• Etusivu
  • Talo

Vk 6-10 Tapetointiongelmia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 19.03.2007
20073_4031.jpg

Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin.
Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.

Anoppi oli maalannut pohjan jo valmiiksi, joten työ oli helppo aloittaa. Upea ja ennen kaikkea tolkuttoman hutera tapettipöytä esiin ja vuotia leikkaamaan. Liisterin sai onneksi levittää suoraan seinään, joten tapetointi ei juuri helpommaksi olisi voinut tulla. Työ oli siistiä ja se eteni nopeasti.
Muuten meni kaikki putkeen, mutta kun urakka oli valmis ja ryhdyimme lopputulosta ihailemaan kauempaa, koimme ikävän yllätyksen. Tapettien saumat olivat punertavat. Tässä vaiheessa iski epätoivo. Mitä nyt???. Maanantaina soitimme kauppaan ja myyjän ohjeen mukaan irrotimme palan tapetista ja toimitimme heille. Oli muuten tosi noloa, sillä irtonaisena pala näytti aivan tasaväriseltä, vaikka oli hetkeä aiemmin ollut seinässä kirjava. Onneksi oli huomattu ottaa myös kuva seinästä ja sen nähtyään myyjä ymmärsi yskän.

20073_4032.jpg

Hetki kesti toipua järkytyksestä, mutta sitten oli aika aloittaa muiden seinien tapetointi. Niihin oli onneksi valittu helpompi tapetti eli Eco collage-sarjan harmaa pikkuruutuinen kuviotapetti. Adrenaliini virtasi sopivasti ja hermot pysyivät kurissa, joten iltaan mennessä tapetit olivat paikoillaan.

20073_4033.jpg

Pari päivää myöhemmin saimme toimittajalta uudet siniset tapetit ja toisen liisterin, mutta selvitystä tapetin värin lähtöön emme ole vielä saaneet. No, seuraavaksi oli edessä ensimmäisten tapettien irrottaminen seinästä. Kyllä siinä kiitettiin anopin maalauksia, sillä tapetit lähtivät kokonaisina vuotina, kun otti helmasta kiinni ja veti. Helppoa kuin heinänteko ja yllättäen myös nopeampaa kuin uusien laittaminen tilalle.
Ensin oli taas varmistettava, että pohja oli kunnossa ja sitten innolla / epäilevästi uusien tapettien kimppuun. Samalla tavalla liisteri seinään ja varovasti tapetit perässä. Tällä kertaa emme koskeneet lainkaan saumoihin ja nyt tulos oli parempi. Värin irtoamista emme kyllä ymmärrä, sillä tapetti oli merkitty pestäväksi. Kokeilimme nihkeää "rättiä" myös ylimääräiseen tapettipalaan, jossa ei ollut liisteriä lainkaan ja myös siitä lähti väri. Mielenkiinnolla odotamme, miten tapetti käyttäytyy auringon ilmaantuessa kevättaivaalle….
Vielä oli urakkamme kesken ja viimeisenä oli kohteena ruokahuoneen päätyseinä. Pohjat oli tietenkin maalattu valmiiksi – kiitos innokkaan anopin. Voimakkaat värit seinissä olivat syynä pohjamaalaukseen – jos tapetti sattuisi kutistumaan, ei valkoinen pohja pilkottaisi raitoina vuotien välissä.

20073_4034.jpg

Ruokahuoneen tapetti löytyi Toijalasta, kun naisporukalla lähdimme katsastamaan Pohjoismaiden ainoata tapettimuseota. Tehtaanmyymälässä oli tallella uskomaton henki ja malleja oli runsaasti. Siinä oli kahdella miehellä ihmettelemistä, kun vaimot kotiutuivat upeat punaiset tapetit kainalossa.
Myymälä huokui historiaa ja henkilökuntaa oli vain yksi aito herrasmiesmyyjä, joka muistutti tapetoinnin tarkkuudesta ja kielsi ehdottomasti käymästä kahvilla kesken tapetoinnin. Paikka on käymisen arvoinen, vaikka uudet tapetit eivät juuri nyt olisikaan ajankohtaisia. Ja niille, jotka etsivät "jotain muuta kuin perusjuttuja", on tämä paikka ihanteellinen.
Ohjeet takaraivossa ja kello kädessä liisteröimme vuota kerrallaan tapetit seinään. Kahvia teki tietenkin mieli, mutta riskiä emme uskaltaneet ottaa, jotta vuodat eivät venyisi epätasaisesti.

