Ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa ja hengittää vuorokaudessa n. 18 000 litraa ilmaa. Ei siis ole samantekevää, millaista sisäilma on. Kun aamulla lehdenhakureissun jälkeen kävelee suoraan makuuhuoneeseen, nenä kertoo armotta, onko makuuhuoneen ilmanvaihto ollut yön aikana riittävää. Tunkkaisen ilman tuuletus ikkunaa avaamalla on silloin jo myöhäistä. Raitista ilmaa pitää tuoda makuhuoneisiin läpi yön. Kotiin tultaessa vastaan tuleva tunkkainen haju kertoo niin ikään liian pienestä ilmanvaihdosta.

On myös äärimmäisen tärkeää, että pesutilat kuivuvat nopeasti käytön jälkeen. Mikäli ilmanvaihto ei toimi kunnolla, pesuhuoneen lattialämmityksen lattialta höyrystämä vesi jää muhimaan seinä- ja kattorakenteisiin.

480

Kun vanhoja taloja remontoidaan, lämmöneristystä parannetaan tai ikkunoita uusitaan, korjausrakentamista koskeva asetus edellyttä&...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan