Mammalasta meidän koti

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti.

Appiukkoni lapsuudenkoti, eli mammala, sijaitsee lähellä nykyistä kotiamme. Talossa on nyt reilun 10 vuoden ajan asunut vieras perhe, joille mammala myytiin mamman muuttaessa hoitokotiin. Muutaman vuoden ajan mieheni on tasaisin väliajoin pyöritellyt mielessään ajatusta tämän perinteikkään talon ostamisesta, mikäli se olisi jossain vaiheessa mahdollista.

Talo on 1930-luvulla rakennettu hirsirunkoinen omakotitalo.Talo on 1930-luvulla rakennettu hirsirunkoinen omakotitalo.
Viime jouluna otimme talon ostamisen puheeksi appiukkoni kanssa, mutta hänen mukaansa talo oli juuri vaihtanut omistajia. No nyt ei ainakaan kannattanut talosta hetkeen haaveilla, sillä tuskin kukaan haluaisi uudesta kodistaan heti luopua.

Joulun jälkeen harmittelimme menetettyä tilaisuutta mieheni kummitädille, mutta hänen mukaansa talo oli vieläkin myynnissä. Netti auki ja asiaa tutkimaan. Sieltähän mammala edelleen löytyi myynnistä ja saman tien uudenvuodenaattona lähetimme näyttöpyynnön välittäjälle.

Talo oli mieluinen ja muistoja täynnä, mutta kaipasi isolla kädellä remonttia ennen kuin muuttaminen tulisi kysymykseen. Näytön jälkeen olimme kuitenkin vakuuttuneita, että tässä olisi tuleva kotimme ja jätimme talosta tarjouksen. Samalla laitoimme myös nykyisen asuntomme myyntiin. Tämän jälkeen prosessi eteni melko nopeasti ja lopulta löysimme itsemme muuttolaatikoiden keskeltä väliaikaisesta asunnosta.
Itse talo on 1930-luvulla rakennettu hirsirunkoinen omakotitalo, jonka piharakennuksesta löytyy sauna. Tarkoituksenamme on remontoida talosta meidän näköisemme koti pian kolmihenkiseksi muuttuvalle perheellemme.
Talon piharakennuksesta löytyy sauna. Oikealla talon sisäänkäynti.Talon piharakennuksesta löytyy sauna. Oikealla talon sisäänkäynti.
 
Julkaistu
1.1.2015