• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut aukeavat!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.07.2014
20147_40189.jpg

Messualueen kartta. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Messurakentaminen on nyt ohitse ja asuntomessualueen portit aukeavat. Asuntomessut toivottavat messuvieraat tervetulleiksi tutustumaan Jyväskylän Äijälänrantaan rakentuneisiin kohteisiin perjantai 11.7. lähtien.

Messut ovat auki 11.7.-10.8. välisen ajan tarjoten monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Asuntomessut ovatkin tuoneet Jyväskylään monta uutta tapahtumaa, joita ei ole aiempina vuosina messuilla nähty. Tällaisia ovat esimerkiksi messualueelle syntyneet neljä erilaista teemareittiä sekä Asuntomessujen sisällä toimiva puutarhanäyttely.

Asuntomessuilla sinua auttavat rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä useat eri alojen ammattilaiset. Neuvontapisteiltä löydät apua sisustus-, rakennus-, energia- ja sisäilma-asioihin.

Asuntomessut ovat auki 11.7.-10.8. 2014 päivittäin klo 10.00-18.00.

Info

Info

Asuntomessujen pääsylippujen hintoja:

  • Aikuiset 21 €
  • Lapset (7-15 v.) 10 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset, invalidit ja varusmiehet 15 €
  • Perhelippu (2 aikuista ja 7-15 v. lapset) 42 €
  • Ryhmälippu (ryhmäkoko väh. 15 hlöä, samanaikainen sisääntulo. Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa) 16 €/hlö

  • Isäntäkortti (vapaa sisäänpääsy koko messujen ajan) 51 €
  • Kahden päivän lippu (ensimmäisen päivän lippu norm. 21€, toisen päivän lippu 15€, lunastetaan ensimmäisenä käyntipäivänä lipunmyynnistä) 36 €
  • Yritykset, minimitilaus 50 kpl, minimilaskutus 20 kpl, jonka jälkeen käytön mukaan 15 €
  • Messujen Yö 8.8. (klo 21-01) 15 €
  • Yhdistelmälippu 8.8. (sis. päivälippu ja Messujen Yö) 30 €
  • Yhdistelmälippu koko perheelle 8.8.(sis. päiväliput ja Messujen Yö) 60 €

  • Vammaisen henkilön avustaja veloituksetta.
  • Pysäköinti maksaa messuportilta ostettuna 8 euroa / auto ja pysäköintialueelta ostettuna 10 euroa / auto.
  • Moottoripyörien pysäköintimaksu on samanhintainen.

Voit myös ostaa lippusi ennakkoon netistä

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rintamamiestalon alapohjassa hometta?
Kysymys:Rintamamiestalossamme on hajua, joka tarttuu myös vaatteisiin. Erityisesti alapohja on ollut ongelmana. Uutena siinä oli kellari, johon tuli keväisin vettä. Se täytettiin hiekalla, mutta tilaa hiekan päälle jäi n. 40 cm. Myöhemmin sivustoillekin tehtiin tuuletusreiät. Voisiko hajuhaitta parantua, jos alapohjaan laitettaisiin pari tuuletinta? Jos sieltä löytyy hometta, pitääkö lattia purkaa ja tehdä uudestaan? Voiko tuulettimien lisäksi lattian alle laittaa jonkun kosteuseristeen?
20072_3457.jpg
Fastlock-tuotteet suojaavat
Fastlock Uni -valokateValitsemalla katokseen valokatteen, kesäillasta voi nauttia ulkona grillaten vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta, mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.Fastlock Uni valmistetaan kestävästä, kirkkaasta polykarbonaatista. Erikseen tilaamalla valokatetta on saatavana myös valkoisena. Fastlock Uni on materiaaliltaan taipuisaa ja antaa siten mahdollisuuden myös kaareviin katosratkaisuihin.
20225_78266.jpg
Onko jätevesijärjestelmän hankinta edessä?
Jätevesiasetuksen tarkoituksena on toimia ympäristömme hyväksi. Parantamalla haja-asutusalueiden jätevesihuoltoa voidaan vaikuttaa vesien rehevöitymiseen sekä pienentää asuinympäristölle aiheutuvia haittoja. Tiukemmat määräykset koskevat kiinteistöjä, jotka sijaitsevat alle sadan metrin päässä vesistöstä tai muuten herkästä alueesta. Kunnollisen jätevesijärjestelmän valintaan kannattaakin käyttää aikaa ja ottaa ammattilaiset avuksi. Ennen ostopäätöstä kannattaa vertailla jätevesijärjestelmien toimittajia sekä tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin.
20188_54385.jpg
Kodin toinen varaava lämmittäjä - tiilipiippu
Olemme ehkä tottuneet siihen, että sähkönsaantimme on pitkälti häiriötöntä ja kotimme pysyvät lämpiminä ulkona paukkuvasta pakkasesta tai syysmyrskystä huolimatta. Entä jos sähkönsaanti keskeytyykin? Pysyykö kotisi lämpimänä? Mitä jos sähkökatko kestääkin useamman päivän ajan?Varaavan takan sijoittaminen kotiin on erinomainen ratkaisu, sillä se on täysin sähköstä riippumaton lämmitysjärjestelmä. Paras tilanne on kodeissa, joissa takan lisäksi on myös puuhella tai -liesi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hake pellettien raaka-aineeksi; Pellettiprofessori selvittää raaka-ainepohjan laajentamista
Pellettien raaka-ainepohjaa tulisi laajentaa nykyisestä. Selvitettävänä on pellettien valmistus hakkeesta, mutta myös ruokohelpi ja lyhytkiertoviljelybiomassat ovat tutkimuskohteena. Pellettien valmistus ei voi kokonaan olla riippuvaista sahojen sivutuotevirrasta. Tätä mieltä on Suomen ja kenties maailmankin ensimmäinen pellettiprofessori, maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Lauri Sikanen. Hän aloitti Joensuun yliopiston metsätieteelliseen tiedekuntaan sijoittuvan lahjoitusprofessuurin hoidon elokuun alussa. Lahjoituksen tekijät ovat Vapo-säätiö, Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto ja alueen kunnat.Sikanen on toiminut aikaisemmin mm Joensuun yliopistossa ja Metlassa tutkijana, erikoisalueenaan metsäenergia ja metsäteollisuuden puunhankinta. Uudessa tehtävässään hän aikoo keskittyä nimenomaan pellettien raaka-ainepohjan laajentamiseen ja pellettitietouden lisäämiseen.Sikasen luottamus pellettiin on vahva. "Pelletin vahvuus on siinä, että se on globaalia kauppatavaraa. Se on ensimmäinen puupolttoaine, jolla on maailmanlaajuiset markkinat ja jota voi liikuttaa pitkiä matkoja", Sikanen sanoo.Professori Lauri Sikasen haastattelu kokonaisuudessaan www.vapoviesti.fi/Lisätietoa pelleteistä...
20223_77486.jpg
Osmo Color
Jos kuulut heihin, jotka hakevat luonnonmukaisia sekä ympäristöä kunnioittavia pintakäsittelyvaihtoehtoja puulle, olet tullut oikeaan paikkaan. Pitkät perinteet omaavat Osmo Color -tuotteet ovat kestävä valinta, joka kunnioittaa niin kotia kuin luontoakin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton