• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessuilla neljä teemaa – neljä reittiä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.07.2014
20146_40109.jpg

Asuntomessujen neljä teemareittiä tarjoavat paljon nähtävää.

Näiden avulla löytyy varmasti jokaiselle jotakin nähtävää ja koettavaa

Asuntomessut Jyväskylässä

tarjoavat jälleen jotain aivan uutta. Asuntomessuille on suunniteltu neljä erilaista reittiä, jonka varrella pääsee tutustumaan kuhunkin teemaan erinomaisesti sopivaan kohteeseen. Näin saat messukävijänä uudenlaisen tavan kokea messut.

Voit valita mieleisesti reitin neljästä asiantuntijoiden suunnittelemasta vaihtoehdosta tai vaikka kulkea läpi ne kaikki. Jokaiselle reitille on valittu 6-10 teemaan sopivaa kohdetta. Kohteet tarjoavat omalta osaltaan uutta ulottuvuutta valittuun aiheeseen. Valittavina olevissa reiteissä on teemana Aalto, Puutarha, Äijä sekä Lapsiperhe. Reittejä pystyt kiertämään alueella joko omatoimisesti teemakartan ohjaamana tai vaihtoehtoisesti verkkosovellusta seuraamalla.

Aaltoreitti arkkitehtuurista pitävälle

Aaltoreitti kiertää asuntomessualueen arkkitehtonisesti kiinnostavia kohteita. Valittujen kohteiden tarkoituksena on edustaa omalta osaltaan innovatiivista, laadukasta sekä omaleimaista otetta rakentamiseen. Monimuotoinen asuminen sekä poikkeuksellinen arkkitehtuuri ovat valittujen kohteiden tunnusmerkkejä. Alvar Aalto on suunnittelijana Jyväskylän kaupungille tärkeä henkilö. Teemareitin valitsemalla pääset samalla tutustumaan Aallon jalanjälkiä aina klassismin suuntauksista modernismiin.

Puutarhareitin varrelta ideoita omaan puutarhaan

Jyväskylän Äijälänrannalla

on taustallaan rikas viljely- ja puutarhahistoria. Puutarhareitin avulla tämä historia on pyritty herättämään henkiin uudelleen. Uudella asuinalueella onkin mahdollisuus nauttia vihreistä puutarhoista sekä luonnonläheisestä elämästä viheralueiden muodossa. Tämän reitin kohteet on valittu mielenkiintoisten pihasuunnitelmien pohjalta. Lisäksi alueella on nähtävillä myös erillinen puutarhanäyttely, jossa esitellään 9 erilaista pihasuunnitelmaa.

Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.
Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.

Miehille mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa Äijäreitillä

Kuten reitin nimi antaa ymmärtää, on tämän reitin kohderyhmänä miehet. Reitin kohteet koostuvat sinkkumiehille suunnitelluista omakotitaloista sekä asunnoista. Nähtävillä on Remu Aaltosen suunnittelema sisustus sekä Hurriganes – valokuvanäyttely. Rallin ajamista voi käydä kokeilemassa turvallisesti simulaattorissa. Omaa näppäryyttään pääsee testaamaan myös messualueen keskellä olevalle elämysalueelle, jossa pääsee käsittelemään minikaivureita sekä ottamaan kisaa formulahenkisessä polkuautokisassa. Sisustuksissa on huomioitu eri tavoin akustointiratkaisut sekä äänentoisto-ominaisuudet.

Perheen pienimpiä ei unohdeta Lapsireitillä

Asuntomessut

eivät halua unohtaa kaikkein pienintä kävijäkuntaansa. Alueella on yhteistyössä lasten kanssa suunniteltu leikkipuisto, Riemuranta, jossa pääsee testaamaan erilaisia leikkipuiston välineitä. Myös iloa ja leikin riemua tarjoaa Aikuisilta Kielletty –seikkailu. Messukohteissa on myös tarjottu virikkeitä kasvaville lapsille erilaisten lastenhuoneiden muodossa. Messualueelle on sijoitettu tilat lastenhoitoa varten sekä järjestetty valvottu lapsiparkki.

Voit ostaa liput jo ennakkoon

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_10707.jpg
Rudus pihakivet
Hyvällä suunnittelulla pihasta saa lisää viihtyisää asuintilaa. Pihakivet ovat ihanteellinen pintamateriaali patioille ja terasseille. Keväällä lumi sulaa kivetykseltä nopeasti ja syksylläkin kivipinta tuntuu jalan alla lämpimältä. Sateen jälkeen pihakiveys kuivuu nopeasti. Pihakivi on oikea ratkaisu silloin kun haluaa pihasta näyttävän ja helppohoitoisen kymmeniksi vuosiksi.
20222_76965.jpg
Uudista kotisi sävyt vesiohenteisilla ja hajuttomilla maaleilla
Kotiemme sisustus muuttuu, jos ei vuosittain, niin ainakin aika ajoin. Joka vuodelle valitaan perinteisesti ne suosikkisävyt, joita sinä vuonna pulpahtelee esille niin sisustuslehtien sivuilla kuin sisustusohjelmienkin yhteydessä. Vuonna 2022 sisustamisen sävyt haetaan luonnosta. Maanläheiset värit kuten harmaat sekä beiget säilyttävät suosiotaan vihreän sekä poltetun oranssin pilkahtaessa lisämausteena.
20194_57204.jpg
Ideakuvia pihakivien ladonnasta
KATSO MUITA IDEAKUVIA TÄÄLTÄ >>
20115_25991.jpg
Viikon kysymys:Upotettavat valaisimet väli- ja yläpohjassa?
Kysymys:Olen suunnittelemassa puolitoistakerroksista puurakenteista huvilaa. Valaistus on ajateltu toteutettavan osaksi kattoon upotettavilla valaisimilla. Upotetut valaisimet vaikuttavat vaativan pääosin vähintään 100mm upotustilaa. Onko järkevintä tehdä välipohjaan kauttaaltaan tuo 100mm alaslasku vai onko järkevämpää tehdä vain matala koolaus sähköjohdoille ja lävistää välipohjarakennetta valaisinten kohdalta, siten että valaisinten kotelot työntyvät kattokannattajien alapinnassa olevan rakennuslevyn lävitse villatilaan?
20204_64300.jpg
Näin onnistut kotisi ilmanvaihdon suunnittelussa
Hyvän ilmanvaihto on kotisi keuhkot – se toimii parhaiten, kun sitä ei huomaa. Jotta ilmanvaihto toimii tarkoituksenmukaisesti ja huomaamattomasti, kannattaa sen suunnitteluun paneutua huolella. Hankkiessasi talopaketin, voi ilmanvaihtojärjestelmä koneineen kuulua siihen, mutta silloinkin kannattaa varmistua, että se todella vastaa omia tarpeita ja käyttötoiveita. Kokosimme vinkkilistan hyvän ilmanvaihdon suunnitteluun.
201110_28371.jpg
Suunnittelijan vaatimukset
Kun rakennusprojektissa "lupakuvien" ja muiden suunnitelmien piirtäminen on ajankohtaista, tulee pohdittua kuka saa piirtää kyseiset piirustukset. Saako kuka tahansa piirtää piirustukset omakotitaloon, pitääkö olla insinööri, jotta voi suunnitella leikkimökin.Kaikista näistä säädetyt lait, määräykset ja ohjeet selventävät asiaa.Omakotitalon suunnitteluJokaisessa omakotirakennushankkeessa pitää olla nimettynä hankkeen pääsuunnittelija, joka vastaa suunnittelun kokonaisuudesta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton