Rakenna laadukkaasti ja nopeasti ontelolaatoilla

Betonista valmistetuilla ontelolaatoilla rakennetaan suurin osa asuinrakennusten välipohjista Suomessa. Suosio perustuu ontelolaatan erinomaiseen kantokykyyn, rakentamisen nopeuteen ja edullisuuteen. Pientaloissa ontelolaattoja käytetään kivirakenteisissa ala- ja välipohjissa sekä yhä useammin palamattoman yläpohjan kantavana rakenteena.

ontelolaatat_720x405

Laatua ympäristön ehdoilla

Kuivissa ja valvotuissa tehdasolosuhteissa valetut ontelolaatat ovat varma ja laadukas valinta. Ne ovat tyyppihyväksyttyjä tuotteita ja niiden laatua valvotaan sertifioidun laatujärjestelmän mukaan. PARMAontelolaatat eivät pala, lahoa, mätäne tai homehdu. Lisäksi paikalla valettuun rakenteeseen verrattuna vähäisempi raaka-aineiden käyttö pienentää selkeästi ympäristön kuormitusta.

Terveellinen, tuulettuva alapohja

Tuulettuvan alapohjan oikeaoppisesti toteutettu ryömintätilan tuuletus ja vedenpoisto pitävät rakenteet kuivina. Kantavan alapohjan alle asennettavat putki- ja viemärivedot jäävät näkyviin ja niiden kunto voidaan tarkistaa säännöllisesti. Radonturvalliseen rakentamiseen tuulettuva alapohjarakenne on säteilyturvakeskuksenkin suosittelema vaihtoehto. Ontelolaatoilla terveellisen, tuulettuvan alapohjan rakentaminen on edullista ja nopeaa.

Parma_alapohja_asennus_1920x1080

Välipohja varmasti ja edullisesti

Ontelolaattarakenne on edullisin tapa tehdä pientalon välipohja*. Muotti-, raudoitus-, valu- ja purkutöiden minimointi työmaalla takaavat vaivattoman rakennustyön. Laattojen pitkät jännevälit mahdollistavat avarien ja helposti muunneltavien tilojen toteutuksen sekä säästävät rakennuskustannuksia. Lisäetuna tiivis kivirakenne eristää äänet tehokkaasti. (* Rakennusosien kustannuksia, Rakennustieto Oy:n mukaan.)

Paloturvallinen yläpohja

PARMAontelolaatat soveltuvat erinomaisesti omakotitalon yläpohjan materiaaliksi. Kivirakenteinen yläpohja kruunaa talon paloturvallisuuden. Hyvä paloturvallisuus pienentää mm. kiinteistön vakuutusmaksuja. Vinot kattopinnat voidaan toteuttaa asentamalla ontelolaatat kaltevalle tukipinnalle.

Suunnitteletko rakentamista?

Jätä yhteydenottopyyntö. Elementtirakentamisen asiantuntija auttaa sinua valitsemaan oikeanlaiset ontelolaatat kohteeseesi.
nosto_1920x1080

Tavallisimmat pientaloissa käytetyt PARMAontelolaatat

P18 korkeus 175 mm leveys 1 200 mm jänneväli max 8,5 m

P20 korkeus 200 mm leveys 1 200 mm jänneväli max 9 m

P27 korkeus 265 mm leveys 1 200 mm jänneväli max 12 m

Hyvä tietää

  • PARMAontelolaatat tehdään kohdekohtaisten mittojen mukaan.
  • Tarvittavat suuret reiät (esim. hormi) tehdään valmiiksi jo tehtaalla.
  • Avarien, helposti muunneltavien sisätilojen toteutus on vaivatonta, koska kantavia väliseiniä ei yleensä tarvita laattojen pitkän jännevälin vuoksi.
  • Porrasaukkojen toteutus onnistuu käyttämällä esim. teräspalkkia.
  • Laattoja voidaan kaventaa ja laatan pää voidaan sahata tarvittaessa vinoksi.
  • Jos haluat asua täyskivitalossa, voit käyttää palamatonta ontelolaattaa myös yläpohjassa.
  • Laatta toimii myös ulokkeellisena.
  • Laattoihin voidaan kiinnittää alapohjan lämmöneriste valmiiksi jo tehtaalla.


Toimitus ja kuljetus
  • Toimituksen varmistamiseksi on hyvä varautua 6–8 viikon toimitusaikaan.
  • Kuljetukseen käytetään raskasta kalustoa, varmista tontille pääsy.

Jätä yhteydenottopyyntö PARMAontelolaatoista


 
Julkaistu
20.5.2019