Perustukset Leca® harkoista

Perustukset Leca® harkoista nousevat nopeasti

Perustuksen tehtävä on rakennuksen kuormien siirtäminen maapohjalle sekä maaperän ja maahan valuvien pintavesien pääsyn estäminen rakenteisiin.
Leca-harkko ei ime maasta eikä viistosateesta kosteutta rakenteisiin. Rakenne kuivuu nopeasti koska pontillisissa harkoissa ei tarvita paksuja laastisaumoja.

Leca-harkot soveltuvat erilaisten runkoratkaisujen perustuksiin, rakennesuunnittelija suunnittelee harkot seinärakenteen mukaan.

Kevytrakenteinen puutarhavaja ei välttämättä tarvitse umpinaista sokkelia, vaan sen perustukset voidaan tehdä pilariharkoilla. Pilariharkot voidaan laittaa pienissä vajoissa nurkkien alle ja isommissa tasaisin välein ulkoseinän alle. Tukevimmissa ja lämpimimmissä rakennuksissa tehdään umpisokkelit.

Asuinrakennusten perustukset kannattaa tehdä Leca-harkoilla, jolloin perustuksesta saadaan lämmin. Eristävänä materiaalina se ei johda kylmää. Ohutsaumamuurattu harkkoperustus vähentää vedon tunnetta ja maksimoi siten asumismukavuuden.

Perustukset Leca-harkoista, lisätietoa
 

Vajojen perustuksissa Leca-harkko on suosituin materiaali. Leca Lex -perusharkkojen puolesta puhuvat niiden keveys ja työstettävyyden helppous. Lisäksi Leca Lex -harkot ovat nopeasti kuivuvia, pakkasenkestäviä, vähän vettä imeviä, eivätkä ne ole arkoja kosteudelle.
Muistathan asentaa kosteuskatkoksi harkon ja puuseinän väliin kumibitumikaistan.

 
Julkaistu
16.9.2019