Kodin lämmitysnero - NIBE-lämpöpumppu

Vaivatonta, ympäristöystävällistä ja edullista energiaa! Lämpöpumppu ottaa talteen auringon tuottamaa energiaa ja käyttää sen talon ja lämpimän käyttöveden lämmitykseen. NIBE:ltä löytyy toimiva lämpöpumppuratkaisu niin uuteen kuin remontoitavaankin kotiin.

Lämpöpumppu voi hyödyntää uusiutuvaa energiaa maaperästä, kalliosta, vesistöstä tai ilmasta. Energian se käyttää talon lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden ja käyttöveden lämmittämiseen. Toimintaperiaate on kaikissa lämpöpumpuissa sama. Valittavan lämmönlähteen tyyppi riippuu mm. talon energiatarpeesta, sen lämmitysjärjestelmästä ja ympäröivästä luonnosta.

Niin uudiskohteeseen kuin remontoitavaankin omakotitaloon löytyy helppokäyttöinen, edullista ja ympäristöystävällistä energiaa tuottava lämmitysjärjestelmä – tai erilaisia energianlähteitä hyödyntävä hybridijärjestelmä.

Muotoilultaan tyylikkäät NIbe-lämpöpumput soveltuvat sijoitettavaksi vaikkapa kodinhoitohuoneeseen.Muotoilultaan tyylikkäät NIbe-lämpöpumput soveltuvat sijoitettavaksi vaikkapa kodinhoitohuoneeseen.
Poistoilmalämpöpumppu huolehtii talon huonetilojen lämmityksen lisäksi ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta.Poistoilmalämpöpumppu huolehtii talon huonetilojen lämmityksen lisäksi ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta.

Uuteen omakotitaloon

Maalämpöpumppu kerää lämpöä esimerkiksi energiakaivosta sinne asennetun keruuputkiston avulla. Uuden omakotitalon rakentajista jo yli puolet valitsee kotinsa lämmitysenergiamuodoksi ekologisen ja käytössä edullisen maalämmön.

Maalämpöpumppu hyödyntää maaperään tai vesistöön varastoitunutta auringon tuottamaa lämpöä keräämällä sen talteen ja luovuttamalla sen vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon ja lämminvesivaraajaan. Hybridivaraajaan voidaan liittää myös heti tai myöhemminkin muita lämmönlähteitä, kuten aurinkolämpöjärjestelmä.

Yleisimmin maalämpöpumpun lämmönlähteenä käytetään rakennuksen viereen porattua porakaivoa, energiakaivoa. Lämpöä voidaan kerätä myös maaperään upotettavaan keruuputkiston avulla tai vesistöstä.

Erityisen hyvällä hyötysuhteella lämpöpumppu toimii yhdessä vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa. Lämmön lisäksi maalämpöjärjestelmää voidaan hyödyntää kätevästi ja edullisesti kesäkuumalla myös tilojen viilentämiseen.

Mitoitus kohteen mukaan

Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa huolellisesti kohteen mukaan. Näin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean tehoinen lämpöpumppu ja oikean mittainen keruupiiri. NIBE käyttää lämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtana talon lämmön tarvetta kylmimpinä päivinä. Silloin lämpöpumppu kattaa noin 70–85 % talon lämmityksen tehontarpeesta ja lähes koko energiatarpeen. Sähkövastusta tarvitaan avuksi vain pidempien huippupakkasten aikana. Osatehomitoituksella vältetään kompressorin liian usein tapahtuva käynnistyminen ja saadaan mukavan tasainen sisälämpötila.

NIBE maalämpöpumppu toimii vaihtelevalla lauhdutuksella: vettä lämmitetään vain tarvittaviin lämpötiloihin. Näin päästään erityisen korkeisiin vuosilämpökertoimiin.

NIBE:n maalämpöpumpuista löytyy sopivin vaihtoehto jokaiseen taloon.
 

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmön talteen ulkoilmasta
ja siirtää sen talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään
ja/tai käyttöveden lämmitykseen. Tässä talossa hybridijärjestelmään
kuuluvat myös aurinkokeräimet.Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmön talteen ulkoilmasta ja siirtää sen talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja/tai käyttöveden lämmitykseen. Tässä talossa hybridijärjestelmään kuuluvat myös aurinkokeräimet.
Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu vanhojen omakotitalojen energiaremontteihin
sekä sellaisenaan että osana hybridijärjestelmää.Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu vanhojen omakotitalojen energiaremontteihin sekä sellaisenaan että osana hybridijärjestelmää.


Hiljainen ja tehokas kodin lämmitysnero: NIBE F1145/F1245

Markkinoiden hiljaisimmat maalämpöpumput NIBE F1145/F1245 soveltuvat kaiken kokoisiin omakotitaloihin. Maalämpöpumppuun NIBE F1145 voidaan liittää erillinen lämminvesivaraaja NIBE VPB tai VPAS. NIBE F1245 on varustettu 180 litran lämminvesivaraajalla.

Uuden sukupolven maalämpöpumput NIBE F1145/F1245 ovat saaneet aikaisempaakin suorituskykyisemmät kompressorit sekä A-energialuokan kierroslukuohjatut kiertovesipumput. Lämpöpumput ohjautuvat automaattisesti lämmön ja lämpimän käyttöveden tarpeen sekä ulkoisten olosuhteiden perusteella. Niiden korkea hyötysuhde varmistaa, että lämmintä käyttövettä riittää kaikissa olosuhteissa.

Lämpöpumppujen kehityksessä on panostettu tyylikkyyteen ja käyttäjäystävällisyyteen. Näyttöpaneeli on aikaisempaakin selkeämpi ja järjestelmää voidaan ohjata myös etänä NIBE Uplinkin -palvelun kautta.

Lämpöä ilmasta suoraan veteen

Ilmavesilämpöpumppu ottaa lämmön talteen ilmasta ja siirtää sen lämmittämään lämmitysjärjestelmän kiertovettä ja/tai lämmintä käyttövettä. Ilmavesilämpöpumppu toimii oivallisena osana energiatehokasta ja ekologista hybridilämmitysjärjestelmää. Hybridivaraajaan voidaan liittää esimerkiksi aurinkolämpöjärjestelmä.

Ilmavesilämpöpumppu sopii hyvin uuden omakotitalon hybridilämmitysjärjestelmän osaksi, sekä myös vanhaan omakotitaloon, esimerkiksi vanhan öljykattilan rinnalle. Sen asentaminen tulee maalämpöjärjestelmää edullisemmaksi, sillä lämmönkeruujärjestelmää ei tarvita. Ulkoyksikkö asennetaan samoin kuin ilmalämpöpumpunkin ulkoyksikkö.

Lämpöpumppujärjestelmä mahtuu hyvin olemassaolevaan tekniseen tilaan.
250

Täydellinen uusiutuvan energian lämmityspaketti F2030/F2040 + VVM Sisäyksikkö

NIBEn uudet, Pohjolan olosuhteisiin suunnitellut ilma/vesilämpöpumput tuottavat lämpöä aina jopa -25 pakkasasteeseen. Uudet, tyylikkäät VVM-sarjan sisäyksiköt ovat täydellisiä lämmityskeskuksia, joiden helppokäyttöinen ohjausjärjestelmä voi ohjata myös hybridijärjestelmän muita osia, kuten vesikiertoista takkaa, aurinkolämpöjärjestelmää, pelletti- tai öljylämmitysjärjestelmää.

F2040-sarjan ilmavesilämpöpumppuihin voidaan lisätä myös jäähdytystoiminto.

NIBE-maalämpöpumpuista tuttu helppo ohjauspaneeli tekee ilmavesilämpöpumpun käytöstä yksinkertaista ja taloudellista.

