Jyväskylän asuntomessujen pihoissa Ruduksen tuotteita

Muista katsoa pihan pinnoitteet seuraavissa asuntomessukohteissa:

- Kohde no 7, Passiivikivitalo Leija, Rekoolikatu 7, Jyväskylä: Kohde on valittu mm. messujen teemalliseen Aalto kohdekierrokseen, johon on messukohteista kelpuutettiin vain kaksi kohdetta. Valinnan teki Alvar Aalto säätiö. Kohteessa on käytetty seuraavia tuotteita: Kartanokivi (278*138*80 HP Kulo), Liimattava betonireunakivi (1000*160*130 suora harmaa) sekä Louhikivi profiloitu musta

- Kohde no 10, Kannustalo, Rekoolikatu 11, Jyväskylä; kohteessa on Torino -kivet, (väri profiloitu Savu) sekä harmaa Paasikko –muuri roomalaisella ladonnalla

- Kohde no 22, Forte kivitalot, Krookustie 3, Jyväskylä. Kohteessa musta patinoitu Kartanokivi, profiloidut mustat Tosca –laatat, Valokiviä (138x138x55 mm), harmaa lohkopintainen Nupukivi, Nurmikon reunakivi (500x140x80 mm musta), Paasikko–muurikivi (musta)

- Kohde no 34, Kuoppala Finland Oy, Freesiatie 5 Jyväskylä: Kartanokivi ja Linnakivi(patinoitu musta), Nurmikon reunakivi(musta), betonilaatta (398x398x50 mm, musta)

Rudus Formento Kartanokivi Kulo ja musta NoppaRudus Formento Kartanokivi Kulo ja musta Noppa

Myös Viherlandiassa

Ruduksen tuotteita on esillä myös Viherlandian kivimyymälässä sekä Viherlandian sisäänkäynnin edustalla. Sieltä löytyy Tosca-laattoja (saävy profiloitu kajo), musta betonilaatta 498x498x50 mm, mustat Roomalaiset kivet (profiloitu pinta) sekä harmaata liimattavaa betonireunakiveä.

Jyväskylän asuntomessujen mallipuutarha: Design puutarha – tyylikkyyttä kotimaisin voimin

ViihtyisäPiha haluaa edistää Suomalaista tuotekehitystä ja muotoilua. Modernia rakennusarkkitehtuuria edustava talo vaatii ympärilleen myös samaa tyyliä edustavat piharakennukset ja pihatuotteet. Olemme koonneet esille laadukkaita uutuustuotteita, joiden suunnittelussa on panostettu myös muotoiluun. Design pihaamme on tuotu elementtejä niin ruuanlaittoon kuin oleskeluunkin, unohtamatta varsinaista puutarhan hoitoa ja hyötykasvien kasvatusta. Pihalta löytyy myös tarvittavat peruselementit rajaavine muureineen, kulkuväylineen ja valaistuksineen sekä jopa pieni halkovarasto.

480
Pihan sydämenä on Olotar Maku pihakeittiö laajennettuna Olotar Varjo katoksella. Pihakeittiö on sisustettu vaati-van pihakokin unelmaksi. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Olotar tuoteperheelle Design from Finland -merkin käyttöoikeuden osoituksena muotoilun eteen tehdystä työstä.

Piharakennusten toimiessa ruokailutilana, on oleskelutilaa laajennettu avopatiolla ja oleskelusaarekkeella. Pihaa keventämään on pihasuunnittelijatiimi halunnut tuoda raikkaan modernin vesiaiheen. Matalavesiaihe lasimurskapohjalla toimii myös illan himmentyessä valoelementtinä. Moderneissa tulisijoissa palaa perinteinen avotuli, jonka käyttö antaa ruualle oman jäljittelemättömän makunsa. Tunnelmanluojana takassa palava avotuli on syvällä suomalaisessa sielussa.
Modernin kokonaisilmeen luominen pihaan vaatii pihasuunnittelijalta kokonaisuuden hallintaa, sekä uuden ja perinteisen ennakkoluulotonta yhdistämistä. Piha ei ole vain kukkapenkki ja omenapuu, vaan se koostuu erilaisien pihalla tehtävien toimintojen, rakennusten ja tuotteiden yhdistämistä, kukkien ja viherkasvien luomaa viihtyisyyttä unohtamatta.

Asuntomessut Jyväskylässä
Viihtyisä Piha Oy / Mallipuutarha nro 4, puutarhanäyttely
Äijälänrannantie 5
40520 Jyväskylä
 
Julkaistu
16.6.2014