Loma-asuntomessut ovat terassien juhlaa

Oman huvilan terassi on paikka, jossa suomalaiset yleensä säiden salliessa viettävät aikaa koko perhe. Kalajoen Loma-asuntomessuilla terassit korostuvat vielä enemmän. Alueelta löytyykin terassineliöitä jopa noin 2 000 m². Näillä terasseilla tullaan viettämään aikaa, nauttimaan auringosta ja ennen kaikkea viihtymään.

Tule tutustumaan Loma-asuntomessujen upeisiin terasseihin.Tule tutustumaan Loma-asuntomessujen upeisiin terasseihin.
Nyt Loma-asuntomessuilla esittelyssä oleville terasseille on luotu omia pieniä keitaita muiden muassa porrastamalla terassi useaksi eri vyöhykkeeksi. Grillit, ruokaryhmät sekä kylpypaljut ovat löytäneet omat paikkansa. Aurinkolammen rantaan rakentuneilla huviloilla on jopa omat laiturinsa.

Erilliset rantasaunat antavat oman vapautensa ja erottaa myös samalla märkätilat erilleen päärakennuksesta. Näin rakenteiden vaurioitumisen mahdollisuus on pienennetty ja lisäksi saunan lämmittäminen ei lämmitä itse huvilaa kesähelteellä.

Tässä muutamia kohteita joissa kannattaa käydä tutustumassa:

Villa Atrium

Villa Atrium, kohde numero 2, on taidonnäyte kierrätysmateriaalin käytöstä.

Kohteen terassirakenteet ovat nimittäin 100 vuotta vanhan Toppilan siilon purkutyömaalta pelastettua puutavaraa. Puu onkin tiheäsyistä ja kovaa sydänpuuta, joka on käsitelty vielä rautavihtrillillä.

Puutavaran historian voi nähdä esimerkiksi ylös sisäpihalle johtavien portaiden kaiteissa, sillä vilja on kuluttanut sen pintaan kauniita uurteita.

Kontrasti uuden ja vanhan välille on luotu valkoisen ja harmaantuneen puun kautta ja tunnelma onkin levollinen. Perinteinen mökki-idylli, jossa uudet rakennukset ovat rakentuneet vanhan rinnalle, on tässä kohteessa toteutettu modernilla tavalla.
Suljetulle sisäpihalle on rakennettu uima-allas. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Suljetulle sisäpihalle on rakennettu uima-allas. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.
Ulkona ruokaillessa voi nauttia upeista maisemista. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Ulkona ruokaillessa voi nauttia upeista maisemista. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Joutsenlampi

Joutsenlampi, kohde numero 8, esittelee monitasoisen terassin monet hyödyt sekä käyttömahdollisuudet.

Terassilla onkin mahdollisuus monenmoiseen toimintaan kylpytynnyrissä loikoilusta aina saunomiseen erillisessä pihasaunassa, jonka sisältä löytyykin kelopuusta toteutetut tilat. Kylpytynnyri on sijoitettu omaan rauhaansa katoksen alle.

Terassi kiertääkin koko talon jatkuen aina Aurinkolammen rantaan saakka, josta löytyy vielä erillinen tulentekopaikka. Ulko-oleskelutilat onkin sovitettu maisemaan ja ympäristöön loistavasti. Terassi on tummalla sävyllä kuultokäsiteltyä puuta.
Laaja terassi antaa monia mahdollisuuksia. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.Laaja terassi antaa monia mahdollisuuksia. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.
Kylpytynnyri on sijoitettu katoksen alle. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.Kylpytynnyri on sijoitettu katoksen alle. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Nuuna

Merellinen maisema on toden totta otettu huomioon Nuunassa, kohteessa numero 10.

Suuret lasi-ikkunat ovat kohti Aurinkolampea ja merta. Toisella puolella ikkunoita sijaitsee laaja lämpimän ruskean sävyinen ja puurakenteinen terassi, joka mahdollistaa auringosta nauttimisen aamusta iltaan.

