Vuoden 2014 Asuntomessut järjestetään Jyväskylässä

Jyväskylän Äijälänranta pääsee esittäytymään vuoden 2014 asuntomessualueena. Äijälänranta sijoittuu kauniin Jyväsjärven itärannalle ja on suoraan Päijänteeseen johtavan Äijälänsalmen läheisyydessä. Asuntomessualueelta ei ole kuin 5 kilometriä Jyväskylän keskustaan. Messualue koostuu 37 persoonallisesta pientalosta sekä 13-kerroksisesta tornitalosta, Jyväskylän Maailmanpylväästä. Tornitalon ikkunoista avautuukin maisema järven ylitse kohti keskustaa.

Vielä huhtikuussa asuntomessualueella näytti tältä.Vielä huhtikuussa asuntomessualueella näytti tältä.

Messujen teemassa näkyy Aalto sekä puutarha

Jyväskylän Asuntomessujen teemoina näkyvät selkeästi arkkitehti Alvar Aallon vaikutus rakentamiseen sekä Äijälänrannan alueen pitkä maanviljely- ja puutarhahistoria. Useista eri rakennusmateriaaleista sekä –tyyleistä koostuvan alueen pientalojen tonttikoot vaihtelevat 500 m²:stä 1 800 m²:iin. Asuinneliöiden kokovaihteluiden ollessa 46 m² kerrostaloyksiöstä aina 308 huoneistoneliön omakotitaloon.

Luontoa ja lapsia alueella ei ole unohdettu, sillä yhdessä lasten kanssa on ideoitu leikkipuisto, Riemuranta, joka löytyy alueelta kohteiden 7 ja 8 takaa. Messualueella sijaitsee myös uimaranta, joka tarjoaa alueen asukkaille viilennystä kesähelteisiin. Omaleimaisuuden alueelle tuovat myös alueelle varta vasten suunnitellut taideteokset sekä puistokalusteet. Tulevien asukkaiden mahdollisuudet yhteiseen ajanviettoon sekä oleskeluun myös oman kodin ulkopuolella on mietitty huolella.

Puutarhurin taivas on sijoitettuna rantaan. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.Puutarhurin taivas on sijoitettuna rantaan. Kuvaa klikkaamalla näet sen suurempana.
Myös penkeissä näkyy puutarha. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.Myös penkeissä näkyy puutarha. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Merkitse itsellesi ylös messujen ajankohta

Vielä hetken aikaa rakennusprojektit alueella jatkuvat. Messujen avautuminen on kuitenkin lähellä, sillä perjantaina 11.7. messuportit avautuvatkin kaikille. Portit pysyvät auki 11.7.-10.8. välisen ajan, joten Asuntomessuilta ehtii jokainen taatusti löytää jotain nähtävää.

Asuntomessuilla pääsee myös puutarhanäyttelyyn, joka koostuu messualueen keskellä sijaitsevista mallipuutarhoista. Elokuun 8. päivänä järjestetään myös Asuntomessujen historian ensimmäinen Messujen Yö, jolloin messukohteisiin pääsee tutustumaan myös yöllä.

Messualue kesäkuun lopulla. Vielä hetki aikaa ennen Asuntomessujen aukeamista.Messualue kesäkuun lopulla. Vielä hetki aikaa ennen Asuntomessujen aukeamista.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
30.6.2014