• Etusivu
  • Rakentaminen

Uusia ideoita saunaan

Muutama loma-asuntomessujen sauna esittäytyy

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.06.2014
20146_39966.jpg

Vaalean saunan erikoisuutena on valaistus.

Kaipaatko omaan saunaasi jotain uutta ja ehkä erilaistakin? Onko saunasi kenties vasta suunnitelmana ruutupaperilla? Vuoden 2014 Loma-asuntomessut pidetään Kalajoella, joka on erinomainen mahdollisuus päästä hakemaan uusia ideoita.

Mikä on mielestäsi saunaan kuuluva värimaailma? Jotkut puhuvat tumman värityksen puolesta, jolloin saunaan saadaan ehkä hieman savusaunamainen tunnelma. Toiset taas mieltävät saunan erittäin vaaleaksi, jolloin mieli virkistyy valoisuudesta ja rentouttavasta lämmöstä.

Tässä esittelyssä muutamien kohteiden uskomattomat saunat.

Vaalea väri valloillaan

Puhdasta vaaleutta löytyy mm. Villa Aavasta, kohde numero 22, jossa tilaan tuodaan väriä lauteiden alareunaan asennetun valaistuksen avulla. Lauderakenteeseen upotettu kiuas toistaa vaaleaa värimaailmaa, sillä Tulikiven Kuura 1 on väriltään valkoinen.

Vaalea väri on otettu huomioon myös kiukaassa.
Vaalea väri on otettu huomioon myös kiukaassa.

Myös Merihelmessä, kohde numero 4, on vaalea väri valittu saunan pääväriksi. Hieman väriä tilaan tuovat harmaa laatoitus kiukaan takana sekä tumma kiuas. Suurikokoiseen saunaan mahtuukin istumaan koko perhe kevyesti.

Tilan tuntua on jatkettu pesuhuoneen sekä saunan erottavan lasiseinän avulla. Valoa tilaan tuo iso ikkuna, joka ulottuu ylälauteen tasalta aina kattoon asti.

Tilavaan saunaan lämpöä tuo komea kiuas. Lisää tilantuntua tuo lasiseinä.
Tilavaan saunaan lämpöä tuo komea kiuas. Lisää tilantuntua tuo lasiseinä.

Tummalla kodikasta tunnelmaa

Komeat ja taatusti kestävät lauteet on rakennettu Villa Merenguen, kohde numero 16, rantasaunaan. Tummaksi käsiteltyjen seinien sekä katon vastapainona on vaalea puu, jota löytyy niin ikkunoista kuin myös vahvasta lankusta tehdyistä lauteista. Maisemana ikkunoista avautuu Aurinkolampi sekä meri hieman etäämpänä.

Tummaa ja vaaleaa on yhdistetty Villa Merenguen rantasaunassa.
Tummaa ja vaaleaa on yhdistetty Villa Merenguen rantasaunassa.

Erilaisen saunan rakennus- ja saunomistavan tarjoaa Merellä – Profin House, kohde numero 11. Sauna on sijoitettu loma-asunnon kolmanteen kerrokseen, jolloin ikkunasta näkyy Maakallaan ja merelle.

Väritykseltään sauna on tumma, tilana sauna ottaakin saunojan syliinsä. Kiuas on sijoitettu lauderakenteisiin ja varsinaisina lauteina toimivatkin irralliset jakkarat, joita voi tarvittaessa siirrellä lähemmäs tai kauemmas kiukaan hehkusta.

Saunasta näkyy kauas merelle. Tumma sauna on kodikas ja tunnelmallinen.
Saunasta näkyy kauas merelle. Tumma sauna on kodikas ja tunnelmallinen.

Persoonallista otetta

Joutsenlammen, kohde numero 8, rantasauna on rohkeasti erilainen. Vaalea rantasauna kätkeekin sisälleen kelopuupintaa, joka jo värinsä ansiosta tuntuu lämpimälle.

Saunan värimaailma vaihteleekin lauteiden vaaleudesta aina kelopuun harmaan kautta voimakkaaseen mustaan. Saunan suuret ikkunat antavat näkymän suoraan Aurinkolammelle sekä merelle.

Saunan lauteet on sijoitettu vastakkaisille seinille, jolloin saunojat voivat keskustella kasvokkain ja nauttia samalla puulämmitteisen kiukaan tuomasta lämmöstä.

Rantasaunan lattiaan kannattaa myös kohteeseen tutustuessaan kiinnittää huomiota. Materiaalina on nimittäin akryyli.

Joutsenlammen rantasauna on rohkeasti erilainen.
Joutsenlammen rantasauna on rohkeasti erilainen.
Saunan pintamateriaalina on lämpimän harmaa kelopuu.
Saunan pintamateriaalina on lämpimän harmaa kelopuu.
Lauteet on sijoitettu kahdelle seinälle, jolloin saunojat voivat keskustella helposti kasvokkain.
Lauteet on sijoitettu kahdelle seinälle, jolloin saunojat voivat keskustella helposti kasvokkain.

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20101_19848.jpg
Monipuoliset Kastelli-talot
Kastelli-talon voit hankkia monella eri tapaa. Muuttovalmiina vaikkapa suoraan netistä ostettuna tai peruspakettina säältä suojaan pystytettynä. Voit siis valita paljonko omaa aikaasi haluat käyttää rakentamiseen. Mallistosta löytyy myös lukuisia eri vaihtoehtoja alkaen edullisista Economy-malleista aina suuriin Sinulle räätälöityihin malleihin.
20188_54446.jpg
Suunnitteletko tulisijaa kotiisi?
Kodin tulisija tuo lämpimän tunnelman syksyn pimeneviin iltoihin niin kodissa kuin mökillä. Hyvä tulisija onkin pitkäaikainen investointi, johon kannattaa panostaa. Tulisijan suunnittelu tulisi aina tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa.
20236_81997.jpg
Unelmien tontti tonnilla - luonto ja palvelut lähellä
Miltä kuulostaisi asua luonnon rauhassa, ulkoilureittien vieressä ja lähellä hyviä palveluita? Oman kodin rakentaminen on projekti, jossa sijaintia mietitään tarkkaan − tontin valinnassa ympäristö onkin yksi tärkeimmistä asioista, joka vaikuttaa arjen elämiseen ja asumisviihtyvyyteen. Lyhyen ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta sijaitsee Lopen kunta, joka tarjoaa uudisrakentajalle tontin tuhannella eurolla.
20226_78860.jpg
Tukalan kuuma työhuone kannusti viilennyksen hankintaan
Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ratkaisi ongelman, kun hellejakso kuumensi uusimaalaisen omakotitalon eteläpään, mukaan lukien etätyöhuoneen, tukalaksi pätsiksi. Nyt kodissa saadaan nauttia miellyttävistä sisälämpötiloista ympäri vuoden.
20218_72138.jpg
Viisi asiaa, joita et tiennyt painovoimaisesta ilmanvaihdosta
Ilmanvaihto voidaan yleisesti jaotella joko koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon, koneelliseen poistoilmanvaihtoon tai täysin painovoimaisesti toimivaan ilmanvaihtoon. Yli kahdessa miljoonassa suomalaiskodissa ilmanvaihto on joko painovoimainen tai koneellisella poistolla varustettu. Monelle oman kodin ilmanvaihto on silti mysteeri. Tiesitkö nämä kotisi ilmanvaihdosta?
20217_71666.jpg
Näinkin voi rakentaa - uusi rakentamisen yhteisö muuttaa keskustelukulttuuria
Tervetuloa seuraamaan Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjaa, jonka tarkoitus on esitellä oivaltavia ja upeita toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin saralta. Artikkelit tuottaa Rakennetaan Yhdessä -yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää suunnittelun ja rakentamisen ammattilaiset sekä asumisen asiantuntijat eli tavalliset ihmiset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton