Eristä ja voita veto!

Voita veto!

Osallistu ISOVERin ”Voita veto” –kilpailuun ja voita taloosi ISOVER-eristeet. Lisäksi ISOVER osallistuu 2000 eurolla käyttämääsi ISOVERin luottoasentajan työkustannuksiin, mikäli sellaista käytät. Kilpailuaika 9.6.-14.9.2014.

Osallistu kilpailuun tästä

480

Vedon kukistaminen asumismukavuuden perusta

Vedoton ja oikean lämpöinen sisäilma luovat perustan asumismukavuudelle. Ne myös vaikuttavat energiatehokkuuteen ja jopa terveelliseen sisäilmaan.

Vedon tunnetta pyritään usein vähentämään nostamalla sisäilman lämpötilaa, mikä useassa tapauksessa auttaakin asiaa ainakin jonkin verran, mutta energiatehokkuuden kannalta se ei ole fiksu toimenpide. Hyvin eristetyt rakenteet pysyvät lämpiminä, mikä vähentää vedontunnetta merkittävästi.

Parantamalla rakennuksen lämmöneristystä ja ilmatiiviyttä saadaan entistä viihtyisämpi sisäilma, koska lämpötila voidaan laskea sopivalle tasolle. Samalla lämmityskuluja saadaan pienemmäksi. Lisäeristys on yksinkertainen tapa parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja asumisviihtyvyyttä. Lisäeristäminen kannattaa tehdä osana korjausrakentamista. Eristäminen on aina kannattavaa, koska se maksaa itsensä nopeasti takaisin pienentyneinä energialaskuina.

Lisäeristystä vaativat kohteet

Vanhat rakenteet eivät useinkaan vastaa nykyisiä vaatimuksia lämmöneristyskyvyltään. Suurimmat puutteet eristyksissä ovat etenkin ennen 80-lukua rakennetuissa taloissa verrattuna nykyisiin määräyksiin. Ennen lisälämmöneristeen asentamista tulee rakenteen lämpö- ja kosteuskäyttäytyminen tutkia, jotta varmistutaan rakenteen toimivuudesta jatkossakin.
 
Julkaistu
16.6.2014