Asuntomessuilla neljä teemaa – neljä reittiä

Näiden avulla löytyy varmasti jokaiselle jotakin nähtävää ja koettavaa

Asuntomessut Jyväskylässä tarjoavat jälleen jotain aivan uutta. Asuntomessuille on suunniteltu neljä erilaista reittiä, jonka varrella pääsee tutustumaan kuhunkin teemaan erinomaisesti sopivaan kohteeseen. Näin saat messukävijänä uudenlaisen tavan kokea messut.

Voit valita mieleisesti reitin neljästä asiantuntijoiden suunnittelemasta vaihtoehdosta tai vaikka kulkea läpi ne kaikki. Jokaiselle reitille on valittu 6-10 teemaan sopivaa kohdetta. Kohteet tarjoavat omalta osaltaan uutta ulottuvuutta valittuun aiheeseen. Valittavina olevissa reiteissä on teemana Aalto, Puutarha, Äijä sekä Lapsiperhe. Reittejä pystyt kiertämään alueella joko omatoimisesti teemakartan ohjaamana tai vaihtoehtoisesti verkkosovellusta seuraamalla.

Asuntomessujen neljä teemareittiä tarjoavat paljon nähtävää.Asuntomessujen neljä teemareittiä tarjoavat paljon nähtävää.

Aaltoreitti arkkitehtuurista pitävälle

Aaltoreitti kiertää asuntomessualueen arkkitehtonisesti kiinnostavia kohteita. Valittujen kohteiden tarkoituksena on edustaa omalta osaltaan innovatiivista, laadukasta sekä omaleimaista otetta rakentamiseen. Monimuotoinen asuminen sekä poikkeuksellinen arkkitehtuuri ovat valittujen kohteiden tunnusmerkkejä. Alvar Aalto on suunnittelijana Jyväskylän kaupungille tärkeä henkilö. Teemareitin valitsemalla pääset samalla tutustumaan Aallon jalanjälkiä aina klassismin suuntauksista modernismiin.

Puutarhareitin varrelta ideoita omaan puutarhaan

Jyväskylän Äijälänrannalla on taustallaan rikas viljely- ja puutarhahistoria. Puutarhareitin avulla tämä historia on pyritty herättämään henkiin uudelleen. Uudella asuinalueella onkin mahdollisuus nauttia vihreistä puutarhoista sekä luonnonläheisestä elämästä viheralueiden muodossa. Tämän reitin kohteet on valittu mielenkiintoisten pihasuunnitelmien pohjalta. Lisäksi alueella on nähtävillä myös erillinen puutarhanäyttely, jossa esitellään 9 erilaista pihasuunnitelmaa.

Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.Äijälänranta-aidan avoimen ideakilpailun voitti Isko Lappalaisen kilpailuehdotus "Metsä". Aita onkin nyt nähtävillä messualueella.

Miehille mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa Äijäreitillä

Kuten reitin nimi antaa ymmärtää, on tämän reitin kohderyhmänä miehet. Reitin kohteet koostuvat sinkkumiehille suunnitelluista omakotitaloista sekä asunnoista. Nähtävillä on Remu Aaltosen suunnittelema sisustus sekä Hurriganes – valokuvanäyttely. Rallin ajamista voi käydä kokeilemassa turvallisesti simulaattorissa. Omaa näppäryyttään pääsee testaamaan myös messualueen keskellä olevalle elämysalueelle, jossa pääsee käsittelemään minikaivureita sekä ottamaan kisaa formulahenkisessä polkuautokisassa. Sisustuksissa on huomioitu eri tavoin akustointiratkaisut sekä äänentoisto-ominaisuudet.

Perheen pienimpiä ei unohdeta Lapsireitillä

Asuntomessut eivät halua unohtaa kaikkein pienintä kävijäkuntaansa. Alueella on yhteistyössä lasten kanssa suunniteltu leikkipuisto, Riemuranta, jossa pääsee testaamaan erilaisia leikkipuiston välineitä. Myös iloa ja leikin riemua tarjoaa Aikuisilta Kielletty –seikkailu. Messukohteissa on myös tarjottu virikkeitä kasvaville lapsille erilaisten lastenhuoneiden muodossa. Messualueelle on sijoitettu tilat lastenhoitoa varten sekä järjestetty valvottu lapsiparkki.

Voit ostaa liput jo ennakkoon

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
7.7.2014