Terassille on lisäksi sijoitettu erillinen lasihuone, jossa voi nauttia niin hyvästä seurasta kuin yksinolosta säältä suojassa. Terassin lasihuone sekä lasikaiteet ovat Lumon Oy:n valmistamia.
Nuunan terassilla pääsee nauttimaan auringosta koko päivän. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Nuunan terassilla pääsee nauttimaan auringosta koko päivän. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.
Terassille on myös sijoitettu erillinen Lumon Oy:n valmistama lasihuone. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Terassille on myös sijoitettu erillinen Lumon Oy:n valmistama lasihuone. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Raikas

Kohteen 13, Raikas, terassi sekä piha poikkeavat omalla teemallaan, sillä piha on suunniteltu ”kuntourheilijan” pihaksi, jossa on tarjolla monipuolista toimintaa eri lajien harrastajalle.

Terassi onkin sijoitettu yläpihalle pergolan alle. Puupinnoitteet ovat materiaaliltaan lehtikuusta sekä rautavihtrillillä käsiteltyä mäntyä.

Kohteessa kannattaa muutenkin poiketa, etenkin jos olet kiinnostunut rakentamisesta sekä rakennustekniikasta. Kohteessa on käytetty monenlaista tekniikkaa, käy tutustumassa muovittomaan seinärakenteeseen ja sen toimintaperiaatteeseen. Kohde onkin hyvä esimerkki ekokohteesta.
Raikkaan pihalla on mahdollista kuntoilla monella tavalla. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Raikkaan pihalla on mahdollista kuntoilla monella tavalla. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.
Pergola tarjoaa mahdollisuuden moneen. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Pergola tarjoaa mahdollisuuden moneen. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Villa Merengue

Myös kohteessa 16, Villa Merengue, on toiminnallisuus jaettu terassilla useille eri osa-alueille.

Terassi jatkuu koko huvilarakennuksen pitkän seinän matkan kohti Aurinkolampea, jossa terassi laajeneekin mm. saunarakennuksen vilvoittelualueeksi. Terassi toimiikin kesäisin loistavasti olohuoneen jatkona. Materiaalina terassiin on käytetty komeaa lehtikuusta.
Villa Merenguen terassit on useassa tasossa. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Villa Merenguen terassit on useassa tasossa. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.
Komea terassi jatkuu yhtenäisenä päärakennuksesta saunarakennukseen asti.Komea terassi jatkuu yhtenäisenä päärakennuksesta saunarakennukseen asti.

Aamumetsä

Loma-asuntomessujen metsäisellä osalla sijaitsee Aamumetsä, kohde numero 23.

Kohteen erikoisuutena on grillikatoksen, pienen kesähuvilan sekä kuistin katoksen päälle sijoitettu kuntta. Viihtyisä grillikatos on vastaavasti valmistunut vanhasta hirrestä, jolle on keksitty uusi käyttötarkoitus. Lisäksi pihalla on viihtyisä pieni kesähuvila.
Kesäkeittiö on toteutettu hirrestä. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.Kesäkeittiö on toteutettu hirrestä. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.
Aamumetsän hauskana yksityiskohtana ovat kuntta-katot. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.Aamumetsän hauskana yksityiskohtana ovat kuntta-katot. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.

Särkäntorppa

Hirren monikäyttöisyyttä halutaan esitellä kohteessa 27, Särkäntorppa.

Takapihan puolella on komean kokoisesta lamellihirrestä tehty uima-allas, joka on upotettu terassilaudoitukseen. Terassilla on myös nähtävillä upotettua valaistusta. Etupihan puolella on taas vastaavasti järeän kokoiset puutarhatuolit. Katettua terassia kohteesta löytyy 40 m².
Särkäntorpan takapihalla pääsee nauttimaan vedestä hirsisessä uima-altaassa.Särkäntorpan takapihalla pääsee nauttimaan vedestä hirsisessä uima-altaassa.
Etuterassilla olevat puutarhatuolit eivät pienestä tuulesta heilahda.Etuterassilla olevat puutarhatuolit eivät pienestä tuulesta heilahda.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
1.7.2014