Messuportit avautuvat
– on aika hengähtää ja nauttia työn tuloksista

Kalajoen Loma-asuntomessujen 10 hehtaarin kokoinen alue koostuu kaikkiaan 28 erilaisesta kohteesta, joiden joukosta löytyy niin perinteistä loma-asuntoa kuin modernimpaakin huvilaa kaikilla herkuilla. Ainutlaatuinen, Kalajoen Hiekkasärkille rakennettu messualue on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toivottaa kaikki tervetulleeksi messuille.Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toivottaa kaikki tervetulleeksi messuille.

Näköalapaikka ehkä kaikkein rakkain paikka

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruoholan mukaan messuprosessia voi sanoa intensiiviseksi, mutta kaiken rakentamiseen ja vielä messurakentamiseen liittyvien pelottelujen jälkeen on projekti kuitenkin edennyt suhteellisen helposti ilman mitään ylitsepääsemätöntä. Kävijöitä odotetaankin jo innolla.

Näköalatasanne on ollut periaatteessa se paikka josta kaikki lähti liikkeelle.
–Kiipesimme hiekan keskellä pajuryteikköjen läpi hirveässä rankkasateessa mäen päälle katsomaan aluetta. Ei tarvinnut kuin katsoa merelle. Tämä on niin huikea kohta, Ruohola kertoo.
–Kalajoki on minulle tärkeä paikka, Ruohola jatkaa.

Messuvieraat johdatetaankin messualueelle juuri näköalapaikan läpi, jolloin upea kokonaisuus avautuu aivan uudella tavalla. Maisemaan ei voi olla rakastumatta. Loma-asuntomessuille Ruohola toivookin kävijöitä muualtakin kuin vain lähialueelta tutustumaan uskomattomaan maisemaan, messukohteisiin sekä totta kai perehtymään myös Kalajoen muuhun tarjontaan.

–Kalajoki sijaitsee Suomen keskellä, joten tänne on helppo tulla eri puolilta Suomea, Ruohola summaa.

Maiseman ainutlaatuisuus etuna

Messurakentamisen prosessi on ollut vaiherikas ja pitkä. Piharakentamisessa messurakentajat pääsevät kuitenkin halutessaan helpommalla, sillä uniikkiin maisemaan ei tarvitse pihoja varsinaisesti tehdä. Lähes jokaisen messukohteen pihalla onkin näyttävässä osassa suuret terassit sekä pehmeä hiekka kiviyksityiskohtineen.

Omassa tulevaisuudessaan Ruohola näkee uusia haasteita.
– Tämä projekti on ollut minulle paljon muutakin kuin vain messuprojekti, tämä on ollut kokonaisvaltainen asia nimeltä Kalajoki. Projektin jälkeen onkin vuorossa nyt pieni hengähdystauko, jonka jälkeen katsotaan mitä tapahtuu, Ruohola kertoo.
–Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin tehdä vastaavan hankkeen uudestaan, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo, Ruohola jatkaa.

-Kohteet puhukoot nyt puolestaan. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hyvistä keleistä sekä hienosta kesästä, Ruohola kiteyttää lopuksi ja toivottaa messuvieraat tervetulleiksi Kalajoen Aurinkohiekoille.
Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.
Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan
 
Julkaistu
23.6.2014