Carte –mallistoa, joihin Whirlpoolin kodinkoneet on integroitu. Pöytätasona on Ylämaan Graniitin hohtavan valkoinen kivitaso. Keittiö on avoin olohuoneeseen sekä ruokailutilaan, joten Drama Queen ei jää paitsi ystävien kertomista tarinoista puuhatessaan keittiössä.

Keittiö on Á la Carte -mallistosta. Vaalea keittiö on avoin muihin tiloihin.Keittiö on Á la Carte -mallistosta. Vaalea keittiö on avoin muihin tiloihin.
Ruokailutila on sijoitettu keittiötä vastapäätä. Seinillä olevat taulut ovat myös valaisimia.Ruokailutila on sijoitettu keittiötä vastapäätä. Seinillä olevat taulut ovat myös valaisimia.

Valaistus otettu huomioon

Drama Queen asunnossa on huomioitu myös valaistus. Oleskelutilan kohdevalaisimet on upotettu alaslaskettuun kattoon. Lisäksi suuria valaisimia on sijoitettu istuinryhmien yhteyteen. Erilaisia kohdevaloja on sijoiteltu eri puolille asuntoa, jolloin sisustuksessa käytettyjä yksityiskohtia saadaan nostettua esille.Oleskelutilan erikoisuus löytyy seinällä olevasta, varta vasten kohteeseen tehdystä taiteesta. Kristalleja sisältävät taulut toimivat nimittäin myös valaisimina.

Kohdevalaistus on sijoitettu alaslaskettuun kattoon. Oleskelutila on tehty viihtymistä varten. Asunnon parketti on Upofloorin Tammi Kartano silver mist 1-s.Kohdevalaistus on sijoitettu alaslaskettuun kattoon. Oleskelutila on tehty viihtymistä varten. Asunnon parketti on Upofloorin Tammi Kartano silver mist 1-s.

Äijä

Siinä, missä Drama Queen asuntoa hallitsi vaaleus ja pastellisävyt, on Äijä asunnossa käytetty tummia ja rohkeita värisävyjä.

Seinälle sijoitettu 007 toimii valaisimena valaisten koko asunnon.

Asunnon ikkunoissa on moottorisoidut verhot, joita voi halutessaan laskea alas tai nostaa ylös kaukosäätimen avulla. Ympäri asuntoa on sijoitettu kaikkiaan 15 pientä piktogrammia.

Huonekalut sekä sisustus on selkeästi suunnattu miehelle. Tulevan asukkaan ei kuitenkaan tarvitse olla äijien äijä, vaan asunto sopii myös naiselle, joka pitää värimaailmasta sekä materiaaleista.
Äijä-asunnossa hallitsee tummat sävyt ja nahka.Äijä-asunnossa hallitsee tummat sävyt ja nahka.

Äijä-asunnossa on leikitelty erilaisilla efekteillä

Asunto itsessään on 68,5 m² ja siihen kuuluu myös lasitettu parveke.
Kattomateriaalina on musiikkimiehen asunnossa harmaat Turveakustiikkapaneelit, jotka erehdyttävästi muistuttavat betonipintaa. Akustiikkaan onkin asunnossa kiinnitetty erityistä huomiota.

Äijä-asunnon yksi katseenvangitsijoista on Á la Carte-malliston tumma keittiö, jonka erikoisuutena on kyynelpelti. Peltiä on käytetty kalusteiden taustalla välitilalaatan sijaan sekä saarekkeen ruokailutilan puoleisella seinällä. Keittiön taso on tummaa Ylämaan Graniitilta. Myös tämän keittiön kodinkoneet ovat Whirlpool-merkkisiä.

Parveke toimii kesäisin lisähuoneena. Ruokaryhmä sekä sohva mahtuvat mukavasti.Parveke toimii kesäisin lisähuoneena. Ruokaryhmä sekä sohva mahtuvat mukavasti.
Tumma keittiö on Á la Carte -mallistosta. Keittiön erikoisuutena kyynelpelti.Tumma keittiö on Á la Carte -mallistosta. Keittiön erikoisuutena kyynelpelti.

Asuntoon ei ole tehty erillistä makuuhuonetta, vaan tilaan on tehty makuualkovi. Sängyn alla onkin jokaisessa asunnossa tuiki tarpeellista säilytystilaa. Makuualkovin seinälle on maalattu nk. ”ruostemaalilla” tehosteseinä. Novacolor iRonic-ruostemaalin avulla ollaan saatu asuntoon lisää rouheutta.

Sängyn alla on lisää säilytystilaa.Sängyn alla on lisää säilytystilaa.
Asunto on tummista sävyistään huolimatta valoisa.Asunto on tummista sävyistään huolimatta valoisa.

Keittiön taakse, olohuonetta vastapäätä on sisustettu baarihuone, jonne voi järjestää vaikka kisastudion. Olohuoneen sekä baarihuoneen välille sijoitettu tv voidaan tarvittaessa kääntää kumpaan huoneeseen tahansa. Efektiseinänä baarihuoneessa on kaiutin-efektin tuova Dekotuotteen Loft design seinäpaneeli. Lattiamateriaalina asunnossa on Upofloorin Oak Ereditato 1-s.

Muuten tummassa saunassa vaaleat lauteet erottuvat.Muuten tummassa saunassa vaaleat lauteet erottuvat.
Myös wc-tilasta löytyy piktogrammeja hauskana yksityiskohtana.Myös wc-tilasta löytyy piktogrammeja hauskana yksityiskohtana.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
9.7.2014