Kestävät ja pitkäikäiset perustukset Leca®-harkoista

Perustukset kuntoon nopeasti Leca®-harkoilla

Perustuksen tehtävä on rakennuksen kuormien siirtäminen maapohjalle sekä maaperän ja maahan valuvien pintavesien pääsyn estäminen rakenteisiin.
Leca-harkko ei ime maasta eikä viistosateesta kosteutta rakenteisiin. Rakenne kuivuu nopeasti, eikä pontillisissa harkoissa ei tarvita paksuja laastisaumoja.

Leca-harkot soveltuvat erilaisten runkoratkaisujen perustuksiin. Eri runko- ja rakenneratkaisuihin löytyy sopiva tuote Lecan kattavasta harkkovalikoimasta.

Kevytrakenteinen puutarhavaja ei välttämättä tarvitse umpinaista sokkelia, vaan sen perustukset voidaan tehdä pilariharkoilla. Pilariharkot voidaan laittaa pienissä vajoissa nurkkien alle ja isommissa tasaisin välein ulkoseinän alle. Tukevimmissa ja lämpimimmissä rakennuksissa tehdään umpisokkelit.

Asuinrakennusten perustukset kannattaa tehdä Leca-harkoilla, jolloin perustuksesta saadaan lämpö- ja kosteusteknisesti varma rakenne. Eristävänä materiaalina se ei johda kylmää. Ohutsaumamuurattu harkkoperustus vähentää vedon tunnetta ja maksimoi siten asumismukavuuden.

Perustukset Leca-harkoista, lisätietoa
 

250
2501
Vajojen perustuksissa Leca-harkko on suosituin materiaali. Leca-perusharkkojen puolesta puhuvat niiden keveys ja työstettävyyden helppous. Vähäinen laastin tarve nopeuttaa muuraustyötä ja kaikki perustuksen tekoon tarvittava materiaali on helposti hankittavissa lähimmästä rautakaupasta. Leca-harkot ovat nopeasti kuivuvia, pakkasenkestäviä, vähän vettä imeviä, eivätkä ne ole arkoja kosteudelle.
Muistathan asentaa kosteuskatkoksi harkon ja puuseinän väliin kumibitumikaistan.
 
Päivitetty
23.8.2021