Mökkisaunaan helppohoitoisuutta kääntyvillä lauderungoilla

Sauna on rentoutumisen keskus. Yhä enemmän kiinnitetään huomiota saunan mukavuuteen. Nykyään myös mökkisaunan helppohoitoisuuteen ja viihtyisyyteen panostetaan entistä enemmän. Mökille mennään rentoutumaan ja onkin ihanteellista, että sauna on myös helposti pidettävissä puhtaana. Seinälle nousevat lauderungot ovatkin mainio keksintö mökkisaunan siistinä pitämiseksi. Kun saunassa on kääntyvät lauderungot, saunan peseminen käy käden käänteessä.

Kääntyvät Kikka-lauteet_2

KIKKA-lauderungot kääntyvät kevyesti seinälle

Kosken Metallin KIKKA-lauderungot nousevat kevyesti seinälle. Saunan lattian siivoaminen onkin siten helppoa. Samalla vapautuu lattiatilaa muuhun käyttöön. Runkomateriaali on kestävää, kevyttä, ruostumatonta ja helposti puhtaana pidettävää eloksoitua alumiinia. Nivelet tehdään ruostumattomasta teräksestä, joten lauderungot ovat lähes ikuisia. Perusrunko painaa vain seitsemän kiloa, joten se kulkee asennuspaikalle vaikka kainalossa.

Lauderungot helppo kiinnittää

Lauderungot on helppo kiinnittää. Rungoissa on myös jalat, joten lauteet eivät jää seinän varaan. Syvyyskokoja löytyy useita eri vaihtoehtoja. Lauteiden lopullinen ja tarkka pituus tehdään laudepuilla. Kosken Metalli toimittaa myös mittojen mukaan tehdyt puiset laudetasot ja verhoilut. Lauteiden etureuna on aina pyöristetty ja valittavana on useita puumateriaaleja.

Peruspakettiin kuuluu kolme irrallista erillistä runko-osaa: 3 runko-osaa, seinäkannakkeet 3 kpl, kaideputket 2 kpl, askelmakannakkeet 2 kpl, säätötulpat 3 kpl. 

Lauderungot on helppo kiinnittää. Rungoissa on myös jalat, joten lauteet eivät jää seinän varaan.Lauderungot on helppo kiinnittää. Rungoissa on myös jalat, joten lauteet eivät jää seinän varaan.

Kolmella runko-osalla voit rakentaa pisimmillään 2,5 metriä pitkät lauteet, pituus on siis säädettävissä. Pituusrajoitus on sen vuoksi, ettei laudelautojen jännevälit jää liian pitkiksi.

Kaide ja ala-askelma voidaan asentaa kasausvaiheessa joko oikea- tai vasenkätiseksi. Jos lauteesi ovat pidemmät kuin 2,5 m, voit jatkaa pituutta rajattomasti lisärunkoja käyttämällä. Esim. 3 m pitkiin lauteisiin tarvitaan yksi lisärunko eli yhteensä 4 kpl runkoja. Lisärunkoja käyttämällä rakennat saunaasi lauteet kuin lauteet.

Kääntyvät mekanismit eri mallisiin lauteisiin

Kääntyvät lauderungot sopivat muihinkin kuin suoriin lauteisiin. Kääntyvillä KIKKA-lauderungoilla voi tehdä myös muun muassa U-lauteet sekä L-lauteet ja kaikki sivut kääntyvät tarvittaessa ylös seinälle.

Kulmalauteet.Kulmalauteet.

KIKKA-lauderunkojen noston keventäjä

KIKKA-lauderunkoihin on saatavana runkojen noston keventäjä. Sen ansiosta rungot nousevat seinälle lähes itsestään! Keventäjä toimii kaasujousi. Samaa tekniikkaa käytetään esim. autojen takakontin nostossa. Yksi keventäjä riittää max. 2,5 m lauteisiin. Jos lauteesi ovat pidemmät, kannattaa tilata kaksi keventäjää.

Lauderungoilla on ruostumattomuustakuu

KIKKA-lauderungot ovat täysin kotimaisia ja niillä onkin avainlipputunnus. Yleisimpiä tuotteita ja lauderunkoja löytyy suoraan varastosta, joten toimitus tapahtuu muutamassa päivässä tilauksesta lähimpään Matkahuollon pisteeseen. Laudepaketeilla toimitusaika 1- 2 viikkoa. Kääntyvillä KIKKA-lauderungoilla on ruostumattomuustakuu.

Monipuoliset lauderungot

  • Nopea ja helppo asentaa
  • Laudetasot asiakkaan toivomien mittojen mukaan
  • Reunat kauniisti pyöristetty
  • Ei turhia likaa kerääviä koloja, helppo siivota
  • Materiaali vaihtoehdot: haapa, leppä tai niiden yhdistelmä tiikeri, myös lämpökäsitelty haapa sekä Radiata-mänty
  • Erikoismallit kuten kulmalauteet, U- lauteet, nouse keskeltä ym.
  • Ruuvit ruostumattomat
  • Myös mittatilauksesta erikoislauteita esim. yli 3 metriä pitkät, kulmalauteet, U-lauteet, L-lauteet ym.

kosken_metalli_2021_1024x300

Haluan lisätietoa


 
Päivitetty
17.6.2021