20073_4035.jpg

Tapetti on erittäin monivärinen ja todella hyvä siinä mielessä, että siinä on myös pienen pieniä valkeita pilkkuja joukossa, joten saumoja ei näe, vaikka yrittäisi. Valo vaikuttaa myös paljon seinän väriin – aurinkoisella säällä hennot oranssit raidat näkyvät voimakkaasti ja tekevät seinästä kesäisen. Illalla seinä on lähes viininpunainen, joten vaihtelu virkistää.

20073_4036.jpg

Olohuoneen seinät oli jo maalattu kertaalleen, mutta nyt ilmeni ensimmäinen värivalinta, joka ei tyydyttänyt. Punaisen tapetin vieressä seinä alkoi näyttää hieman vaaleansiniseltä ja se ei kyllä ollut hyvä juttu. Nostimme vielä lattian suojapaperia pois ja niin vahvistui uusi projekti. Taas on aika käydä maalikaupassa ja hakea seuraava ämpärillinen maalia. Voisikohan niitä ylimääräisiä myydä Keltaisessa Pörssissä???? Nimim. ½litraa vihreää, 1½litraa punaista, desi sinistä……….

Lisätietoa Kastelli-taloista...

Kastelli-Talot Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4170.jpg
Sisä- ja ulkotyöt jatkuvat
Projekti etenee vauhdillaSisätyöt, kosteiden tilojen väliseinän muuraukset, väliseinien levytys, sähkötyöt jatkuvat..
20134_34656.jpg
Keittiökoulu: Keittiön säilytysjärjestelmät kuntoon!
Säilytysjärjestelmät vaikuttavat niin uudessa kuin vanhassakin keittiössä ratkaisevasti keittiön mukavuuteen ja toimivuuteen. Oletko ajatellut parannella keittiötäsi tai ehkä remontoida koko keittiön? Laatikoiden ja kaappien tilan hyödyntämisen voi optimoida erilaisilla säilytysratkaisuilla. Käytännöllisessä keittiössä tila käytetään tehokkaasti hyödyksi ja jokaisella esineellä on oma paikkansa.Keittiön säilytys on osa Keittiökoulua - Tutustu muihin osiin!
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
201710_50727.jpg
Ilmanvaihdon avulla terve talo ja terveet asukkaat
Talot ja asunnot rakennetaan nykyisten rakenusmääräysten myötä aina vain tiiviimmiksi, jotta ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän lämmitysenergiaa. Se tarkoittaa kuitenkin, että myöskään sisäilman kosteus ei poistu rakenteiden aukoista, vaan tiivis talo tarvitsee koneellista ilmanvaihtoa. Tarpeenmukainen ilmanvaihto varmistaa, että ihmiset ja rakenteet pysyvät terveinä: ylimääräinen kosteus ja hiilidioksidi poistetuvat sisäilmasta ja tilalle tuodaan raikasta ja suodatettua ilmaa. Lämmöntalteenottolaitteet tuovat puhtaan ulkoilman lämmöntalteenottokennon läpi, missä poistoilmasta talteenotettu lämpö siirtyy tuloilmaan ja lämmitysenergian tarve vähenee.Anna ilmanvaihtoratkaisu aina ammattilaisen suunniteltavaksi. Suunnittelija varmistaa, että asuntoosi valitaan oikean kokoinen ilmanvaihtokone ilman, että se kuluttaa liikaa energiaa.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton