Monenlaiseen maisemaan
- hirsihuvilat ja mökit

Kaupungin vilinästä ja vilskeestä on aina rentouttavaa päästä luonnon helmaan rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kaipaatko itsellesi juuri tällaista paikkaa? Hongan laajasta hirsihuvila- ja mökkimallistosta löytyy monenlaista vaihtoehtoa erilaisiin maisemiin ja tarpeisiin.

Välttämättä aina mallistosta ei löydy valmiina täysin omiin tarpeisiin soveltuvaa ratkaisua. Hongalta sinun on kuitenkin mahdollista saada myös toiveidesi mukaan suunnitellut hirsimökit, huvilat sekä saunat.

Hongan Dyyni-mallisto esittäytyi Kalajoen Loma-asuntomessuilla.Hongan Dyyni-mallisto esittäytyi Kalajoen Loma-asuntomessuilla.
Oletko kiinnostunut omasta hirsihuvilasta?
Jätä yhteydenottopyyntö, niin Hongan lähin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Honka oli mukana Kalajoen Loma-asuntomessuilla

Honka esitteli Kalajoen Loma-asuntomessuilla Dyyni-malliston komean edustajan:
Villa Merengue löytyi alueelta kohdenumerolla 16.


Sulavalinjaiseen Dyyni-mallistoon kuuluu erikokoisia huviloita ja saunamökkejä, joista kokoat helposti tontillesi sopivan kokonaisuuden. Huvilan avarasta olohuone/keittiöstä avautuu esteettömät näkymät ympäröivään luontoon. Päärakennus voidaan varustaa koko rakennuksen pituisella terassilla, joka toimii kesäisin olohuoneen jatkeena.

Saunasta on kaksi erilaista kokoversiota ja saunan lappeen suunta voidaan valita maaston muotojen mukaan. Tyylikkään kokonaisuuden saat esimerkiksi yhdistämällä päärakennuksen ja saunan terassilla toisiinsa.


Villa Merenguen saunarakennuksessa on kodikas tunnelma.Villa Merenguen saunarakennuksessa on kodikas tunnelma.
Villa Merenguen avarista sisätiloista avautuu esteetön näkymä luontoon.Villa Merenguen avarista sisätiloista avautuu esteetön näkymä luontoon.

Huvila mallistosta, muunnosmallista vai täysin uniikki lomakoti?

Suunnitteluprosessi lähtee yleensä valmismallistoon tutustumisella ja esitteitä tutkimalla. Mallistomalleihin on kuitenkin mahdollista tehdä muutoksia.

Mallistomallien muutokset voivat olla hyvinkin hienovaraisia talon päärakenteen ja harjan suunnan pysyessä muuttumattomina. Ikkunoiden sekä ovien paikkojen muutokset tai vaihtoehtoisesti talon pituuden kasvatus ovat normaaleita toimenpiteitä muutosmalleissa.

Tarvittaessa voidaan lomakoti suunnitella ja piirtää aivan alusta lähtien perheen tarpeisiin tai vaihtoehtoisesti toteuttaa ulkopuolisen arkkitehdin piirtämien kuvien mukaisesti. Vaihtoehdoissa siis löytyy ratkaisu jokaiselle.

Hirsihuvila ja -mökkimallisto esittäytyy
Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka. Villa Merenguen lauteet onkin tehty kestämään.Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka. Villa Merenguen lauteet onkin tehty kestämään.

Hirsi on aina osa maisemaa

Rakennatpa minne vaan, tulee talo aina olemaan maiseman ympäröimä. Eikö silloin olisi parasta sulauttaa lomahuvila osaksi ympäristöä ja aikaansaada näin kaunis kokonaisuus, jossa silmä ja mieli lepää. Porrastuksia kallioiselle tontille, katon muodon ja kulman suuntaamista, rinneratkaisu –kaavamääräykset sekä asukkaiden toiveet ohjaavat myös suunnittelua ja rakennusten sijoittelua tontilla. On syytä miettiä huolella, miten rakennus sijoittuu maisemaan ja miten maisema jatkuu talon sisällä.

Maisemoinnin kikkoja voivat olla esimerkiksi isot ikkunapinnat, jotka heijastavat ympäröivän luonnon pinnastaan ja maastouttavat rakennuksen kaukaa katsottuna osaksi taustaa jopa paremmin kuin tasainen seinäpinta. Hongan painumaton hirsirunko antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia suunnitteluun ja toteutukseen. Painumattoman hirsirungon ansiosta Honka Fusion-arkkitehtuuriin voidaan yhdistää eri materiaaleja, kuten kiveä, terästä, rapattua pintaa sekä suuria ikkunapintoja ilman leveitä listoja tai painumavaroja.

Hongan painumaton hirsirunko antaa uudenlaisia mahdollisuuksia.Hongan painumaton hirsirunko antaa uudenlaisia mahdollisuuksia.
Oletko kiinnostunut omasta hirsihuvilasta?
Jätä yhteydenottopyyntö, niin Hongan lähin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.


Haluaisitko nähdä enemmän malleja, katso Honka Lomakirja -kuvasto täältä.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Julkaistu
27.10.2014