Uusia ideoita saunaan
– muutama Loma-asuntomessujen sauna esittäytyy

Kaipaatko omaan saunaasi jotain uutta ja ehkä erilaistakin? Onko saunasi kenties vasta suunnitelmana ruutupaperilla? Vuoden 2014 Loma-asuntomessut pidetään Kalajoella, joka on erinomainen mahdollisuus päästä hakemaan uusia ideoita.

Mikä on mielestäsi saunaan kuuluva värimaailma? Jotkut puhuvat tumman värityksen puolesta, jolloin saunaan saadaan ehkä hieman savusaunamainen tunnelma. Toiset taas mieltävät saunan erittäin vaaleaksi, jolloin mieli virkistyy valoisuudesta ja rentouttavasta lämmöstä.


Tässä esittelyssä muutamien kohteiden uskomattomat saunat.

Vaalea väri valloillaan

Puhdasta vaaleutta löytyy mm. Villa Aavasta, kohde numero 22, jossa tilaan tuodaan väriä lauteiden alareunaan asennetun valaistuksen avulla. Lauderakenteeseen upotettu kiuas toistaa vaaleaa värimaailmaa, sillä Tulikiven Kuura 1 on väriltään valkoinen.

Vaalean saunan erikoisuutena on valaistus.Vaalean saunan erikoisuutena on valaistus.
Vaalea väri on otettu huomioon myös kiukaassa.Vaalea väri on otettu huomioon myös kiukaassa.
Myös Merihelmessä, kohde numero 4, on vaalea väri valittu saunan pääväriksi. Hieman väriä tilaan tuovat harmaa laatoitus kiukaan takana sekä tumma kiuas. Suurikokoiseen saunaan mahtuukin istumaan koko perhe kevyesti.

Tilan tuntua on jatkettu pesuhuoneen sekä saunan erottavan lasiseinän avulla. Valoa tilaan tuo iso ikkuna, joka ulottuu ylälauteen tasalta aina kattoon asti.

Tilavaan saunaan lämpöä tuo komea kiuas. Lisää tilantuntua tuo lasiseinä.Tilavaan saunaan lämpöä tuo komea kiuas. Lisää tilantuntua tuo lasiseinä.

Tummalla kodikasta tunnelmaa

Komeat ja taatusti kestävät lauteet on rakennettu Villa Merenguen, kohde numero 16, rantasaunaan. Tummaksi käsiteltyjen seinien sekä katon vastapainona on vaalea puu, jota löytyy niin ikkunoista kuin myös vahvasta lankusta tehdyistä lauteista. Maisemana ikkunoista avautuu Aurinkolampi sekä meri hieman etäämpänä.

Tummaa ja vaaleaa on yhdistetty Villa Merenguen rantasaunassa.Tummaa ja vaaleaa on yhdistetty Villa Merenguen rantasaunassa.

Erilaisen saunan rakennus- ja saunomistavan tarjoaa Merellä – Profin House, kohde numero 11. Sauna on sijoitettu loma-asunnon kolmanteen kerrokseen, jolloin ikkunasta näkyy Maakallaan ja merelle.

Väritykseltään sauna on tumma, tilana sauna ottaakin saunojan syliinsä. Kiuas on sijoitettu lauderakenteisiin ja varsinaisina lauteina toimivatkin irralliset jakkarat, joita voi tarvittaessa siirrellä lähemmäs tai kauemmas kiukaan hehkusta.

Saunasta näkyy kauas merelle. Tumma sauna on kodikas ja tunnelmallinen.Saunasta näkyy kauas merelle. Tumma sauna on kodikas ja tunnelmallinen.

Persoonallista otetta

Joutsenlammen, kohde numero 8, rantasauna on rohkeasti erilainen. Vaalea rantasauna kätkeekin sisälleen kelopuupintaa, joka jo värinsä ansiosta tuntuu lämpimälle.

Saunan värimaailma vaihteleekin lauteiden vaaleudesta aina kelopuun harmaan kautta voimakkaaseen mustaan. Saunan suuret ikkunat antavat näkymän suoraan Aurinkolammelle sekä merelle.

Saunan lauteet on sijoitettu vastakkaisille seinille, jolloin saunojat voivat keskustella kasvokkain ja nauttia samalla puulämmitteisen kiukaan tuomasta lämmöstä.

Rantasaunan lattiaan kannattaa myös kohteeseen tutustuessaan kiinnittää huomiota. Materiaalina on nimittäin akryyli.
Joutsenlammen rantasauna on rohkeasti erilainen.Joutsenlammen rantasauna on rohkeasti erilainen.
Saunan pintamateriaalina on lämpimän harmaa kelopuu.Saunan pintamateriaalina on lämpimän harmaa kelopuu.
Lauteet on sijoitettu kahdelle seinälle, jolloin saunojat voivat keskustella helposti kasvokkain.Lauteet on sijoitettu kahdelle seinälle, jolloin saunojat voivat keskustella helposti kasvokkain.
Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Katso lisää www.asuntomessut.fi
 
Julkaistu
18.6.2014