• Etusivu
  • Talo

Mammalasta meidän koti

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.12.2015
201512_44969.jpg

Talo on 1930-luvulla rakennettu hirsirunkoinen omakotitalo.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti.

Appiukkoni lapsuudenkoti, eli mammala, sijaitsee lähellä nykyistä kotiamme. Talossa on nyt reilun 10 vuoden ajan asunut vieras perhe, joille mammala myytiin mamman muuttaessa hoitokotiin. Muutaman vuoden ajan mieheni on tasaisin väliajoin pyöritellyt mielessään ajatusta tämän perinteikkään talon ostamisesta, mikäli se olisi jossain vaiheessa mahdollista.

Viime jouluna otimme talon ostamisen puheeksi appiukkoni kanssa, mutta hänen mukaansa talo oli juuri vaihtanut omistajia. No nyt ei ainakaan kannattanut talosta hetkeen haaveilla, sillä tuskin kukaan haluaisi uudesta kodistaan heti luopua.

Joulun jälkeen harmittelimme menetettyä tilaisuutta mieheni kummitädille, mutta hänen mukaansa talo oli vieläkin myynnissä. Netti auki ja asiaa tutkimaan. Sieltähän mammala edelleen löytyi myynnistä ja saman tien uudenvuodenaattona lähetimme näyttöpyynnön välittäjälle.

Talo oli mieluinen ja muistoja täynnä, mutta kaipasi isolla kädellä remonttia ennen kuin muuttaminen tulisi kysymykseen. Näytön jälkeen olimme kuitenkin vakuuttuneita, että tässä olisi tuleva kotimme ja jätimme talosta tarjouksen. Samalla laitoimme myös nykyisen asuntomme myyntiin. Tämän jälkeen prosessi eteni melko nopeasti ja lopulta löysimme itsemme muuttolaatikoiden keskeltä väliaikaisesta asunnosta.

Itse talo on 1930-luvulla rakennettu hirsirunkoinen omakotitalo, jonka piharakennuksesta löytyy sauna. Tarkoituksenamme on remontoida talosta meidän näköisemme koti pian kolmihenkiseksi muuttuvalle perheellemme.

Talon piharakennuksesta löytyy sauna. Oikealla talon sisäänkäynti.
Talon piharakennuksesta löytyy sauna. Oikealla talon sisäänkäynti.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20084_10620.jpg
Cello-kuvatapetit kotiin
Maailmat ideoittesi mukaanCello on K-raudan ja Rautian oma sisustusmerkki. Cellon idea on luoda inspiroivia sisustuskokonaisuuksia, jotka auttavat asiakasta toteuttamaan parempaa asumista. Cello on enemmän kuin upeita tuotteita - Cello on upeita kokonaisuuksia.Asiakkaan valintoja helpotamme kokoamalla yhteensopivia tuotteita neljän tyylisuunnan alle. Asiakkaan on vaivatonta tehdä oman maun mukaisia valintoja ja koota niistä haluttu kokonaisuus. Tee koti, jossa mieli lepää.Haluaisitko luoda kotiin aivan oman maailmasi Cellon Atlas Evolution -kuvatapeteilla?Purjehditaanko meren pärskeissä raikkaissa tuulissa? Sailing Race 270 x 186
200810_13501.jpg
Uponor käyttövesi
Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia liki 100 miljoonan euron arvosta. Rakentaja tekeekin käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmää valitessaan tärkeän ratkaisun. Liian usein "järjestelmä" kootaan yhteen sopimattomista osista. Vaurioiden korjaaminen on yleensä vaivalloista ja kallista.
20135_35183.jpg
Rintamamiestalon sisä-puolisen remontin hinta
6. Kylpyhuoneremontin hinnaksi tulee n. 20000 €Suurimmat korjausvirheet ovat puutteellinen tai virheellinen vesieristys sekä ilmanvaihto.- Pesuhuone on kokonaisuudessaan vesieristettävä lattioiltaan ja seiniltään. Vesieristeen on oltava yhtenäinen. Työ kannattaa antaa ammattilaisen tehtäväksi. Näin varmistuu vedenpitävyys ja työlle saa takuun. Kun vesieristys on tehty, on syytä peittää pinnat ennen pinnoitustöiden aloittamista. Tällöin mahdollisesti putoavat esineet eivät pääse vahingoittamaan eristettä.
20124_30480.jpg
Sähkövertailu.fi -palvelu on kotitalouksien asialla
Sähkövertailu.fi on uusi sähkösopimusten kilpailuttamispalvelu, jossa sähkön kilpailuttaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Palvelusta löydät kaikki sähkön tarjoajat sekä hinnat ja sähkösopimuksen pääset tekemään lähes kaikkien merkittävimpien toimijoiden kanssa.Hintatietojen lisäksi voit vertailla esimerkiksi sähkön tuotantotapoja tai sopimuksiin liittyviä bonusetuja. Kotisi sähkön säännöllinen kilpailuttaminen kannattaa taloudellisesti.Kuluttajan kannalta palvelun käyttö on ennennäkemättömän helppoa, sillä siinä hyödynnetään Oikotie.fi:n talotietokantaa. Siinä missä muut kilpailevat palvelut kysyvät sulakekokoa, Sähkövertailu.fi:ssä ei tarvitse tietää kuin oma osoitteensa, jonka perusteella tarjotaan edullisimpia sähkösopimusvaihtoehtoja kotiisi. Sähkövertailu.fi:hin on yhdistetty parhaat puolet kaikista vastaavanlaisista palveluista ja palvelua on lanseerauksen jälkeen hiottu jatkuvasti helpommaksi käyttäjille.Kilpailuta tästä kotisi sähkö, Sähkövertailu.fi - Säästät selvää rahaa.
21_P_56382.jpg
Ekotehokasta loma-asumista Mäntyharjussa
Ekotehokas puurakentaminen on isossa roolissa Loma-asuntomessut Mäntyharjussa -tapahtumassa 27.6.–10.7.2011. Kahdestakymmenestäkahdesta messukohteesta 21 on rakennettu puusta. Hirsirakenteisia kohteita näistä on kymmenen.Ekotehokasta puurakentamisen tulevaisuutta esitellään muun muassa Aalto-yliopiston opiskelijatyönä tehdyssä Luukku-talossa, joka tuottaa vuositasolla yhtä paljon energiaa kuin kuluttaa sitä. Rakennusmateriaalina käytetty puu lisää ekotehokkuutta, sillä Luukun rakenteet ovat varastoineet 11 tonnia enemmän hiilidioksidia kuin sen rakentaminen on aiheuttanut hiilidioksidipäästöjä.Luukku-talo siirretään kokonaisena Mäntyharjun messualueelle 30.–31.5.2011. Kuljetus Espoon Otaniemestä lähtee maanantai-iltana ja loma-asunto asennetaan paikoilleen Mäntyharjun messualueelle tiistaiaamuna.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus
Toimenpiteet:Ylläpito- ja käyttöhenkilökunnan koulutus sisältyy urakoitsijoiden velvollisuuksiin urakkasopimusten mukaisesti. Koulutuksen ajankohta sovitaan vastaanottotarkastuksessa.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:KoulutusohjelmaHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton