Ilmanvaihtokanavien eristys sujutettavalla kanavaeristeellä

Hyvä sisäilma on ensiarvoisen tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Se vaikuttaa virkeyteen ja jaksamiseen. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön.

Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja.

Pientalon ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmän tultua lähes pakolliseksi uusien energiansäästömääräysten yhteydessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota myös ilmanvaihtokanavien eristämiseen.

Ilmanvaihtokanavien eristys voidaan toteuttaa joko CLIMCOVER ROLL CR ALU1 -ilmastointimatolla tai vaihtoehtoisesti tähän käyttötarkoitukseen suunnitelluilla CLIMCOVER TUBE Alu1 -putkieristeellä. Eristekourut ja eristematot on valmistettu pääosin kierrätettävistä materiaaleista. Kierrätyslasin osuus näissä on jopa 80 %.

CLIMCOVER TUBE Alu1 tekee iv-kanavien eristämisestä helppoa myös omatoimirakentajalle. Erinomaisen käsiteltävyytensä ansiosta kanavien ja kulmaosien eristäminen käy helposti ja tehokkaasti. Tuoteperhe kattaa kaikki pientaloissa tyypillisesti käytettävät kanavakoot ja eristyspaksuudet.

Näin asennat ilmanvaihtokanavan eristeen

Pientalon LTO-järjestelmän ilmanvaihtokanavien eristys

1. Ulkoilmakanava tuodaan aina, jos mahdolista yläpohjaeristeen yläpuolella. Eristepaksuus 100 mm. Kaikki saumat teipataan huolellisesti 75 mm Al-teipillä.

2. Tuloilmakanavan eristyspaksuus on 50 mm yläpohjaeristeessä ja 100 mm kylmässä tilassa ullakolla. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. Lämpimässä huonetilassa tuloilmakanavan eristyspaksuus on 30 mm ja kaikki saumat teipataan huolellisesti.

3. Poistoilmakanava eristetään kuten tuloilmakanava

4. Jäteilmakanava: Keittiön erillinen jäteilmakanava on paloeristettävä (EI 30). Eristeenä käy­tetään UPWM 4.0 Alu1 50 mm paloeristemattoa ja sen päälle asenne­taan kylmissä tiloissa tarvittaessa CLIMCOVER ROLL CR ALU1 50 mm ilmastointimatto läm­möneristeeksi. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. LTO-koneelta lähtevän jäteilmakanavan eristys tehdään kuten tuloilma­kanavassa
Taloteknisen eristämisen ratkaisuja - Ilmanvaihtokanavien eristys

CLIMCOVER ROLL CR ALU1

CLIMCOVER ROLL CR ALU1 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto ilmanvaihdon lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Tuotteessa on rypytetty kuiturakenne, joka antaa sille hyvän puristuskestävyyden ja mittapysyvyyden. Tuote on taipuisa maton pituussuunnassa.

CLIMCOVER ROLL CR ALU1 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamattoCLIMCOVER ROLL CR ALU1 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto

Katso asennusvideo uudesta asennustavasta:

CLIMCOVER TUBE Alu1

CLIMCOVER TUBE Alu1 on kourumainen sujutettava kanavaeriste pientalojen iv-kanavien lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Ilmanvaihtokanavien eristys ennen niiden asentamista paikoilleen nopeuttaa työtä huomattavasti ja asennuksen jälkeen jäljelle jää vain saumojen viimeistely. Myyntipakkaus sisältää selkeät ohjeet kulmien ja t-haarojen tekemiseen. Erillisiä kulmaosia ei tarvita.

CLIMCOVER TUBE Alu1CLIMCOVER TUBE Alu1

Katso video ilmanvaihtoeristeen asentamisesta:

 
Julkaistu
27.6.2016