Putkiremontti on mahdollisuus – oivallinen tilaisuus uusia keittiö

Miksi taloyhtiön samanlaiset keittiöt pitäisi uusia jokainen erikseen? Voisiko yhteistoiminta olla voimaa? Keittiöt olisi syytä uusia noin 20 vuoden välein, mutta viimeistään putkiremontin yhteydessä. Tällöin ryhmähankinta on suositeltava ja edullinen vaihtoehto. Tässä artikkelissa kuvataan ryhmähankinnan hyödyt ja menetelmät.

Tilaa maksuton esite!

Oletko kyllästynyt vanhaan keittiöösi? Tuntuuko, että keittiö ei ole niin toimiva kuin pitäisi? Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti lähiaikoina? Kun uusit putkiremontin yhteydessä samalla keittiösi, pääset kertaremontilla ja häiriöllä ja säästät lisäksi asennuskustannuksissa. Keittiömaailma on kehittänyt palvelumuodon, joka tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen. Ammattilaisten kehittämän palvelumuodon ansiosta putkiremontin yhteydessä tehty keittiöremontti sujuu jouhevasti.

Uusi keittiö.Uusi keittiö.

Mitä haluat uudelta keittiöltä?

Kun päädyt siihen, että uusit keittiön putkiremontin yhteydessä, on syytä miettiä hetki mitä uudelta keittiöltä haluat. Keittiön suunnittelu kannattaakin aloittaa siitä, että istahtaa keittiöön kynä ja paperi edessä. Tutki ja mieti tilaa, mitä kaikkea esimerkiksi vanhassa keittiössä on hyvää ja toimivaa. Listaa samalla myös asiat joista et pitänyt tai selvät epäkäytännölliset seikat. Listaa samalle paperille haaveesi sekä toiveesi, jolloin suunnitteluvaiheessa mikään ei jää huomioimatta tai mainitsematta.

Keittiön tyyli – minkälaisessa keittiössä viihdyt? Onko tyylisi enemmän uutuuttaan ja pelkistettyjä linjoja korostava moderni, vai pidätkö enemmän maalaisromantiikasta, entä retro-henkinen keittiö? Keräile erilaisista sisustuslehdistä kuvia, joissa on yksityiskohtia joista pidät, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa väittää sanontakin. Entä värimaailma? Hillitty, rohkea vai jotain siltä väliltä?

purku
purku_2

Miten keittiön uudistus etenee?

Keittiön uusiminen putkiremontin yhteydessä lähtee liikkeelle siten, että taloyhtiö on ensimmäiseksi yhteydessä Keittiömaailmaan. Seuraavaksi Keittiömaailma tekee taloyhtiön antamien tietojen pohjalta tyyppikeittiöpohjat ja mallinnuksen keittiöstä. Keittiömaailman suunnittelijat käyvät yksilöllisesti läpi suunnitelmat niiden osakkaiden kanssa, jotka ovat uudesta keittiöstä kiinnostuneita. Suunnittelupalaverissa käsitellään kaikki keittiöön liittyvät suunnitelmat, kalusteiden värit, materiaalit ynnä muut seikat. Suunnittelupalaverissa omaksi eduksi on, että olet pohtinut, mitä keittiöltäsi haluat. Näin lopputuloksesta tulee juuri osakkaan näköinen ja toiveiden mukainen.

Keittiömaailman palvelukokonaisuuteen kuuluvat:

  • Mitoitus
  • Suunnittelu
  • Vanhojen kalusteiden purku ja poiskuljetus
  • Tarvittavat remonttityöt
  • Kalusteasennus
  • Laatutarkastus
  • Takuu

Osana kokonaispalvelua Keittiömaailma järjestää tarvittaessa myös rahoituksen. Kannattaa myös muistaa, että toisin kuin putkiremonteissa, asennus- ja remonttityöstä saa verotukseen kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat vuonna 2014 saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Lisäksi vähennysoikeus on 45 % työn osuudesta. Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 45 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Vähennyksen voi saada myös palvelusta, jossa ei ole mukana arvonlisäveroa.

Vanha keittiö.Vanha keittiö.

Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?

Putkiremontin yhteydessä vanha keittiö pitää joka tapauksessa purkaa ainakin osittain ja vanhojen kalusteiden uudelleenasennus on usein haasteellista, eli se ei aina onnistu ehjänä ja siistinä. Lähes samalla vaivalla on mahdollista saada kokonaan uudet, tilaan sopivat kalusteet. Keittiöihin erikoistuneen ammattilaisen tekemä asennus takaa hyvän ja siistin lopputuloksen. Merkittävä etu on myös se, että usean osakkaan yhtäaikaisesti tekemä hankinta tulee edullisemmaksi ja helpommaksi kuin yksittäisen keittiön hankkiminen. Tällöin yksi yhteyshenkilö hoitaa keskitetysti kaikki keittiöt yksilöllisten tarpeiden mukaan, sovittaen keittiöprojektin putkiremontin aikatauluihin. Keittiöremontin myötä aikansa eläneen keittiön käyttömukavuus, toiminnallisuus ja ulkonäkö paranevat merkittävästi. Kun keittiökalusteet uusitaan, myös koko asunnon arvo nousee ja ulkonäkö paranee.

Neuvo uuden keittiön hankkijalle

Panosta laatuun sekä kestäviin materiaaleihin. Lopputuloksena on sinulle mieleinen ja toimiva keittiö, jonka käyttöikä on varmasti suhteessa pidempi kuin remontista maksettava hinta. Samalla kun panostat materiaaleihin ja laatuun, panosta myös mekanismeihin, jolloin keittiösi toimii halutulla tavalla ja pitkään.
 
Julkaistu
7.10.2014