Lämpö talteen poistoilmasta

Poistoilmalämpöpumppu huolehtii talon huonetilojen lämmityksen lisäksi ilmanvaihdosta ja lämpimän käyttöveden tuottamisesta. Se ottaa lämmitysenergiaa talteen talosta poistettavasta ilmasta ja siirtää sen tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen ja vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Lisälämmönlähteenä voidaan käyttää esimerkiksi varaavaa tulisijaa.

Poistoilmalämpöpumppu soveltuu hyvin pienehköihin omakotitaloihin. Se on hankintahinnaltaan edullisempi kuin esimerkiksi maa- tai ilmavesilämpöpumppu.

NIBE F750- poistoilmalämpöpumppu myös saneerauskohteisiin

A-energialuokan kiertovesipumpulla varustettu invertteriohjattu NIBE F750 -poistoilmalämpöpumppu on erittäin tehokas: jäteilman lämpötila voi olla jopa -15°C. NIBE poistoilmalämpöpumppujen kehittynyt ohjaus mahdollistaa sisälämpötilan, ilmanvaihdon ja jopa käyttöveden lämmityksen aikaohjelmoinnin. Poistoilmalämpöpumput ovat myös NIBE Uplink yhteensopivia.

Kannattava energiaremontti

Otathan huomioon, että lämpöpumpun asennuskustannukset lasketaan kotitalousvähennykseen. Asennuskustannuksiin lasketaan myös lämpökaivon poraustyö.
Energian hinnan nousu ja kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset innostavat energiaremontteihin vanhoissa omakotitaloissa. Vaihtoehtoja on monenlaisia ja juuri omaan tarpeeseen sopivan ratkaisun löytämiseksi kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kun talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, käytettävissä on täyskädellinen vaihtoehtoja. Vanhojen sähkö- ja öljykattiloiden tilalle vaihdetaan yhä useammin maalämpö- tai ilmavesilämpöpumppu. Maalämpöpumppu valitaan usein päälämmitysjärjestelmäksi sellaisenaan. Ilmavesilämpöpumppu voidaan asentaa myös vanhan, mutta vielä käyttökuntoisen öljykattilan rinnalle. Vaihtoehtona on myös hybridijärjestelmä, joka voi koostua vaikkapa ilmavesilämpöpumpusta, aurinkolämpöjärjestelmästä ja uudesta, aikaisempaa selvästi pienemmästä öljykattilasta, joka tuottaa tarvittavan lämmön talven pahimmilla pakkasilla. Investointikustannuksiltaan maalämpöjärjestelmä on hintavin, mutta sen käyttökustannukset ovat edulliset. Mitä suurempi talo on ja mitä suurempi lämmitysenergiankulutus, sitä kannattavammaksi maalämpöpumppu tulee. Ilmavesilämpöpumpun kokonaiskustannus on edullisempi, sillä lämmönkeruujärjestelmää ei tarvitse asentaa.
NIBEn uusien lämpöpumppujen hyötysuhde on erittäin korkea, joten investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin.

NIBETURVA - Huoletonta lämpöä vuosiksi

NIBETURVA on kehitetty Suomessa asennetuille uusille, vuoden 2014 alusta ostetuille ja asennetuille NIBE-lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi. NIBETURVA lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka.
Rekisteröi lämpöpumppusi tästä.Rekisteröi lämpöpumppusi tästä.
Ilmainen lisäturva
NIBETURVA on asiakkaalle täysin ilmainen, NIBE on maksanut sen puolestasi. Vielä kuudennenkin käyttövuoden jälkeen voit pidentää pienellä lisämaksulla lisäturvaa aina 10 vuoteen saakka.

Lisäturvaa vakuutusturvan päälle
NIBE antaa uusille lämpöpumpuille kolmen vuoden takuun, joka rekisteröityy NIBETURVAN yhteydessä. NIBETURVAN lisäsuojan takuun rinnalle varmistat hankkimalla koti- tai kiinteistövakuutuksen, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. NIBETURVA korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun koti- tai kiinteistövakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen vahinkotapauksesta.
 
Julkaistu
7.7.2014