Ainutlaatuinen Terve Talo -konsepti markkinoille

VTT:n sertifioimassa muuttovalmiissa Honka Terve Talossa voidaan asua turvallisesti, ilman pelkoa huonosta ilmanlaadusta. Honka Terve Talo suunniteltiin yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa, ja se sai myös ensimmäisenä kokonaisvaltaisena rakennuskonseptina Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Vastaavanlaista yhteistyömallia ei ole koskaan aikaisemmin pystytty toteuttamaan rakennusalalla.

Honka Terve Talo vastaa allergiaperheiden tarpeisiin.Honka Terve Talo vastaa allergiaperheiden tarpeisiin.
Honka Terve Talo on suunniteltu kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi. Suunnittelun lähtökohtana on ollut massiivipuun luontaiset ominaisuudet, kuten puhtaampi sisäilma ja puumateriaalin stressiä alentavat vaikutukset. Lisäksi se täyttää tiukat vaatimukset muun muassa sisäilman puhtauden, materiaalien päästöjen, energiatehokkuuden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta. Kaiken ytimessä on korostettu laadunvalvonta rakentamisen kaikissa vaiheissa.

”Totesimme markkinoilla olevan tarvetta valmiskodille, jonka rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspektit”, kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen ja jatkaa:
”Terve Talo on turvallinen, ja muuttovalmiina ennen kaikkea helppo ratkaisu koko perheen hyvinvointiin satsaavalle.”

”VTT-tuotesertifikaatin avulla yritykset voivat osoittaa tuotteensa tai järjestelmänsä täyttävän sertifiointiperusteissa asetetut vaatimukset. Muuttovalmiin Terveen Talon sertifiointivaatimukset koostuvat monipuolisista sisäilmaan, energiatehokkuuteen ja lämpö- ja kosteustekniikkaan sekä itse rakentamiseen liittyvistä ominaisuuksista. Olennaisena osana tuotesertifiointia on valmistaja oman laadunvalvonnan seuranta”, kertoo liiketoimintapäällikkö Tiina Ala-Outinen VTT:ltä.
 
Honka Terve Talon rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspekti.Honka Terve Talon rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspekti.

Honka Terve Talon ytimessä tutkitusti turvalliset materiaalit
ja valvottu rakennustekniikka

Honka Terve Talon rakenteet ovat puolueettomasti testatut ja tutkitusti turvalliset. Kaikki käytettävät rakennus- ja sisustusmateriaalit ovat M1-sertifioituja tai vastaavia vähäpäästöisiä materiaaleja. Vakiona Honka Terve Talossa on perustasoa selvästi tehokkaampi ilmanvaihto sekä parempi valaistus, jossa pyritään aina maksimoimaan luonnonvalon määrä.

Korostettu laadunhallinta jo talon rakentamisen aikana varmistaa korkealuokkaisen toteutuksen alusta saakka. Honkarakenne käyttää vain koulutettuja asennusmestareita ja valvoo, että työmailla noudatetaan tarkasti puhtauden- ja kosteudenhallintasuunnitelmia.

Honka Terve Taloon muuttavat asukkaat saavat huolellisen käyttökoulutuksen ja talon huolto-oppaan. Lisäksi ostaja saa myös takuuaikana veloituksettoman huoltopalvelun. Näin varmistetaan, että Honka Terve Talo pysyy terveenä talona vastaisuudessakin.

Huonosta sisäilmasta kärsivien määrä kasvussa

50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Etenkin homeelle herkistyneiden asumisen kannalta on kriittisen tärkeää, että asuintalo on rakennettu oikein ja materiaaleilla, joissa on huomioitu allergianäkökulma. Honka Terve Talo vastaa allergiaperheiden tarpeisiin.

”Herkistyneillekin hyvä talo saadaan aikaan, kun jo suunnitteluvaiheessa keskitytään rakennusfysikaalisesti oikein toimivien rakenteiden ja niiden detaljien sekä järjestelmien suunnitteluun. Ja tietysti itse rakentaminen tulee myös toteuttaa kaikkien tehtyjen suunnitelmien mukaan. Lisäksi asukkaalle tulee korostaa huollon merkitystä ja opettaa heitä käyttämään talon järjestelmiä”, toteaa sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliitosta.
 

50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Honka Terve Talo vastaa ihmisten tarpeeseen.50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Honka Terve Talo vastaa ihmisten tarpeeseen.

Terveellinen asuminen ja kaupunki design yhdistyvät

Suomen ensimmäinen sertifioitu muuttovalmis Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.

Honka Terve Talo on suunniteltu kaupunkilaiseen makuun. Moderni arkkitehtuuri ja laadukkaat, pääosin kotimaiset materiaalit vastaavat allergiaperheiden lisäksi myös ekologista ja kestävää kulutusta arvostavien tarpeisiin.

Honka Terve Talo on sijoitus, jonka arvo säilyy ja joka takaa hyvän sisäilman myös tulevaisuudessa.
 

Honka Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.Honka Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.
 
Julkaistu
30.6.2014